Denarnega trga računi: Plače in dostopa

Home » Banking and Loans » Denarnega trga računi: Plače in dostopa

Denarnega trga računi: Plače in dostopa

Račun denarni trg je račun, ki ponuja dve privlačne funkcije: zanimanje za vaše depozite in preprost dostop do svojega denarja.

Denarnega trga računi združujejo najboljše lastnosti preverja račune in varčevalne račune, vendar pa so prednosti in slabosti za vsako vrsto računa. Oglejmo si, kaj dobiš (in kaj boste morali dati gor), ko uporaba teh računov.

Plače in dostopa

Denarnega trga računi, kot varčevalne račune, plačati obresti.

Oni varen prostor za shranjevanje denarja, ker oni FDIC zavarovana (ali, če uporabljate kreditno unije, NCUSIF zavarovani). Obrestne mere so pogosto boljši kot boste dobili od tradicionalni varčevalni račun – še posebej pri večjih stanja sredstev na računu – tako oni so ponavadi nekje med CD in varčevalni račun, ko gre za zaslužek potencial.

Kot preverjanje računov, denarnega trga računi bi bilo enostavno, da bi porabili svoj denar. Večina računi omogočajo pisanje preglede ali dvig gotovine, in nekateri ponujajo debetno kartico, ki se lahko uporablja za nakupe. Ta enostaven dostop v kombinaciji s konkurenčno obrestno mero, je tisto, kar tradicionalno denarnega trga predstavlja edinstven. V zadnjih letih, nagrado preverjanje, preverjanje interes račune in spletne banke so postala bolj priljubljena in nudijo enake koristi, včasih pa boste dobili boljšo ponudbo od računa denarnega trga.

Fine Print

Denarnega trga računi so super, vendar pa obstaja nekaj stvari, ki jih je treba zavedati pred odprtje računa.

Minimalne stanja: denarnega trga računi običajno zahtevajo relativno velik minimalno ravnotežje. V splošnem lahko odpre varčevalni račun (predvsem spletni varčevalni račun) z majhno pologa, vendar denarnega trga računi morda na voljo le, če imaš več tisoč dolarjev ali več. Če stanje na računu pade pod minimum, pričakujejo, da plača pristojbine (ki seveda jesti v vrnitvi).

Omejitve Transakcija: imate dostop do denarja na račun denarnega trga, vendar pa obstajajo meje. Ne boste mogli plačevanje s svojim čekovno knjižico ali debetno kartico več kot šestkrat na mesec (po zakonu), in nekatere banke omogočajo le tri plačila na mesec. Lahko dvig gotovine tako pogosto, kot želite, vendar ti računi niso tako prilagodljivi kot vaš račun preverjanje, ko gre za vsakodnevno uporabo.

Prava izbira? Denarnega trga računi so odlično orodje. Vendar pa morda ni pravo orodje za vaše potrebe. Lahko zaslužili več s pomočjo CD-jev? Če uporabljate CD lestev lahko zaslužili dostojno donose držeč nekaj svojega denarja tekočine (in več od tega bo tekočina kmalu) in zmanjšanje zgodnje kazni umika. Če ste vlagajo na dolgi rok, se pogovorite z finančni načrtovalec, kaj sestava naložb lahko najbolje pomaga doseči vaše cilje.

Ali je varno? Če želite varnost, poskrbite, da boste uporabili denarnega trga račun od banke ali kreditne unije. Denarnega trga, skladi imajo svoje mesto, vendar niso ista stvar.

Kaj oni najboljše za

Denarnega trga računi so super za denar, ki ga bo (ali bi lahko ) potrebujejo v sorazmerno bližnji prihodnosti. Te vam omogočajo, da zaslužijo majhen donos držeč sredstva varna in dostopna.

Oni so še posebej uporabno za velike, redke stroške, kot so:

  • sredstva v sili
  • Proračuni za četrtletna plačila davkov
  • Šolnina

Še enkrat, to ni najboljše mesto, da bo sredstva za redne stroške, ker so omejitve, koliko plačila lahko naredite. To je dejal, da lahko vodijo sredstva za nekaj svojih največjih mesečnih stroškov (kot so vaše hipoteke) na račun denarnega trga, da zaslužijo malo več zanimanja.

Denarnega trga računi v primerjavi denarnega trga skladov

Denarnega trga sklad ni ista stvar kot denarnega trga račun . Skladi denarnega trga so vzajemni skladi, ki kupujejo vrednostne papirje, in je možno, da izgubijo denar z uporabo skladov denarnega trga: se ne jamči FDIC ali NCUA kot vaš račun v banki ali kreditne unije bi lahko. Skladi denarnega trga, bi lahko prišel v več sort in ponuditi možnosti za davčne ugodnosti, ampak se držijo z denarnega trga račun, če hočeš varnost.

Kot vedno, poglej na svojo banko ali kreditno unije, da poskrbite, da bodo sredstva zavarovana, in se prepričajte, da svoje vloge pod mejnih vrednosti.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.