Cum să Prioritizarea bugetul dvs.

Home » Budgeting » Cum să Prioritizarea bugetul dvs.

Cum să Prioritizarea bugetul dvs.

Bugetul dvs. te trage într-un milion de direcții diferite: repara masina ta, pentru a salva de pensionare, achita cărțile de credit, cumpara un nou set de haine legate de muncă și de a salva de educație colegiu copiilor tăi.

Cum se poate echilibra aceste obiective de economii separate, toate care necesita diferite sume de bani și au diferite termene?

1: pensionare vine Primul

Să fie clar: nu există absolut nici un obiectiv care este mai important decât de economisire pentru pensionare.

Cei mai mulți oameni ignora pensionare din două motive-una, se pare departe, iar doi, ei presupun că pot ține doar de lucru în 70 de ani.

Din păcate, nu toate abandonuri sunt voluntare. Disponibilizări de locuri de muncă, discriminarea de vârstă împotriva lucrătorilor în vârstă, obligațiile de îngrijire a familiei și probleme de sănătate pot forța oamenii într – o pensionare anticipată. Nu cred că de „pensionare“ , ca o alegere; gândesc la ea ca la ceva care în mod ideal este o alegere, dar ar putea fi rezultatul șomajului forțat.

În cazul în care angajatorul oferă o „contribuție de potrivire“, să profite din plin de ea. Unii angajatori vor contribui la 50 de cenți pentru fiecare dolar, până la o valoare maximă, care contribuie la un fond de pensii. Alți angajatori se pot potrivi chiar dolar-pentru-dolar.

Aceasta este singura situație în care veți câștiga o „întoarcere“ garantat a investiției. Maximizați contribuția dvs. de potrivire, chiar dacă aveți datorii card de credit. Pensionare este pe primul loc .

În cazul în care angajatorul nu oferă o contribuție de potrivire, sau dacă v-ați întâlnit deja limita, atunci următoarea prioritate este …

2: Pay Off datorii Card de credit

Nu toate datoriile este rău. Pot exista motive strategice, de ce v-ar alege să facă numai plățile minime cu privire la un interes scăzut, subvenționate de impozit ipotecar sau student împrumut.

Dar daca ai datorii card de credit, îl va plăti în jos, chiar dacă cardurile de credit oferă în prezent un „teaser“ rata dobânzii zero la sută. Este doar o chestiune de timp înainte ca Cometă rata teaser în dublu-cifre.

Achitarea cărțile de credit vă oferă o „întoarcere“, garantat care face o opțiune mult mai atractivă decât a investi banii în altă parte sau de economisire pentru a cumpăra un alt element.

3: Începe un fond de urgență

Acest sfat este strâns legată de cea de deasupra: evita viitoare datorii card de credit, prin crearea unui fond de urgență. Acest fond va ajuta să acopere cheltuielile neprevăzute, cum ar fi un proiect de lege medicală majoră sau costurile legate de o pierdere de locuri de muncă.

Experții nu sunt de acord cu privire la cât de mare ar trebui sa fie fondul de urgență. Unii spun că ar trebui să fie la fel de mici ca 1.000 $. Alții spun că ar trebui să salvați 3 luni de cheltuielile de trai. Și totuși, alții merg în măsura în care pentru a recomanda economisirea 6-12 luni de la costurile de trai. Cel mai important lucru, însă, este că ai pus deoparte ceva.

4: Păstrați fonduri pentru costurile de așteptat, intermitent

Știi că într-o zi, acoperișul se va scurge. mașina de spălat vase se va rupe. Veți avea nevoie pentru a apela un instalator. motorul mașinii dvs. va exploda. Vei avea nevoie de anvelope noi. O stâncă va zbura prin parbriz.

Acestea nu sunt „situații de urgență“ sau „cheltuieli neprevăzute.“ Acestea sunt cheltuieli inevitabile.

Tu știi că va fi nevoie de acasă și auto reparații. Tu pur și simplu nu știu când.

Retrase din circuitul agricol un fond pentru aceste acasă și auto reparații inevitabile. Acest lucru este separat de fondul de urgență. Acest lucru este pur și simplu un fond de întreținere pentru cheltuieli previzibile, inevitabile care se petrec la intervale aleatorii.

De asemenea, știți că veți avea nevoie de o zi pentru a cumpăra o altă mașină. Deci, începe a face o masina de plată pentru tine. Acest lucru vă va împiedica de la a fi nevoie pentru a finanța noul vehicul.

5: face o listă de goluri rămase

Brainstorming o listă cu fiecare gol rămas doriți să salvați pentru: o excursie de 10 zile la Paris, o bucătărie remodela inoxidabil-oțel și granit, și cadouri de sărbători generoase pentru părinții tăi.

În această etapă, nu întrerupeți să întreb cum vei plăti pentru asta. Doar brainstorm lista.

Apoi, scrie data țintă pentru fiecare dintre aceste obiective.

Nu-ți face griji dacă este „realist“ -Ești încă brainstorming.

6: Tally Costuri

Apoi, scrie sumele țintă lângă fiecare obiectiv. vacanța de vis la Paris va costa 5.000 $. O remodela bucatarie va costa 25.000 $. Cadouri de vacanță de vis va costa $ 800 mm.

7: Divide

Împărțiți costul fiecărui obiectiv prin termenul de finalizare. Dacă doriți o excursie de $ 5.000 la Paris, în termen de un an (12 luni), de exemplu, va trebui să economisi $ 416 pe lună. Dacă doriți o bucătărie remodela $ 25.000 de doi ani (24 de luni), va trebui să economisi $ 1041 pe lună.

În acest moment, probabil ai observat că nu poți îndeplini toate obiectivele prin crearea intenționată termenul limită, mai ales după ce factor de pensionare, plata datoriilor și construirea unui fond de urgență, care sunt primele tale trei priorități.

Deci , este timpul pentru a începe editarea acestor obiective. Puteți tăia câteva obiective complet , probabil , nu aveți nevoie de o bucătărie remodelat, după toate. Puteți schimba , de asemenea , termenul limită pe unele goluri , probabil , Paris , într – un an este nerealistă, dar Paris , în 18 luni (277 $ pe lună) se simte mai realizabil.

8: Câștigați mai mult

Nu uitați: managementul banilor este o ecuație cu două sensuri. Cel mai simplu mod de a crește rata de economisire este câștigat mai mult. Uita-te pentru locuri de muncă suplimentare pe care le pot aborda în timpul seara și în weekend. Salvați fiecare ban pe care îl câștigați pentru a doua locuri de muncă dumneavoastră. Destul de curând, vei fi pe un zbor de la Paris.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.