Doseči finančne svobode Z dolga Snowball

Home » Credit and Debt » Doseči finančne svobode Z dolga Snowball

 Doseči finančne svobode Z dolga Snowball

Snežne kepe, dolga, je priljubljen Dave Ramsey, je metoda, ki vam omogoča, da zmanjšanje dolga, ki ga najprej reševanju majhne stanja. Kako ven iz dolga je eden izmed vodilnih finančnih ciljev za veliko ljudi.

Verjetno najbolj nevarni finančni nevarnost sooča potrošnikom danes naraščajoči dolgovi. Kriza dolga je postal tako velik, da povprečna družina v ZDA nosi okoli $ 8.000 v kreditno kartico dolga sam, in približno 43% Američanov porabijo več kot zaslužijo vsako leto. To ni nepomembno statistika. Obnovljivi dolga, ki so tako mnogi potrošniki pod nima končnega datuma, kar pomeni, za večino od nas, bo naš dolg trajalo večno.

Kako plačati dolgov

Medtem ko je preveč potrošniki obrnejo na nekoliko tvegane rešitve, kot so konsolidacijskih posojil ali podjetja za poravnavo dolgov, koncept za upravljanje dolga, imenovan “snežne kepe dolg” postaja vedno bolj priljubljen. To je, če so manjše stanja izplačala prvi, sledijo večje stanja. Uporaba snežne kepe dolga, da gremo ven iz dolga je več kot samo trendy imena, je pravzaprav način, da se sistematično odplačilo dolgov, in je motivacijski dejavnik, zgrajena leta. Kot ste plačali navzdol manjših dolgov, boste videli uspeh, in motivira ste, da se držijo načrta.

Kako dolga Snowball dela

Takole plaz dolg dela; Kot primer, recimo, da imaš pet sedanje stanja dolga, od katerih je 100 $, še kar je 500 $, dva, ki sta $ 800 in en hamburger s trenutnim stanjem $ 4.000. Pred začetkom tega postopka, je najbolje, če je le mogoče, je treba ujeti in tok za vse mesečnih plačil. Ta postopek uvrstitve na seznam dolgov v naraščajočem vrstnem redu, je pomembno, saj bomo videli čez nekaj trenutkov. Prav tako je ključnega pomena, da ne dodajajte nobenega novega dolga, medtem ko smo se zavezujejo ta proces.

Korak za korakom postopka, da gremo ven iz dolga je, da začnete s plačilom le minimumov za vse dolgove z izjemo najmanjši. V našem primeru, recimo, da ima najmanjši dolg, naš $ 100 izravnavo mesečno plačilo v višini 10 $. Zdaj prihaja najtežji del, ki je to, koliko več denarja si lahko privoščite dodati mesečno plačilo za najmanjše ravnotežje. Najboljša izbira bi bila, da jo podvojili, za $ 20 ali več, če je to mogoče. Vendar pa bo vsak znesek pomagal. Plačala več, kot je minimum bo hitro zmanjša račun.

Za naše namene, predpostavimo, da plačujemo dvojno, tako da je dodatnih 10 $ gre v smeri bilance vsak mesec.

To bo pomenilo, da se bo stanje na tem plačani hitreje, verjetno v šest mesecev ali manj, tudi pri tej nizki plačila. Tukaj je, kjer je lepota dolg plaz brcne v in res začne, da bi nekdo ven iz dolga: tako, da se znesek plačila, v tem primeru 20 $, da je šlo v smeri najmanjšega dolga, in njegove uporabe v drugi najmanjši dolg, zdaj plačujejo po tej dolga hitreje kot dobro.

Če drugega plačila, z ravnotežjem 500 $, je imel minimalno plačilo 50 $, zdaj pa plačujemo dodatnih 20 $ na mesec. Ob predpostavki, da je 10 $ plačila se dogaja samo v smeri finančnih stroškov, ki še vedno pomeni 60 $ na mesec nanese neposredno na dolg. To pomeni, da celo $ 500 ravnovesje bo v celoti izplačala v približno 8 mesecev. Zdaj smo izplačala dva naših dolgov v samo 14 mesecih.

Tukaj je, kjer je plaz pobere hitrost. Lahko ponovite postopek na dveh $ 800 dolgov. Greš z isto matematiko, smo se dodatnih 70 $ na eno od stanj, nato drugi, je prvi dolg plača v šestih mesecih, nato pa je drugi izplačala v manj kot štirih mesecih, in sedaj imamo skupno $ 205 na mesec, ki se lahko uporablja za veliko $ 4.000 ravnotežje.

Samo, da je to enostavno, recimo, da je plačilo na 4.000 $ 200 $ na mesec že, z 100 $ za vedno izginejo v stroških financiranja. Zato smo dodali naše $ 205 za minimalno plačilo, ki se dogaja proti glavnice in celotno stanje $ 4000, se še vedno lahko izplačala v nekaj več kot eno leto, tudi z visoko obrestno mero.

Torej, kaj je to povzamem. Mi izplačala vse naše dolgove, razen za velike enega v 24 mesecih, in potem je trajalo približno eno leto, da bi poplačala zadnji velik račun. To je le tri leta skupaj, da bi poplačala več kot 6.000 $ dolga, ki jih počne nič drugega kot plačilo najmanj na vseh dolgov, razen za dodajanje 20 $ ekstra na najmanjši na prvi. Medtem ko tri leta ni instant popraviti, to je neverjetno kratka v primerjavi s plačili, dobesedno traja večno, če si še naprej minimalna plačila vseh dolgov.

Ampak veste, kaj je najboljši del je? Potem, ko je ves dolg poplačan, nenadoma imeli skoraj 600 $ ekstra v žepu vsak mesec! To lahko še dolgo pot pri oblikovanju sklada za nujne primere, ki varčujejo za upokojitev, ali pa dal na stran za izobraževanje kolegij.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.