Če bi New College stopinjah Pay Dol Student Posojila, ali začeti Vlaganje?

Home » Banking and Loans » Če bi New College stopinjah Pay Dol Student Posojila, ali začeti Vlaganje?

Če bi New College stopinjah Pay Dol Student Posojila, ali začeti Vlaganje?

Preberite osebnih financ spletno stran in boste našli enak nasvet znova in znova: Začetek varčevanja in vlaganja tako zgodaj in pogosto, kot je mogoče. 

To je dober nasvet. Preprosto varčevanje denarja je ena najboljša naložba boste kdaj narediti, in prej začnete bolje.

Ampak to ni vedno enostavno nasvet slediti, še posebej, če ste nedavno kolegij grad s študentskimi posojili in prihodkov na ravni vstopa.

Sem govoril z veliko ljudmi v točno določenem položaju, ki so razumljivo poudaril ven. Oni želijo biti varčevanja in vlaganja, vendar ta obveznost študentskih posojil stoji na poti in se počutim kot oni zaostaja.

Torej kaj počneš? Kako ste uravnotežiti potrebo po vlaganju, da je treba plačati določene vaše študentskih posojil? Kako bi morali dati prednost teh dveh velikih ciljev?

Oglejmo si to korak za korakom skupaj.

1. korak: Know Your naložbenih možnosti

Da bi lahko kakršno koli odločitve, moraš vedeti, kaj so vaše možnosti. Začnimo na naložbeni strani stvari.

Prvo mesto za videti, je vaš delodajalec. Ali vaše podjetje ponuja načrt za upokojitev? Ali obstaja tekma delodajalec na vaše prispevke? Ali obstajajo dobri, nizkocenovne možnosti naložb? Lahko se posvetujte s svojim HR rep, za odgovore na ta vprašanja, in lahko zaprosi tudi za opis povzetek načrt kopati v podrobnosti.

Ne glede na to, kaj ponuja delodajalec, ste verjetno imeli dostop do nekaterih drugih davčnih-ugodnem naložbenih računov, kot tudi:

  • IRAS in Roth IRAS : Individualni računi upokojitve so kot 401 (k), le da jih odprli sami.
  • Zdravje varčevalni račun : Morebiti račun najboljši upokojitev na voljo, če ste upravičeni do enega.
  • Samozaposleni računi:  Če vi zaslužiti denar na stran, boste morda lahko, da odprete svoj umik iz obtoka za dodatne prispevke.

2. korak: Organizirajte svoje študentskih posojil

Obstajajo trije ključni deli informacij, ki jih je treba vedeti o vsakem od svojih študentskih posojil:

  1. Neplačani znesek (koliko ti dolgujem)
  2. Vaš minimalno mesečno plačilo
  3. Vaš obrestna mera

Za zvezne študentskih posojil, lahko dobite vse te informacije prek državnega Student Loan Data System. To vam bo dala tudi podatke o vrsti študentskih posojil, ki jih imajo, kar bo pomembno, kasneje, ko se pogledaš v odplačilo in konsolidacije možnosti.

Za zasebnih študentskih posojil, lahko dobite te podatke, ki jih vleče brezplačno kopijo vaše kreditne poročilo na annualcreditreport.com.

3. korak: plačati minimalno na vseh študentskih posojil

Ni važno kaj, plačati vsaj minimalno na vsa vaša študentskih posojil. To ohranja vaše kreditne zgodovine v dobri formi, skrbi, da ste iz neplačila, in ohranja svojo upravičenost za morebitno posojilo odpuščanje.

Avtomatizirati svoje najmanjše vsote, tako da se to zgodi vsak mesec, ne da bi sploh razmišljal o tem.

Quick Opomba: To bi bil pravi čas, da si v svojo upravičenost za poplačilo dohodki pogon. Tudi, če si lahko privoščite, da plača več vsak mesec, vpis v eni od teh odplačevanja načrtov lahko dajo ste dodali fleksibilnost, ki je lahko koristno po cesti.

