Den vanligste forretningsplan feil

Home » Small Business » Den vanligste forretningsplan feil

Forretningsplan Essentials: Skrive en Cash Flow Projection

Lese gjennom disse vanlige forretningsplan feil før du skriver en vil gjøre oppgaven mye enklere – og gi den nye virksomheten venture en mye bedre sjanse til å lykkes.

De vanligste forretningsplan feil er:

1) Ikke bry å skrive en.

Dette er langt unna den vanligste feilen. Entreprenører er doers, så det er naturlig at de ønsker å komme videre med ting og få dem gjort – spesielt når de har en idé om at de er begeistret surret rundt i hodet.

Men hvem har ikke hørt ordtaket “Den som ikke klarer å planlegge planlegger å mislykkes?” Og det er skjebnen til nesten alle bedrifter noen starter uten en forretningsplan, svikt. Så ja, må du skrive en forretningsplan.

Du trenger ikke nødvendigvis trenger en full-skala formell versjon av en forretningsplan profesjonelt pakket i en perm (se neste punkt om formålet), men du trenger ikke å ha en.

2) Ikke være klart om formålet med forretningsplanen.

En forretningsplan er egentlig en løsning på et problem, problemet er hvordan du skal slå din visjon om en vellykket bedrift til en realitet.

Så hvorfor er du forbereder en forretningsplan? Er det å overtale en potensiell utlåner til å gi deg en virksomhet lån? Tiltrekke seg investorer? Finne ut om din nye forretningsidé kan faktisk bli omgjort til en levedyktig bedrift? Tjene som en blåkopi for vellykket oppstart?

Formålet med forretningsplanen vil påvirke alt fra mengden av forskning du trenger å gjøre gjennom hva form av den ferdige planen vil se ut (og hva du vil gjøre med det).

Hvis alt du ønsker å gjøre er å finne ut om en forretningsidé er en god en som kan være verdt å jobbe opp en forretningsplan om, bruke disse fem spørsmålene for å fortelle om din forretningsplan ideen er verdt det.

3) Ikke å ha en klar forretningsmodell.

En vellykket bedrift har til å gjøre en fortjeneste.

Det forbauser meg hvor mange personer som starter små bedrifter ikke synes å forstå dette grunnleggende faktum – eller er utrolig dyktig til å ignorere det.

Planlegger å selge noe ikke er en forretningsmodell; en forretningsmodell er en plan for å generere inntekter utover dine utgifter. Du kan lage den beste musefelle i verden, men hvis det koster deg $ 90 for å gjøre hver enkelt, og folk er bare villig til å betale $ 10 for en, er det ikke noe poeng å gjøre det som en bedrift.

For all del, hvis det gir deg personlig tilfredsstillelse og du føler prisen er rettferdig, gjør det. Ellers glemme det og gå videre til en forretningsidé som har fortjenestepotensial.

Profesjonelle og service bedrifter kan være reelle blindspor feller hvis du ikke har en klar forretningsmodell satt opp. Hvis dette er den type virksomhet du starter, forklarer CJ Hayden hvordan du setter opp lønnsomme forretningsmodeller for slike virksomheter i Is Your Business Model Broken?

4) Ikke gjør nok forskning.

Din forretningsplan er bare kommer til å være like god som den forskning du putter inn i den. For å svare på sentrale spørsmål om “Vil dette fungere?” du må finne svar på en hel klynge av andre spørsmål, fra “Hva er dagens trender i denne bransjen?” til “Hvordan vil denne virksomheten teller hva konkurrentene gjør?” Og jo mer full svar på spørsmålene, jo bedre forberedt du vil være å enten starte ny virksomhet eller skrinlegge ideen og gå videre.

Hver del av forretningsplanen vil trenge forskning bortsett fra Fattet sammendrag. Heldigvis kan mye av de nødvendige undersøkelser gjøres på nettet, men det er ikke å komme rundt det faktum at det å skrive en forretningsplan er mye arbeid.

Hvis du kommer til å starte en virksomhet i Canada, vil du finne min skrive en forretningsplan serie spesielt nyttig fordi instruksjonene for å skrive hver del av forretningsplanen omfatter forslag til ressurser for å hjelpe deg å finne den informasjonen du trenger.

5) Ignorerer markedet realiteter.

Deg og hva du ønsker å gjøre er bare halvparten av ligningen for å starte en vellykket bedrift. Markedet er den andre.

Jeg har sagt (og skrevet) dette mange mange ganger, men det kan ikke gjentas; du kan ha det beste produktet eller tjenesten i hele verden for salg, men det spiller ingen rolle om ingen er villig til å kjøpe den.

Det er en grunnfjellet, ikke-omsettelige markedet virkeligheten.

Så det er viktig at du markeds teste produktet eller tjenesten før du prøver å basere en bedrift på å selge det.

