Cum să vă protejați de înșelătoriilor Ordin de plată

Home » Banking and Loans » Cum să vă protejați de înșelătoriilor Ordin de plată

Cum să vă protejați de înșelătoriilor Ordin de plată

escrocherii Ordin de plată sunt comune atunci când cumpără sau vinde on-line. Înainte de a preda marfa sau de bani, asigurați-vă că aveți de-a face cu un cumpărător și legitim să fie deosebit de atent, dacă cineva vă cere să trimită bani după ce vă plătiți un ordin de bani.

ordine de bani falși sunt cel mai frecvent tip de înșelătorie, ca bunuri vânzători navă sau bani de sârmă la un „cumpărător“, care este într-adevăr un con artist. Până în momentul în care banca descoperă problema, este prea târziu pentru a recupera produse sau fonduri.

Dar puteți obține, de asemenea, furat, atunci când ești cea a trimite un ordin de bani.

De ce Ordinul de bani înșelătoriilor de lucru

ordinele de plată sunt de multe ori un mod sigur de a primi plăți când aceștia se află legitim. Din păcate, faptul că reputația de siguranță poate provoca destinatarilor să renunțe la garda. Aceste escrocherii funcționează pentru că tu crezi că ai fost plătit și că ordinele de bani sunt la fel de bune ca și în numerar. De fapt, ar trebui să trateze întotdeauna ordinele de plată cu precauție, la fel ca și în cazul controalelor personale și a altor tipuri de controale.

Tipic Escrocherii Ordin de plată

„Exces“ escrocherii:  O abordare tipică implică o anchetă de la cineva de departe-un alt stat sau țară. Persoana este de acord să cumpere articolul dvs., dar atunci când sosește plata, este un ordin de bani pentru mult mai mult decât ar trebui să fie. De ce au overpay? Cumpărătorul va cere să trimită bani în exces, mai sus și dincolo de vânzare dvs. preț-altă parte. Poate că ar trebui să trimită fonduri la un expeditor scump , care se ocupă de tranzacții de peste mări.

Alternativ, cumpărătorul vă va cere să restituie suma în exces, de obicei, prin transfer bancar sau printr-un serviciu de transfer de bani, pentru că el nu a putut obține un ordin de bani pentru suma corectă. Oricum, vei pierde banii pentru bine, dacă te duci împreună cu instrucțiunile cumpărătorului.

Achiziționați escrocherii:  Uneori , o înșelătorie ordine de bani este mult mai simplu: il veti primi doar un ordin de bani fals și livra produsele.

Cumpărători, nu vă cere să trimită bani, dar obține mărfurile gratuit.

Escrocherii de depozit:  În aceste cazuri, cineva vă cere să depuneți numerar sau un ordin de bani pentru ei. Persoana, povestea merge, nu are un cont bancar încă, și ea nu vrea să plătească taxe abrupte la un magazin de încasări de cecuri. În schimb, ea ar dori să semneze ordinul de bani pe la tine și , eventual , chiar plătiți pentru timpul acordat . Ce ar putea merge prost? Surprinzător, banca s – ar putea lăsa să pleci cu bani, dar asta nu e ultima veți auzi de această ordine de bani.

Procesarea plăților: O variație pe înșelătorie depozit este înșelătorie de procesare a plăților. Vei crede că ai un loc de muncă de lucru de la domiciliu-depozitare plăți sau cumpărături mister, și munca ta este de a accepta bani și transmite plățile. În unele cazuri, de fapt , te ajuta infractorii spala bani in timp ce te furat.

Depozit de garanție: Dacă gestionați o proprietate, s -ar putea auzi de la potențiale chiriașii din stat. Vor trimite un ordin de bani pentru prima și ultima lună de chirie, împreună cu un depozit de securitate. Cu toate acestea, te vor informa rapid că planurile- a schimbat , probabil , locurile de muncă au fost în mișcare pentru a căzut prin și ei nu mai doresc să închirieze proprietatea. Ei vor oferi cu grație să vă păstrați chiria, dar le – ar dori să se întoarcă de depozit de securitate.

Infinitele: Hoții sunt creativi, iar ei folosesc ordine de plată în escrocherii în moduri infinite. Uita – te pentru steagurile roșii descrise aici, și aveți încredere în instinctul tău. Dacă ceva pare un pic prea ușor sau prea bun ca să fie adevărat, pauză înainte de a trimite bani și de a obține mai multe informații.

În cazul în care lucrurile Fall Apart

Dacă trimiteți sau cheltui bani pe care credeți că ați primit de la un ordin de bani, se așteaptă probleme cu banca. Când depuneți un ordin de plată în contul dvs., banca vă va permite să utilizați unele sau toate depozit imediat (de obicei, primii $ 200, dar ar putea fi mai mult, mai ales cu US Postal Service ordine de plată). Cu toate acestea, banca nu a colectat încă fonduri de la emitentul ordin de plată; acest proces durează câteva zile sau săptămâni.

Atunci când banca încearcă să colecteze fonduri de la Western Union, pentru exemplu- banca va afla că are un ordin de bani fals.

