De meest voorkomende Business Plan Fouten

Home » Small Business » De meest voorkomende Business Plan Fouten

Business Plan Essentials: Het schrijven van een Cash Flow Projection

Het lezen door middel van deze gemeenschappelijke business plan fouten voordat je schrijft een zal de taak een stuk gemakkelijker te maken – en geef uw nieuwe onderneming een veel betere kans op succes.

De meest voorkomende businessplan fouten zijn:

1) Niet de moeite te schrijven.

Dit is verreweg de meest voorkomende fout. Ondernemers zijn doeners, dus het is logisch dat ze willen aan de slag met de dingen en krijgen ze gedaan – vooral wanneer ze een idee hebben dat ze enthousiast over het zoemen rond in hun hoofd.

Maar wie heeft het adagium niet gehoord “Wie er niet in slaagt om de plannen om te mislukken van plan?” En dat is het lot van bijna elk bedrijf iemand begint zonder een business plan; mislukking. Dus ja, moet je een business plan te schrijven.

Je hoeft niet per se een full-scale formele versie van een business plan professioneel verpakt in een bindmiddel (zie het volgende punt wat het doel van) nodig, maar je moet wel een hebben.

2) Niet duidelijk zijn over het doel van uw business plan.

Een business plan is in wezen een oplossing voor een probleem, het probleem was hoe je gaat om uw visie op een succesvol bedrijf te zetten in een realiteit.

Dus waarom ben je het opstellen van een business plan? Is het om een ​​potentiële geldschieter te overtuigen om u een zakelijke lening te geven? Investeerders aan te trekken? Erachter te komen of uw nieuwe business idee daadwerkelijk kan worden omgevormd tot een levensvatbaar bedrijf? Dienen als een blauwdruk voor uw succesvolle startup?

Het doel van uw business plan zal alles van de hoeveelheid van het onderzoek wat je hoeft te doen door middel van invloed hebben op wat de vorm van de afgewerkte plan zal uitzien (en wat u gaat doen met het).

Als alles wat je wilt doen is uit te vinden als een business idee is een goed die de moeite waard het opwerken van een business plan over zou kunnen zijn, gebruik maken van deze vijf vragen om te vertellen als uw business plan idee is de moeite waard.

3) Het ontbreken van een duidelijke business model.

Een succesvol bedrijf is om winst te maken.

Het verbaast me hoeveel mensen die beginnen met kleine bedrijven lijken niet om dit fundamentele feit te begrijpen – of zijn ongelooflijk bedreven in te negeren.

Van plan om iets te verkopen is niet een business model; een business model is een plan voor het genereren van inkomsten boven uw uitgaven. U kunt de beste muizenval in de wereld te maken, maar als het kost je $ 90 aan elkaar te maken en de mensen zijn alleen bereid om $ 10 betalen voor een, het heeft geen zin om het te doen als een bedrijf.

Door alle middelen, als het biedt u persoonlijke voldoening en je voelt de kosten is eerlijk, doe het. Zo niet, vergeet het en ga naar een business idee dat heeft winstpotentieel.

Professioneel en dienstverlenende bedrijven kunnen reële doodlopende vallen als je niet beschikt over een duidelijke business model opgezet. Als dit het soort bedrijf je begint, CJ Hayden legt uit hoe het opzetten van winstgevende business modellen voor dergelijke bedrijven in Is uw bedrijf Model Broken?

4) Niet genoeg doet onderzoek.

Uw business plan is alleen maar zo goed als het onderzoek dat je erin gestoken te zijn. Om de centrale vraag van te beantwoorden “Zal dit werken?” je moet de antwoorden op een hele cluster van andere vragen, uit te vinden “Wat zijn de huidige trends in deze industrie?” “Hoe zal dit bedrijf teller wat de concurrenten doen?” En hoe vollediger de antwoorden op de vragen, hoe beter je voorbereid zal zijn om ofwel beginnen met uw nieuwe bedrijf of plank het idee en verder gaan.

Elk deel van het business plan zal het onderzoek nodig, behalve voor de samenvatting. Gelukkig kan een groot deel van de benodigde onderzoek online worden gedaan, maar er is geen ontkomen aan het feit dat het schrijven van een business plan is een hoop werk.

Als je gaat om te beginnen een bedrijf in Canada, vindt u mijn schrijven van een businessplan serie bijzonder nuttig omdat de instructies voor het schrijven van elk gedeelte van het business plan zijn onder andere suggesties voor hulpmiddelen om u de informatie die u nodig hebt.

5) Het negeren realiteit van de markt.

Jij en wat je wilt doen zijn slechts een helft van de vergelijking van het starten van een succesvol bedrijf. De markt is de andere.

Ik heb gezegd (en geschreven) dit vele malen, maar het draagt ​​herhalen; U kunt het beste product of de dienst in de hele wereld te koop, maar het maakt niet uit als niemand bereid is om het te kopen.

Dat is een fundament, niet-onderhandelbare realiteit op de markt.

Het is dus van cruciaal belang dat u op de markt te testen uw product of dienst voordat u probeert om een ​​bedrijf te baseren op de verkoop van het.

