Cum de a crea un plan de pensionare rezilientă

Home » Retirement » Cum de a crea un plan de pensionare rezilientă

Cum de a crea un plan de pensionare rezilientă

„Dacă nu se poate schimba, schimba modul în care te gândești la asta.“

Reziliența este definită ca abilitatea de a face cu evenimente de viață și în esență „cu pumni rola“. Când luați câteva momente să se gândească la toate evenimentele care pun în discuție reziliență noastră lista acestor experiențe de viață poate părea a fi destul de extinse. Aceste evenimente de viață importante ar putea fi pozitive (de exemplu, nașterea unui copil, de a începe un nou loc de muncă) sau ar putea sfârși prin a fi negativ (de exemplu, probleme medicale, pierderea locului de muncă).

 

Cum alegeți să răspundeți la aceste potențiale obstacole pe calea spre pensionare are o influență majoră asupra generală financiară bine. Ca atare, reziliență financiară poate sfârși prin a fi diferența dintre înfloritoare în timpul anilor de pensionare și doar încearcă să supraviețuiască.

Ce înseamnă să ai un plan de pensionare rezilientă

Fiind elastic nu este considerată o trăsătură de personalitate, dar reprezintă un proces dinamic de învățare. indivizii reziliente nu privesc situațiile potențial stresante ca fiind de nerezolvat. Dar, în schimb, ei le percep ca o experiență de învățare și o oportunitate pentru creștere și dezvoltare personală.

Conceptul de reziliență financiară se referă la capacitatea de a sări înapoi și să reziste la evenimente de viață, care au un impact major asupra veniturilor și / sau materiale. Capacitatea de a recupera de la eșecuri financiare este îmbunătățită cu resurse financiare, cum ar fi economii adecvate, de asigurări de sănătate, și venituri de încredere.

Câteva exemple de măsuri de acțiune financiare și alte comportamente care le puteți lua pentru a ajuta la îmbunătățirea propriul sentiment de reziliență financiare includ:

 1. Menținerea unui scăzut raport datorie-venit.
 2. Menținerea unui fond de urgenta de cheltuieli de cel puțin trei luni.
 3. Luați în considerare educația sau cariera ta de formare un proces continuu.
 4. Ai grijă de sănătatea ta fizică și bunăstarea.
 5. Achiziționați de viață adecvate și asigurarea de invaliditate pentru a proteja pe cei dragi împotriva unui potențial de pierdere sau de reducere a venitului.

Dacă sunteți sigur că sunteți pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivele dvs. de pensionare, vă aflați în minoritate. Rezultatele din indicele național de pensionare de risc (NRRI) a arătat că din gospodăriile populației de 52 la sută sunt la risc de a nu fi în măsură să mențină standardele de aceeași viață la pensie. Cu un nivel de încredere de pensionare atât de scăzut , este important să se evite lăsa frica si anxietate preia controlul. Un plan de pensionare elastic mută focalizarea la lucrurile pe care le puteți face și împuternicește care acționează astăzi pentru a îmbunătăți șansele de succes. Un pas de bază este de a rula un calcul de bază pentru limită de vârstă pentru a vedea cât de mult ar trebui să fie de economisire pentru a atinge obiectivele.

Se anticipează că veți experimenta potențiale obstacole pe calea spre pensionare. Unele dintre cele mai frecvente obstacole financiare care doare planurile de pensii includ următoarele:

 • creșterea costului vieții
 • Resursele limitate la stânga pentru a economisi pentru pensie
 • Nu există acces la un plan de pensii la locul de muncă
 • evenimente traumatice de viata (boala, invaliditate, divorț, etc.)
 • Acumularea de datorii
 • costurile de învățământ
 • Achitarea costurilor curente și / sau viitoare de îngrijire a sănătății
 • Grija pentru un părinte îmbătrânire sau alte persoane dragi

Dintr-o perspectivă de planificare de pensionare, aici sunt cinci semne importante ca planul de pensii are capacitatea de rezistență la vreme potențialele provocări și obstacole care pot interfera cu planurile dvs. pentru a obține independența financiară.

