De olika formerna av Digital Advertising

Home » Online Business » De olika formerna av Digital Advertising

 De olika formerna av Digital Advertising

För tjugo år sedan, digital reklam var bara en massa banners placeras framträdande på webbplatser. De var irriterande, du klickade på en i varje 100, och de blev offer för “banner blindness.” Idag är digital reklam stora, med många olika typer av annonser på nätet som produceras baserat på målgrupp, webbplatsens innehåll, och uppmaning till handling. Men innan du dyker in i kostnader och varierande former, låt oss ta en titt på den grundläggande definitionen av digital reklam (reklam aka online).

Basic Definition

Om du ser en annons på internet, då är det klassas som digital reklam. I själva verket finns det annonser på denna sida, och de flesta andra webbplatser du besöker, eftersom de är den främsta intäkts drivrutinen för internetföretag.

Från bannerannonser (inklusive rich media banners) till sökmotoroptimering (SEO), sociala nätverk, e-postmarknadsföring, online radannonser, plats uppköp, och även SPAM, är annonsering på nätet en av de snabbast växande sätt att nå en publik.

Med webben nu tillgängliga på smartphones, har digital reklam spridit sig till den mobila plattformen. Företag spenderar miljontals dollar att försöka hitta ett sätt att annonsera på telefoner utan att skapa en obehaglig eller störande erfarenhet. Hittills har det mest populära sättet att göra det gått igenom infödda reklam metoder.

Kostnader i samband med Digital Advertising

Det finns hundratals olika reklam modeller på nätet, men de flesta faller under en av följande tre kategorier.

Utan tvekan, varje annons du har sett idag betalas av en av dessa metoder:

 • CPA (kostnad per åtgärd) – I denna modell, alla risker faller på utgivaren av annonsen. Annonsören betalar endast utgivaren om någon klickar och avslutar en transaktion.
 • PPC (Pay Per Click) – Den vanligaste formen av annonsering på nätet som det anstår båda parter. Annonsören betalar när någon klickar på annonsen, men de behöver inte slutföra ett köp för förlaget att få betalt. Enligt denna modell, mål sökord är mycket viktigt.
 • CPM (Cost Per Mille) – mer känd som CPT (kostnad per tusen), betalar annonsören för exponeringen baserat på besökare till webbplatsen och ögon på en annons. Om en webbplats får två miljoner besökare per dag, och annonsen syns på 50% av dessa sidor, sedan en CPM på $ 2 skulle vara lika med $ 2000.

Typer av Digital Advertising

Att räkna upp dem alla skulle ta en evighet, men här är några av de viktigaste sätten att annonsörerna får till konsumenter med en online buy:

 • Banners annonser (Dessa inkluderar skyskrapor, full banderoller, torg och knappar.)
 • Adsense (Dessa är de annonser som visas till konsumenter via Google, genom att visa annonser som är relevanta informationen på alla sidor.)
 • E-postreklam (och SPAM)
 • Native Advertising (Detta fortsätter att växa och dominera online annonsutrymme.)
 • Facebook-annonser
 • YouTube-annonser
 • sponsrade Tweets
 • webbplats Takeovers
 • Rich media-annonser
 • Popup-annonser (och pop-unders)
 • Pre-videoannonser
 • blogga

Tips för framgång i Digital Advertising

Digital reklam är inte längre ett skämt. Bannerannonser som används för att bli utskrattad, och e-post ansågs meningslöst och irriterande. Men nu, med alla absorberas i en smart telefon eller digital enhet, har reklam för att göras här. Och det betyder att det behöver göras bra, eftersom den är mättad.

Här är några tips för att säkerställa din annonskampanj får en bra avkastning på investeringen.

 1. Gör dina kampanjer delbara
  Vad du än gör, tänk om effekterna det har på de människor som ser det. Kommer de älskar det så mycket att de trycker på “dela” -knappen och sprida ordet för dig? Kommer de vill att deras vänner och släktingar för att se det? Kommer det “gå viral?” En bra digital kampanj behöver Delbart innehåll för att ge en imponerande ROI. Utan att dela, du arbetar för hårt för att få klick och omvandlingar.
 2. Tror inte inne i en digitalbox
  En digital kampanj är just det; en kampanj som lever i den digitala världen. Men det behöver inte vara all digital. Du kan generera videor eller film stunts, och sedan lägga dem på nätet. Du kan ha kampanjer som använder utomhus, gerilla och telefon. Så länge kampanjen binds samman med digital, kan det skapas i en rad olika sätt.
 3. Analytics är nyckeln
  Du måste övervaka dina digitala kampanjer noga, och vara redo att agera på denna information och kurs korrekt vid ett ögonblick. Om vissa delar av din målgrupp helt enkelt inte svarar, kanalisera din kampanj pengar till områden som mår bra. Om du ser negativa reaktioner, och klickar minskar, se till att du har en plan redo att gå.

Problemen med SPAM

Du, utan tvekan, känna termen och är ännu mer bekant med den faktiska produkten. SPAM kommer från en klassisk Monty Python sketch där allt på menyn i ett litet café bestod av skräppost. Detta bombardemang med Spam blev synonymt med hur oönskad e-post bombardera inkorgar konsumenter.

När e-postmarknadsföring var relativt ny, SPAM var utbredd. Emellertid har anti-spam lagar skära ned en hel del av denna trafik, med böter och andra straff som kupade ut till de skyldiga. Det har inte stoppat det helt, men med Spammare blir mer sofistikerade och även hitta sätt senaste anti-spam filter. Detta är skräppost i den digitala världen.

En annan form av SPAM är nätfiske, vilket inkluderar den onda 419 bedrägeri. Men går det utöver riken av reklam och till något som är både mycket olagligt och potentiellt livsförstörande.

Ge kunderna en enkel väg att avsluta prenumerationen

Även på frågan om spam, göra allt du kan för att göra det enkelt för dina kunder att snabbt avbeställa din e-postlista. Även om det kan verka kontraproduktivt intuitivt, behöver du inte vill skapa en negativ upplevelse. Gör det lätt att välja bort lämnar kunden med ett positivt intryck av dig. De kan mycket väl fortsätta att köpa från dig, även om de inte får din e-post. Å andra sidan, om du sätter unsubscribe knappen 6pt typ i mitten av ett gäng laglig kopia, och få dem att hoppa genom ringar för att lämna listan, kommer du att förlora den kunden för gott.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.