4. korak: Povečajte vaš delodajalec Match

Če vaš delodajalec ponuja tekmo za prispevke za vašo pokojninskim načrtom podjetja, boste želeli prispevati dovolj, da bi dobili, da je popolno tekmo.

Recimo, da vaš delodajalec ustreza 50% svojega prispevka do 6% svoje plače (precej tipično). To pomeni, da če ste prispevali 6% za vsako plačo za svoj 401 (k), bo vaš delodajalec prispeval še 3%.

To je 50% takojšen in zajamčena donosnost naložbe vsakič, ko bo prispevek. Ne boste našli te vrste zameno kjerkoli drugje, tako da je nekaj, kar je treba izkoristiti, medtem ko lahko.

Kratko sporočilo: Delodajalec Tekma se je lahko predmet nekaj imenovanih pridobitev pravic, v tem primeru, da vrnitev ne bi bila 100% zagotovljeno, razen če izpolnjujejo določene zahteve – na primer, ki delajo v podjetju vsaj pet let. Lahko ugotovim, ali je vaše podjetje počne tako, da prosi svojega HR rep ali branje iz Načrta opis povzetek načrta.

Korak 5: Prednostno visoke obresti Dolg

Prvi štirje koraki so tukaj precej cut-in-suho. Ampak, to je, če se začne, da se malo manj gotova.

Ni jasna prava pot od te točke naprej, tako da je najboljše kar lahko naredimo je razumeti kompromise med svojimi različnimi možnostmi in da je najboljša odločitev za vaše posebne cilje in potrebe.

Dober kraj za začetek je tako, da najprej ciljate na visoke obrestne študentskih posojil. Ni dokončno mejna točka, ki opredeljuje “velik interes,” ampak 7% je dobra primerjava.

Tukaj je obrazložitev:

  • Na dolgi rok, se je na borzi proizvaja povprečni donos v višini približno 9,5%. To je bila nekoliko nižja v zadnjem času, čeprav, in mnogi strokovnjaki pričakujejo dolgoročno vrne se v 7% -8% razpon gredo naprej.
  • Čeprav se je na borzi vedno šla gor na dolgi rok, je še vedno ni zagotovljena in da bo veliko trkanja na poti.
  • Vsako dodatno plačilo proti dolga s 7% obrestno mero predstavlja zagotovljeno 7% donosnost naložbe .
  • To jamstvo, in dejstvo, da je primerljivo s tem, kar bi lahko pričakovali od borzo nekako, zaradi česar je težko da bi šli gor.

Ena druga možnost, ki jo imajo za ravnanje z visoko obrestno mero je refinanciranja, vendar pa morate biti previdni. Refinanciranje zasebno posojilo za nižjo obrestno mero lahko veliko smisla, vendar refinanciranje zvezno posojilo pomeni obupal nekaj dragocenih zaščite. Samo poskrbite, da boste razumeli vse kompromise, preden se prijavite na pikčasto črto.

Korak 6: Zmešamo in Match

Od tega trenutka dalje, namesto da bi razmišljal o tej odločitvi, ali / ali, zakaj ne bi tako / in?

Bodite dodatnega denarja, ki ga imajo in dal 50% proti vaše naložbe in 50% do svojih študentskih posojil. Tako ste kar stalen napredek pri neokuženih dolg in izkoriščajo borzo.

Seveda pa ni nujno, da bo 50/50. To je lahko kateri koli del hočeš, in jaz bi vas spodbudila k razmišljanju o čustveni vpliv vaši odločitvi poleg matematike. Če bi ena pot vodi k več sreče ali manj stresa v svojem življenju, ne bojte se nagne stvari v tej smeri.

Vsak napredek je bil dosežen dober napredek

To je stresno, da so za odplačilo svojih študentskih posojil, ko se počutite, kot da bi bilo varčevanje in investiranje. Poznam veliko ljudi, ki čutijo, kot njihov dolg zaradi česar so še znižala in še bolj zadaj.

Ključna stvar, da se spomnimo, da so vlaganja in plačilni določitvi dolga dve plati istega kovanca . Oba prizadevanja vas bližje k finančni neodvisnosti, tako da lahko vsak napredek delaš na bodisi spredaj je dober napredek.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.