Cinci situații în care banii și emoțiile nu se amestecă

Home » Investing » Cinci situații în care banii și emoțiile nu se amestecă

Cinci situații în care banii și emoțiile nu se amestecă

Amestecarea bani și emoțiile este rareori o idee bună. Aproape niciodată nu se termină cu bine.

Dar există anumite momente cheie în viață, atunci când acest lucru este valabil mai ales, cum ar fi atunci când trece printr-un divorț, cumpararea unei case, sau după ce a pierdut un iubit-o și moștenind sumă substanțială de bani.

Este ușor în timpul acestor momente pentru a lăsa judecata emoțiile nor și de a face alegeri financiare regretabile pe care le va bântui pentru anii ce vor urma. Cu asta în minte, aici sunt de cinci ori mai importante în viață atunci când este cel mai bine să vă verificați emoțiile la ușă când luați decizii bani.

Homebuying și vânzare

Tranzacții imobiliare sunt, de obicei, printre cele mai importante decizii financiare le fac oamenii în viață, și, împreună cu care vine un montagne russe de emoții.

„Atunci când miza este atât de mare este chiar mai important pentru a elimina emoțiile din procesul de luare a deciziilor“, a declarat Leon Goldfeld, co-fondator al site-ului de brokeraj imobiliar Yoreevo.

Pentru a ajuta face acest lucru, Goldfeld recomandă o perioadă de tampon de 48 de ore. Dacă găsiți o acasă te iubesc, apăsați butonul de pauză. Petreceți câteva zile de gândire cu privire la aceasta înainte de a lua o decizie de a cumpăra. În acest timp, întrebați-vă câteva întrebări cheie.

„Te-l cumpără pentru că e ta«acasă de vis», fie pentru că, la un preț atractiv?“, A spus Goldfeld. „În mod ideal, răspunsul este atât. Dar acesta din urmă ar trebui să fie o cerință. Nu separând emoțiile pot face să plătesc suplimentar pentru o casă și o perioadă de tampon poate atenua acest risc.“

Atunci când se analizează aceste două întrebări, să fie practic și ia în considerare imaginea de ansamblu, adaugă Tonya Lockamy, un Florida pe bază de agent imobiliar.

„Deci, mulți cumpărători să ia decizii cu privire la case bazate pe decoratiuni si culori vopsea care se conectează cu“, a explicat ea. „O casă bine decorate va vinde mai repede decât o locuință goală de fiecare dată. Cumpărători, trebuie să fie mai inteligent. Două lucruri care sunt foarte importante atunci când cumpără o casă este locația și structura casei. Restul este ușor de personalizat pentru a-ți propriul gust.“

Nu trebuie trecut cu vederea, procesul de vânzare o casa poate fi, de asemenea, umplut cu emoție. La urma urmei, nenumărate amintiri sunt create în casa cuiva, vacanțe sărbătorit, copii a ridicat, și mai mult, toate acestea pot remorchere pe inima ta atunci când spui la revedere.

„Aceasta adaugă o altă dimensiune de stres atunci când începe negocieri“, a spus Lockamy. „Am văzut vanzatori de mers pe jos de oferte de preț întreg pe emoție pură din cauza stresului negocierilor. Este important ca vânzătorul se concentrează pe termenii acordului, atunci când revizuirea unei oferte. Este târgul de preț? Care sunt termenii perioadei de inspecție? Există situații neprevăzute? Cât timp vor trebui să închidere?“

Căsătoria și Divorțul

Îmbarcă pe o nouă căsătorie este un moment fericit umplut cu planificarea, petreceri și colorat în detaliile de speranțele și visele pentru viitor.

Fără a pune un amortizor pe acest timp, este important să ia decizii inteligente bani și, mai important, pentru a ajunge pe aceeași pagină de vedere financiar. Programează o dată bani regulat cu partenerul tau pentru a vorbi deschis, în mod realist și corect despre situația dumneavoastră financiară și obiectivele.

