De ce prețurilor activelor Fall Când ratele dobânzilor crește?

Home » Investing » De ce prețurilor activelor Fall Când ratele dobânzilor crește?

Înțelegerea relației dintre prețurile activelor și ratele dobânzilor

De ce prețurilor activelor Fall Când ratele dobânzilor crește?

Unul dintre pericolele ratelor dobânzilor scăzut record este că creșterea prețurilor activelor; lucruri, cum ar fi acțiuni, obligațiuni și comerț imobiliare la evaluări mai mari decât ar sprijini altfel. Pentru stocurile, acest lucru poate duce la raporturi mai mari decât cele normale preț-venituri, rapoarte PEG, rapoarte PEG ajustat-dividend, rapoarte de valoare preț-carte, rapoarte de flux pret-to-cash, raporturi pret-to-vânzare , precum și inferioare celei normale câștigurile randamente și randamentele dividendelor.

 Toate acestea pot parea fantastic daca esti suficient de norocos pentru a fi așezat pe exploatații semnificative anterioare scăderea ratelor dobânzilor, permițându-vă pentru a experimenta boom-ul tot drumul la început, văzând în valoare de net să crească mai mare și mai mare cu fiecare an care trece în ciuda faptului că rata de creștere netă în valoare este devansand rata de creștere a venitului pasiv, care este ceea ce contează cu adevărat. Nu este atât de mare pentru investitor pe termen lung și / sau cei fără mai multe active puse deoparte care doresc să înceapă de economisire, care include în mod frecvent adulții tineri doar din liceu sau colegiu, care intră în forța de muncă pentru prima dată.

Asta ar putea suna ciudat, dacă nu sunteți familiarizați cu evaluarea finanțelor sau de afaceri, dar face o mulțime de sens, dacă te oprești și să se gândească la asta. Când cumpărați o investiție, ceea ce într-adevăr de cumpărare este fluxurile de numerar viitoare; profit sau vânzări veniturile care, ajustate pentru timp, riscul, inflația și taxe, în care considerați că sunt de gând să ofere o rată adecvată de rentabilitate, exprimat ca o rată de creștere anuală compusă, pentru a vă compensa pentru a nu consuma puterea de cumpărare în prezent; cheltui pe lucruri care oferă utilitate, cum ar fi mașini, case, vacante, cadouri, un nou dulap, de amenajare a teritoriului, mese la restaurante frumoase, sau orice altceva aduce un sentiment de fericire sau bucurie pentru viața ta, augmentarea ceea ce contează cu adevărat: familie, prieteni, libertatea de-a lungul timpului tău, și stare bună de sănătate.

 Atunci când prețurile activelor sunt ridicate din cauza ratelor scăzute ale dobânzii, aceasta înseamnă că fiecare dolar cheltuiți cumpararea unui achiziții de investiții mai puține de dolari de dividende, dobânzi, chirii sau alte venituri (atât directe sau prin transparență, în cazul companiilor care păstrează venituri pentru de creștere, mai degrabă decât să le plătească acționarilor).

 Într-adevăr, rațional investitor pe termen lung ar face cartwheels la perspectiva unei piețe de valori randamentele care oferă dividende de peste 2x sau 3x randamentul obligațiunilor Trezoreriei normalizat sau o piata imobiliara, care ar putea oferi 5x sau 10x randamentul obligațiunilor Trezoreriei normalizat. Pentru ceea ce au pierdut în valoare contabilă în bilanț, făcându-le arate mai săracă pe hârtie, le-ar obține în venitul lunar suplimentar, permițându-le să dobândească mai multe; un caz a realității economice aspect contabil bate.

Cu toate acestea, chiar dacă știi toate astea, vă întrebați  de ce  prețurile activelor se încadrează atunci când ratele dobânzilor cresc. Ce se află în spatele declinului? Este o întrebare fantastică. Deși mult mai complicat am fost să se îngropa în mecanica, la miezul problemei, este cea mai mare parte se reduce la două lucruri.