Hvis du ønsker å selge produkter, kan du prøve å selge dem til lokale arenaer, som for eksempel bønder eller loppemarkeder og lokale messer, selge små partier online via ebay eller Etsy, ved hjelp av fokusgrupper for å måle interessen, eller gi ut gratis vareprøver og samle folks tilbakemelding om dem.

Hvis du ønsker å selge tjenester, kan undersøkelser av potensielle interesse eller fokusgrupper fungerer godt. Gjør-det-selv Market Research forklarer hvordan du kan gjøre dine egne markedsundersøkelser, inkludert tips for utforming av undersøkelser og spørreskjemaer.

Konkurransen er et annet marked virkelighet som må være tilstrekkelig behandlet i din forretningsplan.

Det er ikke nok å bare peke ut hvem de er; må du undersøke hva konkurrentene gjør og forklare spesielt hvordan du kommer til å møte hva de gjør for å vinne markedsandeler.

Og du må sørge for at du tar hensyn til alle konkurrentene. Ikke bare tenk på de konkurrenter som opererer nøyaktig samme type bedrifter; tror lateralt, også, for å være sikker på at du identifisere alle konkurrenter. For eksempel er en potensiell blomsterbutikk ikke bare konkurrere mot andre blomsterbutikker i et bestemt område; det er også konkurrere med alle de andre lokale bedrifter som selger blomster, inkludert dagligvarebutikker og store boksen detaljister og online blomst selgere.

Det betyr ikke at du trenger å liste opp alle potensielle konkurrent i din forretningsplan og forklare hvordan du kommer til å vinne konkurransen med dem, men du trenger ikke å liste opp og forklare hvordan du skal håndtere den potensielle trusselen om hver type konkurranse minst.

6) Ikke å gjøre en grundig fremstilling av økonomi.

Når du ser på Skrive finansiell plan delen av forretningsplan, vil du se at du trenger å sette sammen tre regnskapet;

  • resultatregnskapet,
  • kontantstrøm projeksjon
  • og balansen.

For å gjøre dette, må du finne ut hvor mye penger du trenger for å starte og drive din virksomhet og gjøre kvalifiserte gjetninger om hvor mye penger den nye virksomheten vil bringe i løpet av sitt første driftsår.

Det er to vanligste feilene folk gjør når de takler denne delen av forretningsplanen.

Den første er ikke å være realistisk om sine utgifter. Folk ofte utelate utgifter helt eller undervurdere kostnadene for spesielle utgifter. Grundig forskning vil hindre denne feilen.

Den andre er å være altfor optimistisk om den nye virksomheten utsikter. Selvfølgelig, du håper den nye virksomheten vil gjøre det bra. Du ville ikke velge å starte den på annen måte. Men du må ikke la din optimisme lede deg til å skape altfor rosenrød likviditetsprognoser.

7) Innstilling din forretningsplan til side etter at du har skrevet det.

Hvis du skriver en forretningsplan, bruke den til å få et lån, og aldri se på det igjen, du kaster bort mesteparten av sin verdi. En forretningsplan er nettopp det; en plan for hvordan den nye virksomheten skal lykkes.

Behandle det som den nye virksomheten sin første plandokumentet og som du beveger deg gjennom oppstartsperioden og utover, redigere og legge til det som er nødvendig. Et par gode første tilleggene til din forretningsplan er Visjon og Mission Statement; skape disse vil stivne dine mål og sørg for at du ikke får sideboring.

Den opprinnelige forretningsplan vil også være et nyttig referansedokument når du gjør den pågående forretningsplanlegging kjøre en vellykket bedrift krever. For eksempel, kan du se Hurtigstart Planlegging for små bedrifter for å få instruksjoner om hvordan du oppretter en handlingsplan for små bedrifter.

Husk Ikke alle bedrifter Plan er verdt Behandling

Svaret på det sentrale spørsmålet, “Vil dette fungere?” er ikke alltid positiv.

Og det er greit. Det betyr at forretningsplanen er å gjøre sin jobb med å vise deg om en forretningsidé er verdt å gjøre, og du sparer potensielt enorme mengder penger og tid.

Men vanligvis skjer dette funnet i løpet av arbeidet gjennom en forretningsplan, ikke på slutten. Og det er på tide å slutte å utvikle den aktuelle planen.

Hvis du oppdager for eksempel at markedet for den foreslåtte produktet er mettet mens du arbeider på konkurransedyktige analyse delen av forretningsplanen, er det ingen vits i å bære på og gå til bryet med å forberede økonomi – at hesten vant’ t kjøre og din tid er brukt mye bedre å komme opp med en annen forretningsidé som kan være mer gjennomførbar.

Utholdenhet og besluttsomhet er gode egenskaper for entreprenører å ha – før de slår inn tåpelig utholdenhet og holde deg fra å oppnå hva du kan oppnå. Som kan være den verste forretningsplan feilen av alle.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.