De ulike former for digital annonsering

Home » Online Business » De ulike former for digital annonsering

 De ulike former for digital annonsering

Tjue år siden, digital annonsering var bare en haug av bannere plassert tydelig på nettsteder. De var irriterende, du klikket på en i hver 100, og de ble ofre for “banner blindhet.” I dag er digital annonsering enorme, med mange forskjellige typer elektroniske annonser som blir produsert basert på målgruppen, nettstedets innhold, og kaller til handling. Men før du stuper inn i kostnader, og varierende former, la oss ta en titt på den grunnleggende definisjonen av digital reklame (aka online annonsering).

Basic Definition

Hvis du ser en annonse på internett, så det er klassifisert som digital reklame. Faktisk, det er annonser på denne meget side, og de fleste andre nettsteder du besøker, som de er den primære inntektsdriver for Internett-selskaper.

Fra bannerannonser (inkludert rik media bannere) til Search Engine Optimization (SEO), sosiale nettverk, e-post markedsføring, online rubrikkannonser, site oppkjøp, og selv SPAM, er online annonsering en av de raskest voksende måter å nå et publikum.

Med web nå lett tilgjengelig på smarttelefoner, har digital annonsering spredt seg til den mobile plattformen. Selskaper bruker millioner av dollar for å prøve å finne en måte å annonsere på telefoner uten å skape en ubehagelig eller forstyrrende opplevelse. Så langt har den mest populære måten å gjøre det vært gjennom innfødte annonsering metoder.

Kostnader forbundet med digital annonsering

Det finnes hundrevis av forskjellige reklamemodeller på nettet, men de fleste faller inn under en av følgende tre kategorier.

Uten tvil, ble hver annonse du har sett på nettet i dag betalt av en av disse metodene:

 • CPA (Cost per handling) – I denne modellen, faller all risiko på utgiveren av annonsen. Annonsøren betaler kun forlegger hvis noen klikker og fullfører en transaksjon.
 • PPC (Pay Per Click) – Den vanligste formen for online annonsering som det sømmer seg for begge parter. Annonsøren betaler når noen klikker på annonsen, men de trenger ikke å fullføre et kjøp for forlaget å få betalt. Under denne modellen mål søkeord er svært viktig.
 • CPM (Cost Per Mille) – bedre kjent som CPT (Cost Per Thousand), betaler annonsøren for eksponeringen basert på besøkende til nettstedet og øynene på en annonse. Hvis et nettsted får to millioner besøkende per dag, og annonsen blir sett på 50% av disse sidene, deretter en CPM på $ 2 vil være lik $ 2000.

Typer Digital Advertising

For å liste dem alle ville ta en evighet, men her er noen av de viktigste måtene annonsører får til forbrukerne med en online kjøp:

 • Bannere annonser (disse inkluderer skyskrapere, full bannere, torg og knapper.)
 • Adsense (disse er annonsene servert til forbrukerne via Google, ved å vise annonser som er relevante til informasjonen på en hvilken som helst side.)
 • E-post reklame (og SPAM)
 • Native Advertising (Dette fortsetter å vokse og dominere den elektroniske reklameplass.)
 • Facebook Ads
 • YouTube-annonser
 • Sponsored tweets
 • nettstedet Overtakelse
 • Rich Media-annonser
 • Pop up-annonser (og pop-unders)
 • Pre-videoannonser
 • blogging

Tips for suksess i Digital Advertising

Digital annonsering er ikke lenger en spøk. Bannerannonser brukes til å bli latterliggjort, og e-poster ble ansett som meningsløst og irriterende. Men nå, med alle absorbert i en smarttelefon eller digital enhet, har reklame gjøres her. Og det betyr at det må gjøres godt, fordi den er mettet.

Her er noen tips for å sikre annonsekampanjen får en god avkastning.

 1. Gjør kampanjene deles
  Uansett hva du gjør, tenk på effekten det vil ha på folk som ser den. Vil de elsker det så mye at de treffer “share” knappen og spre ordet for deg? Vil de ønsker sine venner og slektninger for å se det? Vil det “gå viral?” En god digital kampanje må shareability å gi en imponerende avkastning. Uten deling, du jobber for hardt for å få klikk og konverteringer.
 2. Tror ikke inne i en digital boks
  En digital kampanje er akkurat det; en kampanje som lever i den digitale verden. MEN, det trenger ikke å være alt digitalt. Du kan generere videoer eller film stunts, og deretter sette dem på nettet. Du kan ha kampanjer som bruker utendørs, gerilja og telefon. Så lenge kampanjen er knyttet sammen med digital, kan det bli opprettet i en rekke måter.
 3. Analytics er nøkkelen
  du trenger for å overvåke dine digitale kampanjer nøye, og være klar til å handle på denne informasjonen og kurs riktig på et øyeblikks varsel. Hvis noen deler av målgruppen er rett og slett ikke svarer, kanalkampanje penger inn i områder som gjør det bra. Hvis du ser negative reaksjoner, og klikk avta, må du ha en plan klar til å gå.

Problemer med spam

Du, ingen tvil, vet begrepet og er enda mer kjent med det faktiske produktet. SPAM er hentet fra en klassisk Monty Python skisse hvor alt på menyen i en liten kafé besto av Spam. Dette bombardement med Spam ble synonymt med måten uønsket e-post bombardere innbokser av forbrukerne.

Når e-post markedsføring var relativt nytt, SPAM ble florerer. Imidlertid har anti-spamming lover kutte ned mye av denne trafikken, med bøter og andre straffer blir dished ut til de skyldige. Det har ikke stoppet den helt, men med Spammere blir mer sofistikerte, og også finne måter siste anti-spam-filtre. Dette er søppelpost av den digitale verden.

En annen form for spam er phishing, som inkluderer den onde 419 bedrageri. Men går dette utover realms av reklame og til noe som er både svært ulovlig og potensielt livs ødelegge.

Gi kundene en enkel bane å si opp abonnementet

Apropos av SPAM, gjør alt du kan for å gjøre det enkelt for kundene å raskt stoppe abonnementet på e-postlisten. Mens det kan virke bakvendt, trenger du ikke ønsker å skape en negativ opplevelse. Noe som gjør det enkelt å velge bort vil forlate kunden med et positivt inntrykk av deg. De kan godt fortsette å kjøpe fra deg, selv om de ikke får e-posten din. På den annen side, hvis du setter unsubscribe knappen 6pt type i midten av en haug med lovlig kopi, og få dem til å hoppe gjennom ringer for å gå ut av listen, vil du miste kunden for godt.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.