1. Prețurile active Fall Când Ratele dobânzilor Rise Deoarece costul de oportunitate al „fără risc“ Rata devine mai atractiv

Fie că își dau seama sau nu, cei mai mulți oameni au suficient de bun simț pentru a compara ceea ce ei pot câștiga un potențial de investiții în acțiuni, obligațiuni sau imobiliare la ceea ce ei pot câștiga de parcare bani în active sigure. Pentru micii investitori, acest lucru de multe ori este rata dobânzii de plătit într-un cont de economii FDIC asigurate, contul de verificare, contul de pe piața monetară, sau fond mutual de pe piața monetară.

 Pentru investitori mai mari, întreprinderi și instituții, acest lucru este așa-numita rata „fără risc“ la bonurile de trezorerie SUA, obligațiuni și note, care sunt susținute de puterea de impozitare deplină a Guvernului Statelor Unite ale Americii.

În cazul în care crește ratele de „sigure“, tu, și cei mai mulți alți investitori, sunt de gând să solicite un profit mai mare la o parte cu banii; să își asume riscuri care dețin afaceri sau clădiri de apartamente. Acest lucru este natural. De ce să te expui la pierde sau volatilitate atunci poti sta pe spate, colecta interes, și știu că veți obține în cele din urmă complet valoarea (nominală) principală înapoi la un moment dat în viitor? Nu există rapoarte anuale pentru a citi, nr 10-K pentru a studia, declaratii proxy pentru a citi cu atenție.

Un exemplu practic ar putea ajuta.

Imaginați-vă 10 ani bonurile de trezorerie a oferit un randament înainte de impozitare de 2,4%. Căutați la un stoc care vinde pentru $ 100.00 per acțiune și a diluat câștigurile pe acțiune de $ 4,00.

 Din faptul că $ 4.00, $ 2.00 este plătit sub formă de dividende în numerar. Aceasta are ca rezultat un randament câștiguri de 4,00% și un randament al dividendului de 2,00%.

Acum, imaginați-vă Federal Reserve crește ratele dobânzilor. 10 ani Trezoreria sfarseste recoltând 5,0% înainte de impozitare. Toți ceilalți egal (și nu este niciodată, dar din motive de claritate academice, vom presupune, ca atare, pentru moment), investitorii s-ar putea cere aceeași primă să dețină stoc. Aceasta este, înainte de creșterea ratei, investitorii au fost dispuși să cumpere acțiuni în schimbul de 1,6%, în schimb, în ​​plus (diferența dintre randamentul câștigurile 4,00% și un randament de trezorerie 2.40%). În cazul în care randamentul de trezorerie a crescut la 5,00%, în cazul în care aceeași relație deține, ar cere un randament de 6,60% venituri, ceea ce se traduce printr-un randament al dividendului de 3,30%. alte variabile absente, cum ar fi modificări ale costului structurii capitalului (mai mult pe faptul că într-un moment), singura modalitate de stoc poate livra acel nivel de profit și dividende este de a scădea de la $ 100,00 pe actiune la 60.60 $ pe actiune, un declin de aproape 40,00%.

Acest lucru nu este deloc problematică pentru investitor disciplinat, având în vedere, desigur, că rata inflației rămâne benigne. În orice caz, este o mare dezvoltare, deoarece regulat lor de calculare a mediei costurilor dolar, dividendele reinvestite, și de capital nou, proaspat investit din salarii sau alte surse de venit cumpăra acum venituri mai mari, mai multe dividende, mai mult interes, mai multe chirii decat a fost posibil anterior. De asemenea, ele beneficii ca companiile pot genera profituri mai mari din programele de rascumparare.

2. Prețurile active Fall Când Ratele dobânzii crește din cauza Costul schimbărilor de capital pentru afaceri si Real Estate, tranșarea în câștiguri