Începeți prin gândire rațional despre dacă aveți nevoie într-adevăr o nunta elaborat, scump. Oricât de mult s-ar putea pin pentru o ceremonie de basm, cercetările au arătat că cuplurile care își petrec mai puțin pe nunti lor sunt mai putin probabil sa divorteze.

Vorbind despre această posibilitate, s-ar putea lua în considerare, de asemenea, pune un acord prenupțial, în loc de a oferi un plan financiar clar ar trebui sfârșitul căsătoriei, spune Lisa Zeiderman, partener fondator al New York, firma de drept matrimonial si familiei Miller Zeiderman și Wiederkehr. „Nimeni nu vrea să se gândească la ideea de o zi de depunere pentru divorț, dar este un rezultat foarte posibil“, spune ea.

Chiar dacă ești deja căsătorit, un acord post-nupțială pot fi elaborate pentru a împărți în mod corespunzător activele dumneavoastră. În plus, dacă ați avut copii de la nunta, puteți crea un acord post-nupțială, care include viitorul financiar copiilor tăi.

Pre-nups deoparte, divorțul este un moment dificil pentru cupluri, atunci când emoțiile fac chiar și cea mai sănătoasă dintre noi acționează ușor dezechilibrat. Cheia este de a nu lasa aceste emotii conduce procesul, spune Steven Weil, presedinte si director fiscal pentru RMS contabilitate în Fort Lauderdale, Florida.

„Într-un efort de a pedepsi reciproc, este ușor să-și petreacă prea mult pe lupta decât vă puteți spera vreodată să recupereze“, spune Weil. „Cuplurile care vin la o decizie amiabila nu numai se poate aștepta să păstreze mai mulți bani pe masă să se împartă între ei, dar ei pot obține, de asemenea, procedura de drum și trece mai departe cu viața lor.“

Moştenire

În zilele și săptămânile după ce a pierdut un iubit, poate fi dificil să se gândească direct. Confruntarea cu probleme financiare în perioadele de schimbare semnificativă poate fi aproape imposibil.

„In urma orice eveniment extrem de emoțional, obtinerea capul în jurul valorii de nuci și șuruburi de financiare de luare a deciziilor poate fi un obstacol amenintator“, a declarat Michael Kay, autor și planificator viața financiară la New Jersey financiar Life Focus. Kay sugerează prima ta ar trebui să se concentreze asupra lichidității: Ai suficienți bani disponibile pentru a acoperi nevoile dvs.?

În ceea ce privește determinarea modului în care să se ocupe de orice fel de cadou neașteptat sau moștenire care rezultă din trecerea unui membru al familiei, abordarea depinde de speranțele tale pe termen lung și obiectivele.

Cu toate acestea, Mark Painter, un CFA și fondator al New Jersey pe baza de EverGuide Financial Group spune ca primul pas trebuie să fie determinarea cât de mult veniturile ar putea fi generate de o moștenire.

„Atunci când oamenii sunt emoționale ele tind să facă ceva ce ei cred vor face să se simtă mai bine. La Hollywood este descris ca cineva care mănâncă un galon de înghețată în transpiratii lor, în timp ce vizionați un film, dar în viața reală, de obicei, acest lucru înseamnă a face o achiziție de mare pe care le-ați dorit întotdeauna, dar poate că nu ar putea justifica cheltuielile pe“, a spus Painter. „Cu neașteptate, rațiunea cheltuielilor iese pe fereastră pentru că ai bani și emoțiile newfound dumneavoastră vă va spune să se răsfețe precum și pentru că trebuie să te iau.“

Concentrarea pe venitul moștenirea poate câștiga este importantă, deoarece este nevoie de o parte din emoția din decizia ta. De exemplu, dacă moștenesc 500.000 $, reacția inițială poate fi de a crede că este o mulțime de bani și va dura mult timp.

„Când îți dai seama că acești bani va produce aproximativ 20.000 $ pe an în venituri, ea nu se simte ca a crezut destul de la fel de mult ca și inițial. Acest pas simplu permite cineva să-și reevalueze ce să facă cu banii și dau cele mai bune alternative“, a spus Painter.