1. Planul de viata ta financiară include planuri pe termen lung pentru pensionare

Stabilirea obiectivelor de viață financiare și alte în mod regulat poate avea un impact pozitiv capacitatea de a lua decizii financiare inteligente. Indivizii rezistente financiar folosesc obiective pentru a acorda prioritate deciziile lor și să rămână concentrat pe ceea ce contează cel mai mult. Stabilirea obiectivelor, de asemenea, ajută la pregătirea pentru lucrurile care ar putea pune în aplicare planuri importante de pe pista. Dar, pur și simplu, crearea unui plan financiar scris este doar primul pas pentru a lua. Trebuie să aveți diligența să urmeze pe plan și să rămână concentrat pe comportamentele financiare care fac diferenta.

Puteți crea planul de pensii scris prin listarea obiectivele financiare pe termen scurt și lung și întrebați-vă aceste întrebări importante cu privire la pensionare.

 • De ce are un plan de viață financiar atât de important pentru mine?
 • Ce mă aștept cu nerăbdare să fac cel mai mult la pensie?
 • De ce este realizarea acestor obiective de pensionare atât de important?
 • Cât de mult este nevoie de venit pentru a trăi un stil de viață confortabil în timpul de pensionare?

După ce ați răspuns la aceste întrebări de planificare de pensionare puteți începe punerea planul în scris. Pentru mai multe informații cu privire la modul de a face acest proces par un pic mai puțin descurajatoare ia în considerare crearea unui plan financiar simplu-o singură pagină.

2. Ați luat măsuri pentru a proteja familia și averea

reziliență financiară necesită mai mult decât o voință puternică și determinare pentru a obține prin intermediul unor evenimente de viață dificile. Trebuie să aveți, de asemenea, un plan de protecție și bogăție primul loc pentru a începe este de a stabili un cont de economii de urgență. Apoi, vă puteți deplasa focalizarea la protejarea împotriva evenimentelor catastrofice legate de sănătate cu asigurare de sanatate adecvate. Planificarea de asigurare pentru persoanele cu handicap este un alt mod de a proteja împotriva riscului asociat cu pierderea de venit. Verificați cu angajatorul dvs. pentru a vedea dacă aveți o acoperire de invaliditate pe termen lung. Dacă sunteți în 50 dvs. sau mai mari, de asigurare de îngrijire pe termen lung devine un alt domeniu de preocupare pentru protejarea averii. Linia de jos este de a tine si familia ta pentru acele mari evenimente de viață care vă poate afecta în mod semnificativ șansele de a se retrage pe termenii dvs. de a pregăti.

3. Planul de pensionare de economisire este pe cale de a atinge obiectivele dvs. de venit

Wellness financiar este o utilizare pe termen pentru a evalua sănătatea dumneavoastră financiară globală. Wellness financiar este format din mai mult decât percepțiile și sentimentele noastre cu privire la propria noastră sănătate financiară. Conceptul de  wellness financiară autentică  este măsurată printr – o combinație de factori , inclusiv satisfacția generală cu situația noastră financiară actuală, comportamentele financiare reale ( de exemplu, bugetare, de economisire, plata pe soldurile card de credit în totalitate), atitudini financiare, cunoștințe financiare și obiective statut financiar. Financial Finesse definește ca de wellness financiar o stare de stres financiar minimal bine fiind în cazul în care o persoană a atins, a stabilit o bază financiară solidă, și a creat un plan în curs de desfășurare pentru a ajuta la atingerea obiectivelor financiare viitoare.

wellness financiară nu garantează rezistența atunci când apar obstacole sau obstacole stau în calea. Concentrându-se asupra sănătății dumneavoastră financiară globală poate merge un drum lung în ajutându-vă să se pregătească pentru pensionare în timp ce se ocupă cu provocări. Puteți urmări progresul financiar prin evaluarea în mod regulat măsurători financiare importante, cum ar fi în valoare de dumneavoastră netă totală, datoria de a-venituri raportului, și raporturi de economii. Verificarea sănătății dumneavoastră financiară de cel puțin câteva ori pe an ar trebui să fie la fel de important ca și controale de sănătate și wellness regulate.