Un al doilea motiv prețurilor activelor se încadrează atunci când creșterea ratelor dobânzii este poate influența profund nivelul venitului net raportat pe contul de profit și pierdere. Atunci când o afacere împrumută bani, o face prin fie prin credite bancare sau prin emiterea de obligațiuni corporative. În cazul în care ratele dobânzii o companie poate obține pe piață sunt substanțial mai mari decât rata dobânzii pe care o plătește în funcție de datoria existentă, va trebui să renunțe la mai mult fluxul de numerar pentru fiecare dolar din datorii restante atunci când vine vorba de timp pentru a-și refinanțeze. Acest lucru va avea ca rezultat cheltuieli de interes mult mai mare. Compania va deveni mai puțin profitabilă, deoarece deținătorii de obligațiuni în obligațiuni nou emise folosit pentru a refinanta obligațiuni vechi, scadente, sau obligațiuni nou emise necesare pentru a finanța achiziții sau să se extindă, acum o cerere mai mare a fluxului de numerar. Acest lucru face ca „veniturile“ în raportul preț-la-câștigurile să scadă, ceea ce înseamnă evaluarea multiple crește numai dacă stocurilor scade cu o valoare corespunzătoare. Pune-un alt mod, pentru stocul să rămână același preț în termeni reali, prețul de stoc trebuie să scadă.

Aceasta, la rândul său, determină așa-numitul raport de acoperire interes să scadă, de asemenea, ceea ce face compania să apară mai riscante. În cazul în care acest risc crescut este suficient de mare, aceasta ar putea duce la investitori pentru a cere o primă de risc mai mare, scăderea prețului de stoc chiar mai mult.

întreprinderile active intensiv care necesită o mulțime de imobilizări corporale și echipamente sunt printre cele mai vulnerabile la acest tip de risc de rată a dobânzii. Alte firme – cred că de Microsoft în anii 1990 când a fost datorii și necesare atât de puțin în modul de active corporale să funcționeze, s-ar putea finanța nimic și totul de la contul său de verificare corporativă fără a cere băncilor sau pe Wall Street pentru bani – naviga dreapta de această problemă, total non-afectate.

Mai multe tipuri de afaceri prospere , de fapt , atunci când și în cazul în care ratele dobânzilor cresc. O ilustrare: conglomerat de asigurări Berkshire Hathaway, construit în ultimii ani , peste 50 de acum miliardarul Warren Buffett. Între numerar și obligațiuni de numerar cum ar fi, compania este așezat pe 60 de miliarde $ în active care câștigă , practic , nimic. În cazul în care ratele dobânzilor au fost de a crește un procent decent, firma ar fi dintr -o dată câștigând miliarde si miliarde de dolari în venituri suplimentare pe an din aceste exploatații de lichiditate de rezervă. În astfel de cazuri, ea poate deveni deosebit de interesant ca factorii din primul element – investitori care cer prețuri stoc mai mici pentru a le compensa faptul bonuri de tezaur, obligațiuni și notele sunt furnizarea de profituri mai bogate – Duke – l cu acest fenomen ca câștigurile în sine crește. În cazul în care afacerea este așezat pe suficient de schimbare de rezervă, este posibil ca prețul de vînzare ar putea de fapt  , crește  în cele din urmă; unul dintre lucrurile care face investesc atât intelectual plăcută.

Același lucru este valabil pentru imobiliare. Imaginați-vă că aveți 500.000 $ în capitalul propriu pe care doriți să pună într-un proiect imobiliar; poate construi o cladire de birouri, construirea de unități de depozitare, sau de a dezvolta un depozit industrial de a închiria către firmele de producție. Indiferent de proiect creați, știi că trebuie să pună 30% capitaluri proprii în ea pentru a menține profilul de risc preferat, cu restul de 70% provenind din credite bancare sau alte surse de finanțare. În cazul în care creșterea ratelor dobânzilor, costul capitalului crește. Asta înseamnă că fie trebuie să plătească mai puțin pentru achiziționarea de proprietăți / sau dezvoltarea trebuie să se mulțumească cu fluxurile de numerar mult mai mici; bani care ar fi intrat în buzunar, dar acum devine redirecționat către creditori.

Rezultatul? Cu excepția cazului în care există alte variabile în joc care depășesc acest considerent, valoarea indicată a imobilului trebuie să scadă în raport în cazul în care aceasta a fost. (Operatori puternici pe piața imobiliară au tendința de a cumpăra proprietăți care le pot ține de zeci de ani, finanțare pe termeni, atâta timp cât posibil, astfel încât acestea să poată amortizare arbitraj în moneda. In timp ce cipurile inflaiei la valoarea fiecărui dolar, ei crește chiriile, știind viitoarele rambursări lor de maturitate sunt mai mici și mai mici din punct de vedere economic.)

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.