CD vs sparekonto: Hvilken er best?

Home » Banking and Loans » CD vs sparekonto: Hvilken er best?

CD vs sparekonto: Hvilken er best?

Sparekontoer og banksertifikater (CD) holde pengene dine trygge og betale renter. De er begge et utmerket valg for midlene du kanskje trenger å bruke i løpet av de neste årene, men de har forskjellige funksjoner som er viktig å vite om. Så, hvilken er best for pengene?

Svaret avhenger vanligvis av to faktorer:

  1. Enkel tilgang: Sparekontoer er mer fleksible enn CDer. Du kan ta ut penger uten straff når som helst, og du kan gjøre løpende avsetninger til en sparekonto. Men det betyr ikke at du bør utelukke CDer.
  2. Rentene: CDer gi en garantert rente som vanligvis ikke endres. Hvis du tror renten vil stige snart, kanskje en sparekonto være mer fornuftig. Men hvis du er fornøyd med en CD rente- og du er villig til å låse opp pengene dine, kan en CD fungere godt.

CDer belønne deg for Engasjement

CDer er tid innskudd som krever at du forplikte seg til å forlate dine midler på en konto i minimum tidsrom. For eksempel kan du kjøpe CDer for termer så kort som tre måneder, og så lenge som fem år. Til gjengjeld til banken din eller Credit Union tilbud betale høyere priser som du forplikte seg til lengre løpetid.

Beste bruksområder: CDer er ideell for midlene du trenger på et bestemt tidspunkt i fremtiden. For eksempel, hvis du vet at du må betale skolepenger i 19 måneder, kan en 18-måneders CD hjelpe deg å maksimere dine renteinntekter. Alternativt, hvis du har ekstra penger som du ønsker å holde trygg, med ingen intensjon om å bruke pengene snart, kan en CD være nyttig.

Høyere priser: Bankene vanligvis betale høyere renter på CDer enn de gjør for sparekontoer. Det er spesielt sant som du går med lengre løpe (en 2-års CD bør betale mer enn en 3-måneders CD). Alle andre ting er likeverdige, prisene pleier å være høyere på CD vs sparekontoer.

Garantert priser: Med en CD, kan du forutsi nøyaktig hvor mye du vil tjene. De fleste banker stiller hastigheten på begynnelsen av CD, og at hastigheten aldri endres. Som fungerer i din favør dersom renten forbli den samme eller slipp, men du kan gå glipp av ekstra inntekter hvis prisene stiger betydelig.

Straff saken: Du kan vanligvis ta ut tidlig, noe som kan være nødvendig hvis du trenger nødkontanter utover det du har i en regnværsdag fond. Men du vanligvis betale tidlig tilbaketrekking straffer, noe som kan tørke ut eventuelle renter du tjener-og spise i den opprinnelige rektor innskudd. Noen CDer, kjent som flytende CDer, kan du ta ut penger tidlig, men vær sikker på at du forstår detaljer før du bruker disse instrumentene.

Strategier hjelpe deg å unngå problemer: CDer låse opp pengene dine, og du kan bli sittende fast med en lav rente hvis renten stiger. Men du kan bruke strategier som CD stiger og vektstenger for å redusere risikoen og få mest mulig ut av dine CDer.

Sparekonto holde mulighetene åpne

Sparekontoer tillate deg å sette inn og ta med minimale restriksjoner-selv føderal lov begrenser visse uttak til seks per måned. De er lett å arbeide med og lett å forstå.

Beste bruksområder: Sparekontoer er ideelle for penger du trenger for å få tilgang til enhver tid, samt penger du har tenkt å tilbringe de neste seks månedene eller så. For eksempel, er en sparekonto et utmerket sted for en liten nødstilfelle fondet eller et kontant pute som du overfører til kontroll for å unngå overtrekk.

Ingen minimumskrav: Sparekontoer tillate deg å begynne i det små, slik at de fungerer godt når du har begrensede midler. Etter det, er det ingenting galt med å holde store balanserer i besparelser, så lenge du gjør det med vilje. CD-er, på den annen side, noen ganger har minimum innskudd krav. Murstein og mørtel banker kan kreve at du investere minst $ 1000, men flere nettbanker tilbyr CDer uten innledende minimumskrav.

Flytende rente: I motsetning til CDer, sparekontoer har renter som kan endre seg over tid. Bankene justerer sparekonto priser som svar på den økonomiske miljø, konkurranse, og deres ønske om å ta på innskudd. Hvis prisene stiger, kan det hende at sparekonto betale mer neste måned enn det lønner seg nå (selv om bankene være treg til å øke prisene). Men hvis prisene faller kraftig, banker vanligvis svare ved å betale mindre, mens inntektene ikke ville endre seg hvis du var i en CD.

Alle eller ingen?

Heldigvis trenger du ikke å velge mellom CD vs sparekontoer. Du kan bruke begge, og andre alternativer kan også møte dine behov.

  • Hold nok penger i en sparekonto til å møte eventuelle kort sikt behov. Du vil ha enkel tilgang til at penger, og du vil ikke møte straffer hvis du trenger å ta ut penger til.
  • Vurder å bruke CD-er for noen av overskytende kontanter hvis du har nok penger i besparelser, du liker CD renter, og du er ikke bekymret for prisene stiger.
  • Se til andre alternativer hvis CDer er for restriktive for din smak-men sparekontoer ikke betaler nok. Pengemarkedet kontoer ha funksjoner i både CDer og sparekontoer: De tillater begrenset uttak, men de ofte betale litt mer enn vanlige sparekontoer. Cash management kontoer kan også tilby høyere inntjening. Bare sørg for at midlene er FDIC forsikret hvis sikkerhet er viktig for deg (NCUSIF forsikring på kreditt fagforeninger er like trygt).

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.