Als u wilt om producten te verkopen, proberen ze te verkopen op lokaal locaties, zoals boeren of rommelmarkten en lokale beurzen, de verkoop van kleine series online via eBay of Etsy, met behulp van focusgroepen om rente te peilen of het uitdelen van gratis monsters en het verzamelen van mensen’s feedback over hen.

Als u wilt diensten te verkopen, kan onderzoeken van potentieel belang of focusgroepen goed werken. Doe-Het-Zelf Market Research legt uit hoe u uw eigen marktonderzoek kunt doen, inclusief tips voor het ontwerpen van enquêtes en vragenlijsten.

De wedstrijd is een andere realiteit van de markt die moet adequaat worden behandeld in uw business plan.

Het is niet genoeg om gewoon te wijzen op wie ze zijn; je nodig hebt om te onderzoeken wat de concurrentie doet en uit te leggen in het bijzonder hoe je gaat tegen te gaan wat ze doen om marktaandeel te winnen.

En je moet ervoor zorgen dat u rekening houden met alle de concurrentie. Denk niet alleen van die concurrenten die precies dezelfde soort bedrijven; denk zijdelings ook, om zeker te zijn alle concurrenten te identificeren. Zo wordt een prospectieve bloemenwinkel niet alleen concurreren tegen andere bloemenwinkels in een bepaald gebied; het is ook concurreren met alle andere lokale bedrijven die bloemen, met inbegrip van supermarkten en grote doos retailers en online bloemenwinkel verkopers verkopen.

Dat betekent niet dat je hebt om elke potentiële concurrent op uw business plan en uit te leggen hoe je gaat om de wedstrijd te winnen met hen, maar je moet naar de lijst en uitleggen hoe je gaat om te gaan met de potentiële dreiging van elk type van de concurrentie op zijn minst.

6) Niet het doen van een grondige voorbereiding van de financials.

Als je kijkt naar het schrijven van de afdeling Financieel Plan van het Business Plan, zul je zien dat je nodig hebt om drie financiële overzichten samen te stellen;

  • de winst- en verliesrekening,
  • de kasstroomprognose
  • en de balans.

Om dit te doen, moet je om erachter te komen hoeveel geld je nodig hebt om te beginnen en te bedienen uw bedrijf en maak gissen over hoeveel geld uw nieuwe bedrijf in het eerste jaar van de operatie zal brengen.

Er zijn twee veel voorkomende fouten die mensen maken wanneer zij dit deel van het business plan bent te pakken.

De eerste is het niet realistisch zijn over hun uitgaven. Mensen vaak weglaten kosten geheel of onderschatten de kosten van de specifieke kosten. Nauwgezet onderzoek zal deze fout te voorkomen.

De tweede is al te optimistisch over de vooruitzichten van uw nieuwe onderneming. Natuurlijk, je hoopt uw ​​nieuwe bedrijf zal het goed doen. Je zou het niet kiezen om het anders te beginnen. Maar je moet niet laat uw optimisme leiden u naar al te rooskleurig cash flow projecties te creëren.

7) uw business plan opzij nadat je het hebt geschreven instellen.

Als u een business plan te schrijven, gebruik het om een ​​lening te krijgen en nooit kijken naar het weer, je bent verspillen het grootste deel van zijn waarde. Een business plan is alleen dat; een plan voor de manier waarop uw nieuwe bedrijf zal slagen.

Behandel het als uw nieuwe bedrijf de eerste planning document en als u door de opstartperiode en daarbuiten, te bewerken te verplaatsen en aan te vullen als dat nodig is. Een paar goede eerste toevoegingen aan uw business plan zijn de Vision Statement en de Mission Statement; het creëren van deze zal je doelen te stollen en zorg ervoor dat je niet op een zijspoor te krijgen.

Uw oorspronkelijke business plan zal ook een nuttig referentiedocument wanneer je doet de lopende business planning runnen van een succesvol bedrijf vereist zijn. Zie bijvoorbeeld Quick-Start Planning voor kleine bedrijven voor instructies over hoe je een plan van aanpak voor uw kleine bedrijf te creëren.

Vergeet niet elke Business Plan is de moeite waard Afwerking

Het antwoord op de centrale vraag: “Zal dit werken?” is niet altijd positief.

En dat is prima. Het betekent dat het business plan doet zijn baan te laten zien je al dan niet een business idee is de moeite waard en bespaart u potentieel enorme hoeveelheden geld en tijd.

Maar meestal, deze ontdekking doet zich in de loop van het werken door middel van een business plan, niet aan het einde. En dat is de tijd om te stoppen met het ontwikkelen van die bepaalde plan.

Als u ontdekt, bijvoorbeeld dat de markt voor uw voorgestelde product verzadigd is, terwijl je werkt aan het mededingingsonderzoek deel van het business plan, er is geen enkel punt in de uitoefening van en naar de moeite van de voorbereiding financials – dat paard won’ t rennen en uw tijd is veel beter besteed de proppen komen met een ander bedrijf idee dat meer werkbaar zijn.

Doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn grote eigenschappen voor ondernemers om te bezitten – tot ze om te zetten in dwaze doorzettingsvermogen en houden u van het vervullen van wat je zou kunnen vervullen. Dat kan de slechtste business plan fout van allemaal.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.