Cum se Bugetul pentru cheltuieli ocazionale

Home » Budgeting » Cum se Bugetul pentru cheltuieli ocazionale

 Cum se Bugetul pentru cheltuieli ocazionale

Nu va lasati prinsi nepregatiti de cheltuieli „anormale“ sau neobișnuite cum ar fi înlocuirea unei mașini, achiziționarea unui frigider nou, sau plata pentru o nunta.

Da, aceste cheltuieli sunt în afara rutinei normal, și puțin imprevizibile în ceea ce privește calendarul exact. Dar puteți face în continuare acestea o parte integrantă a bugetului. Iată cum, în doar 4 pași.

Pasul Unu: urmăriți cheltuielile lunare

Mulți oameni nu au nici o idee cât de mult cheltuiesc în fiecare lună.

Aceste foi de lucru buget puturos sunt cel mai bun prieten. Ei vă vor ajuta să urmați în cazul în care fiecare dolar merge.

Pasul doi: Urmăriți cheltuielile dvs. anuale

Va trebui să plătească niște facturi doar o dată sau de două ori pe an – ca a face cumpărături de vacanță, obtinerea dintii curățate la dentist, și plata taxele de proprietate.

Salvați pentru cheltuielile anuale pe tot parcursul anului de imaginind suma totală veți petrece într-un an, și împărțind de 12 pentru a descoperi buget „lunar“ pentru acel element.

De exemplu: Dacă cheltui $ 120 pe an pe cadourile de Crăciun, bugetul lunar este de 10 $ pe lună.

Mută ​​banii (în acest caz, 10 $ pe lună) într-un cont de economii, care este marcat special pentru „cadouri de vacanță.“ Mai multe bănci vă permit să creați conturi „sub“ pe care le puteți economisire pentru aloca pentru anumite scopuri de economii.

Ai putea retrage, de asemenea, că banii (în acest exemplu, 10 $ pe lună) de la ATM și păstrați-l într-un plic alocate în acest scop.

Doar asigurați-vă că stash care plicul undeva în condiții de siguranță și nu sunt tentați să folosească banii pe alte lucruri.

Pasul trei: Urmăriți dvs. Cheltuieli După-A-Deceniului

facturi mari pop-up atunci când te aștepți mai puțin. Vei avea nevoie de un computer nou. Casa ta va avea nevoie de un nou incalzitor de apa, covor nou, și un acoperiș nou. Vei avea nevoie de o nouă saltea și unele mobilier.

Veți dori să înlocuiți setul televizor.

Mai degrabă decât finanțarea acestor lucruri, de ce nu „face o plată“ pentru tine în fiecare lună?

Calculați cât de mult elementul o dată pe deceniu va costa. Împărțiți că, prin cadrul de timp. Aceasta este suma pe care ar trebui să „plătească tine“ în fiecare lună.

De exemplu: Patru ani de acum, vreau să cumpăr o mașină de 10.000 $. Acest lucru înseamnă că trebuie să economisi $ 208 pe lună pentru următoarele 48 de luni.

Pentru a face acest lucru, am creat un transfer lunar automat de $ 208 din contul meu de verificare în contul meu de economii.

Desigur, eu sunt de economisire pentru alte scopuri, precum și – $ 50 pe lună către o vacanță, $ 25 pe lună pentru o nouă mașină de spălat și uscător – astfel încât totalul mă transfer la economii în contul meu este substanțială. Este greu pentru a vedea ce bani este desemnat în ce scop.

De aceea, băncile care oferă conturi „sub“ sunt atât de la îndemână de economisire pentru. Dacă banca nu oferă acest lucru, urmăriți fiecare obiectiv de economii pe o foaie de calcul sau de a folosi un instrument de urmărire on-line cum ar fi Mint.com.

Pasul patru: Urmăriți dvs. Cheltuieli data-in-a-viață

Ne pare rău, nu ești pe cârlig încă. Cele mai mari facturile pe care o veți plăti sunt facturile de o data-in-a-viață: Colegiul de școlarizare. Nunta ta.

Cu excepția acestora prin anticiparea cât de mult va costa, și împărțiți această sumă la cadrul de timp.

De exemplu: Vrei să contribuie 50.000 $ pentru cheltuieli de colegiu copilului. Copilul dumneavoastră este în prezent în vârstă de 6 ani. Copilul va merge , probabil , la colegiu 12 ani de acum, care este în 144 de luni.

50.000 $ împărțit de 144 este egal cu $ 347, ceea ce înseamnă că ar trebui să salvați cel puțin $ 347 pe lună într-un fond de colegiu.

Dar, amintiți-vă: 12 ani de acum, 50.000 $ nu va avea puterea de cumpărare are astăzi. Ridicați contribuția la rata inflației pentru a compensa acest lucru.

De exemplu: În acest an contribuiți $ 347 pe lună către fondul de colegiu lui. Inflația crește de aproximativ 3 la suta pe an, astfel încât anul viitor înmulțiți $ 347 cu 1,03. Rezultatul este egal cu $ 357 – o creștere de 10 $ pe lună.

Iti petreci al doilea an contribuind $ 357 fondul de colegiu lui. Anul după aceea, contribuiți 367 $ în fiecare lună ($ 357 înmulțit cu 1,03).

În anul următor vă ridica contribuția dumneavoastră la 378 $ pe lună.

Simtindu copleșit, ca e prea mult pentru a salva pentru? Încercați și să ia lucrurile cu un pas la un moment dat. Amintiți-vă, cele mai multe dintre acestea sunt cheltuieli pe termen lung – trebuie ani pentru a salva pentru ei!

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.