Cu toate acestea, un alt considerent, în special atunci când moștenind un portofoliu de investiții, este cum să se ocupe de acest portofoliu merge mai departe, spune David Edwards, presedinte al New York-Heron avere.

„Un risc comun este reticența beneficiarului de a schimba strategia de investiții un portofoliu de investiții moștenit“, a explicat Edwards. „” În cazul în care aceste stocuri au fost suficient de bun pentru tata, sunt destul de bun pentru mine!“

De fapt, în momentul de moștenire este un moment perfect pentru a începe peste. De multe ori binefăcătorul nu a fost în măsură să vândă stocurile din cauza unor considerente câștigurile de capital profunde, dar cu pas în baza de pe cost baza stocurilor din portofoliu la moarte, nu exista nici o penalizare fiscală pentru a vinde, a spus Edwards.

Noi negocieri salariale

Există o mulțime de mândrie înfășurat în carieră și salariu, care poate influența modul în care te descurci sarcina de a cere ceea ce esti in valoare.

Negocierile salariale pot fi emoționale, deoarece acestea implică anxietatea sau teama legată de preocupările cu privire la a avea un venit suficient pentru a avea grijă de tine. Pot exista, de asemenea, anxietatea asociată cu asimetria informațiilor inerente în astfel de negocieri, a explicat Melissa Donohue, autor al „Nutriție financiar pentru femei tinere:. Cum (și de ce) pentru a preda fete despre bani“

„Pur și simplu pune, angajatorul are de obicei mai multe cunoștințe decât tine despre ceea ce poate sau va fi plătit pentru poziția dumneavoastră, care este un dezechilibru“, a explicat ea.

Negocierile de bani , de asemenea , cere să vorbiți cu valoarea ta și în valoare, ceea ce poate fi o provocare punct de vedere emoțional.
„Venitul tau va fi probabil o mare parte din securitatea financiară prin pensionare. Negocierile salariale eficiente vor ajuta să maximizați acest constructor avere cruciala“ , a spus Donohue.

Investiția

Nu în ultimul rând, nu este neobișnuit ca emoțiile să conducă deciziile de investiții. Aproape toți consilierii financiari sunt de acord că emoțiile și investiții ar trebui să fie păstrate în colțuri opuse.

„Oamenii de multe ori se«căsătorit»cu un stoc sau să dețină pe o investiție, deoarece are o legătură personală a unui membru al familiei sau o bănuială de investiții“, a declarat Meredith Briggs, un planificator financiar certificat cu Taconic Advisors din New York. „Investiția nu este un concurs de popularitate sau un test de loialitate. Când vine vorba de finanțe personale trebuie să gestioneze cu atenție riscurilor și ceea ce înseamnă că de multe ori ignorarea ceea ce spune inima ta și de a asculta cap „.

Aaron Klein, CEO și fondator al Riskalyze, o platforma de risc-aliniere pentru investitori, de asemenea, avertizează împotriva emoție condus și teamă legat de investiții, care include obtinerea supărat atunci când nu faci destui bani pe un portofoliu și respinge o achiziție de stoc, pur și simplu, deoarece poate fi sub-performante.

„Emotion ne va conduce pentru a respinge ceea ce este o afacere bună pentru conturile noastre de investitii“, a spus Klein. „Acum câțiva ani, atunci când Apple a fost în scădere, o grămadă de oameni au cumparat Apple a scăzut de la ei și le-am făcut incredibil de bine de atunci. Marea majoritate a ne-a reacționat cu emoție și a zis: „Asta e rău,“ și cei care au făcut bani, a spus: “E o afacere.“

„Ca oameni avem această capacitate remarcabilă de a sabota investirea noastră de a lăsa să fie emoție conducătorului auto“, a adăugat Klein.

Asta nu e să spun că toate stocurile de chilipiruri la prețuri sau în declin sunt o achiziție înțelept. Dar prețul unui stoc are puțin de a face cu faptul că achiziționarea este o decizie bună sau rea.

Morala povestii? Ca multe alte ori în viață, ține emoțiile în frâu atunci când investesc și probabil veți descurca mult mai bine.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.