După ce ați examinat fondul de ten financiar puteți continua să urmăriți sănătatea dumneavoastră financiară, deoarece se aplică în mod specific obiectivele de pensionare. Este de multe ori a sugerat că execută un calcul de bază pentru limită de vârstă, cel puțin o dată pe an, ar trebui să facă parte dintr-un plan financiar în curs de desfășurare. Cele mai multe planificatorii financiare recomanda stabilirea unui obiectiv ballpark pentru a înlocui 70-90 la suta din venitul de pre-pensionare. Acest obiectiv poate fi ajustat pentru a ține cont de stilul tău de viață de pensionare. După data limită de vârstă planificată este de 10 ani sau mai puțin, de obicei, are sens să depășească abordarea de înlocuire a venitului și executați un plan de buget pentru pensionare.

4. Ați creat o fundație de bază cunoștințe financiare

Reziliență financiară necesită o bază de cunoștințe financiare pentru a lua decizii importante. Este , de asemenea , nici o surpriză faptul că cunoștințele financiare generale este un aspect important al wellness financiar. Când este vorba de luarea deciziilor financiare există o deconectare între cunoaștere și acțiune. Diferența de a cunoaște- a face , de obicei , este mediată de încredere. Cercetătorii  au identificat că propriile noastre percepții despre cât de mult știm despre subiecte financiare este un predictor mai bun al comportamentelor financiare de fapt , vom expune.

Iată câteva măsuri specifice de planificare de pensionare pentru a te educa cu privire la opțiunile viitoare:

 • Ia-o estimare a beneficiilor dumneavoastră de securitate socială
 • Intelege diverse alternative de venit de pensionare
 • Revizuirea de eligibilitate Medicare si alte alternative de ingrijire a sanatatii
 • Aflați mai multe despre modalități de a reduce datoria înainte de pensionare

5. aveți mai mult de capital financiar zidiți pentru pensionare

Construirea de economii adecvate pentru pensionare este, evident, importantă. Dar au ceva denumit în mod obișnuit ca „capitalul psihologic“ este o altă componentă importantă a pregătirii pentru limită de vârstă, care poate fi un filtru de diferență.

Nu poți pur și simplu cred că drumul spre succes de pensionare. Dar, având o stare de spirit elastic poate ajuta să obțineți prin tranziții majore de viață. În plus față de aspectul important al rezilienței, este de asemenea important să avem speranță, optimism, și auto-eficacitate (sau credința ta în tine). Acestea sunt componentele de bază ale capitalului psihologic, care pot fi instrumente utile pentru a vă ajuta să prospere în timpul pensionare.

Un aspect suplimentar al rezilienței este capitalul uman. luând măsuri pentru a învăța continuu și de a avansa munca și abilitățile personale pot crea oportunități de carieră și de a reduce riscul unui regres financiar, care ar putea afecta capacitatea dumneavoastră de a crește veniturile și să crească economiile de pensii.

În timpul tranzițiilor de viață majore, s-ar putea apela la prieteni, colegi și rețele sociale extinse (inclusiv mass-media sociale), pentru a oferi un sprijin. Această așa-numită „capital social“ este un instrument util pentru a supraviețui tranziții dificile și pentru a vă ajuta să demonstreze capacitatea de adaptare.

Cum de a crea un plan care este rezilientă

Dacă aveți unele obstacole în calea realizării propriul sentiment de reziliență financiară conștientizarea acestor potențiale obstacole pot ajuta la identificarea nevoii de schimbare. Evaluarea potențialelor puncte slabe în planul financiar va ajuta să utilizați ca gradul de informare pentru a lua măsuri și de a crea un plan de pensii pentru ziua de azi, care echilibrează, de asemenea, prioritățile actuale. Ca urmare, îmbunătățiri în departamentul de rezilienței financiară vă va pregăti mai bine pentru următoarea tranziție de viață majoră și va fi în cele din urmă mai bine pregătiți pentru succes pensionare.

Pentru a rezuma, ia în considerare anularea câteva momente să se gândească la ceea ce stă între tine și trăiesc viața curentă, după cum doriți să. Acum, înainte de rapid pentru anii de pensionare. Care sunt unele obstacole care stau în calea ta atinge obiectivele de viață cele mai importante pentru pensionare? Cu cât elastică poți deveni, este mai puțin probabil aceste obstacole vor deveni obstacole permanente.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.