Deoarece banca nu va primi nici un ban, vor deduce depozitul false din contul tau. În cazul în care contul dvs. este gol, soldul contului se va merge negativ și va trebui să ramburseze băncii. În plus, controalele vor sări, și de debit cardul dvs. / ATM va deveni temporar lipsit de valoare, dacă ați fost difuzate fonduri reduse.

Dacă toate acestea sună familiar, hoții folosesc aceeași abordare cu cecuri bancare.

Protejeaza-te

Ce se poate face pentru a vă proteja de escrocherii de ordine bani?

Cumparatori Necunoscut: cea mai sigura abordare este de a accepta plăți numai de la persoane pe care le cunoașteți și de încredere. Dar dacă doriți să lucrați cu noi clienti sau de a vinde on – line, va trebui să te expune la un anumit risc. Din fericire, steaguri roșii și indicii ale comportamentului pot ajuta să vă gestionați riscul.

Steaguri roșii: Vei putea să fața locului cele mai ordine de bani escrocherii o milă distanță , dacă vă acorde o atenție. Dar atunci când viața devine ocupat, este ușor să dor de un detaliu și uitați cum funcționează aceste escrocherii și că ele chiar există. Un mare steag roșu-și ceva ce ar trebui de acord să-este o cerere de a trimite sau de bani de sârmă după ce ați fost plătit cu un ordin de bani. Verificați această listă și a vedea dacă pare ceva familiar pentru tine:

 1. O cerere de a trimite sau de bani de sârmă, care a fost plătit pentru tine cu un ordin de bani.
 2. O ofertă care a venit din din senin (cum ați găsit această persoană generoasă, încredere?).
 3. ordine de plată internaționale (deși fals ordine de plată USPS sunt, de asemenea, o problemă).
 4. Mesaje cu numeroase limbă și de ortografie greșeli.
 5. Refuzul de a vă plăti electronic (nu pot bani de sârmă sau de a folosi un serviciu on-line).
 6. cumpărătorul nu este interesat de verificarea marfa sau produs detalii, iar el nu pare să știe nimic despre ceea ce cumpără.
 7. cumpărătorul dvs. solicită informații sensibile cum ar fi numărul de cont bancar.
 8. Sună prea bine ca să fie adevărat.

Verificați fonduri: Verificați întotdeauna fonduri atunci când sunteți plătit cu un ordin de bani. Apelați emitentul ordin de plată și verificați pentru a vedea dacă ai un document legitim. Nu poți fi niciodată 100 la sută sigur, dar vă puteți îmbunătăți șansele.

Caracteristici de securitate: Fiecare emitent comandă de bani poate descrie , de asemenea , cele mai recente caracteristici de securitate imprimate pe ordinele lor de bani. De exemplu, USPS ordine de plată în 2017 oferă un filigran Ben Franklin, în timp ce MoneyGram foloseste un plasture sensibile la căldură pentru a reduce frauda.

Amână cheltuielilor: Dacă aveți orice îndoială, nu cheltui banii primiți de la un ordin de bani. Tratați – l ca suspect sau să fie pregătite pentru a rambursa banca. Aceasta poate dura săptămâni sau luni pentru ca banca să dau seama că ai depus un ordin de bani rău. Cele mai multe ori veți afla despre obiecte frauduloase în termen de câteva săptămâni, dar poate dura mai mult.

Simțiți-vă liber pentru a cere banca pentru ajutor. Au văzut escrocherii de ordine de bani înainte și se poate vorbi despre orice tranzacții suspecte cu tine.

Plata cu ordine de plată

Cele mai frecvente inselatorii începe cu o plată primite, dar este posibil, de asemenea, să-și piardă bani atunci când ești cel plătitor.

Plata în avans: cel mai simplu tip de înșelătorie se întâmplă atunci când o plată și nu primesc nimic în schimb. Vanzatorii sunt dornici de comunicare și atunci când se discută de plată, dar acestea dispar după ce trimiteți fonduri cu un ordin de bani. Din păcate, ordinele de plată nu au protecție cumpărător sau capacitatea de a inversa taxe. În unele cazuri, puteți anula un ordin de bani, dar procesul este greoaie și costă bani.

Mână de ajutor: ordine de plată și transferuri de bani sunt de multe ori o parte din escrocherii „ajută“. Cineva vă solicită să trimiteți fonduri, și încasează ordinea de bani înainte de a- ți dai seama că ai fost furat. Aceste escrocherii vin în mai multe soiuri, inclusiv

 • Prietenii și cei dragi prinse de peste mări (portofelul lor s-au pierdut sau furat, astfel încât acestea sunt email-uri sau de a cere pe social media).
 • escrocherii romanice (vă dezvolta afecțiune pentru cineva on-line, iar persoana care vă cere să ajute cu facturile sau o situație de urgență).
 • Colectarea datoriilor (pe cineva solicită cu amenințări de închisoare sau alte consecințe dure, dar puteți pune problema în spatele tău, dacă plătiți acum).

Înainte de a trimite bani, vorbesc despre situația cu o persoană cunoscută, și de încredere. Soliciting de intrare sau o altă perspectivă poate ajuta să evaluați riscul. Dacă decideți să merge mai departe cu plata, deoarece doriți să ajute, vei avea o idee mai bună a ceea ce intra in.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.