Ce se întâmplă dacă nu aveți un anumit obiectiv de economii?

Home » Budgeting » Ce se întâmplă dacă nu aveți un anumit obiectiv de economii?

Ce se întâmplă dacă nu aveți un anumit obiectiv de economii?

Un cititor mi-a pus o întrebare mare:

„Cum ar trebui să salveze dacă nu au un scop specific în minte?“

„Șablonul dvs. bugetare recomandă imaginind obiectivele dvs. și bazându bugetul în jurul acestuia.“

„Dar eu nu am nici obiective specifice – există Păstrez pentru nimic. Deci, cum ar trebui să salvez?“

Excelentă întrebare. În primul rând, unele de fundal pentru ceilalți cititori:

Piatra de temelie a bugetului este imaginind ceea ce sunt obiectivele tale, imaginind ce interval de timp pentru aceste obiective sunt, și lucrează înapoi de acolo.

Dacă doriți să arunce o nunta de 10.000 $ în 20 de luni, trebuie să salvați $ 500 pe lună.

Dacă doriți să contribuiți $ 30.000 de față de educația copilului, iar copilul va merge la colegiu în 10 ani, trebuie să bugetul $ 3000 pe an, sau 250 $ pe lună.

Dar ce se întâmplă atunci când nu aveți niciun obiectiv?

# 1: Salvați un fond de urgență.

Acest lucru este în numerar pe o parte – într-un cont de economii – pe care le puteți atinge în cazul neașteptat se întâmplă – ca ai pierdut slujba. Sau ai rupe un picior și vânt cu un spital imens de co-plata.

Dacă nu aveți în întreținere, fondul de urgență ar trebui să fie 3-6 luni de cheltuielile de trai. Dacă aveți în întreținere sau dacă lucrați într-o industrie instabilă, care se extind până la 6-12 luni.

# 2: anticipați Costurile viitoare.

În cele din urmă, mașina se va rupe în jos. Acesta va avea nevoie de reparații și într-o zi va trebui să fie înlocuit. Acest lucru nu ar trebui să provină din fondul de urgență; acest lucru ar trebui să provină dintr-un fond specific pe care le-ați pus deoparte față de reparații auto și de înlocuire.

Sigur, vrei să stoarce fiecare ultima milă din mașină. Vrei să-l conducă până la contorul de parcurs cel mult 300.000 de mile. Dar, în cele din urmă, veți avea nevoie de o nouă – astfel încât începe să efectueze plăți auto lunare pentru tine.

Se aplică aceeași disciplină pentru toate obiectele de care aveți nevoie pentru a înlocui: computer, acoperișul, covorul, încălzitorul de apă.

# 3: Invest pentru pensionare

Acestea sunt cele două fapte mai importante de reținut despre pensionare:

Sunteti mai tineri, cu atât mai mult beneficiul veți primi de la fiecare dolar investiți într-un cont de retragere.

-și-

Nu vei fi mai tânăr decât tine astăzi.

Destul spus.

# 4: Gandeste pe termen scurt, la jumătatea perioadei și pe termen lung

Ar trebui să direcționeze bani pe baza faptului dacă sunteți de economisire pentru un obiectiv pe termen scurt, pe termen mediu sau pe termen lung.

Un obiectiv de economisire pe termen scurt (ceva ce se va întâmpla în următorii 1-5 ani) ar trebui să fie pus într-un cont de economii, certificate de depozit sau a unui fond de piață monetară laddered.

Un obiectiv pe termen mediu (5-10 ani) pot fi investite în obligațiuni sau fonduri mutuale conservatoare.

Un obiectiv pe termen lung (10-15 ani sau mai mult) pot avea o expunere mai mare pe piața de valori.

Dacă nu aveți un anumit obiectiv de economii în minte, încercați împărțirea economiile în mod egal între toate cele trei perioade de timp.

Dar acest lucru numai după ce ați completat cele de mai sus trei etape: construirea fondul de urgență, anticipând costurile viitoare, și maximizarea conturile de pensionare.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.