Drie Gemeenschappelijke Krediet fouten en hoe je ze oplost

Home » Credit and Debt » Drie Gemeenschappelijke Krediet fouten en hoe je ze oplost

Drie Gemeenschappelijke Krediet fouten en hoe je ze oplost

Als krediet gemakkelijk was, dan zou iedereen een VantageScore of FICO score van 850 hebben, maar het is niet makkelijk, en fouten gebeuren. Jouw uitdaging als consument van het krediet is slim genoeg om onderscheid te maken tussen te zijn wat goed is en wat is een fout, zodat u ze ten koste van alles kunt voorkomen.

Credit Fout nummer 1: Co-Signing

Nee, nee, nee – niet ooit doen. Co-ondertekening is een van de grootste fouten die mensen maken als het gaat om het beschermen van hun krediet verslagen en scores. Wanneer u mede te ondertekenen voor een credit verplichting, neem je verantwoordelijkheid voor de schuld net alsof je de primaire lener. Daarnaast zal de lening of kredietkaart waarvan u mede-ondertekend vrijwel zeker zijn weg vinden naar uw krediet rapporten binnen een paar maanden na de rekening is geopend.

Wanneer u mede te ondertekenen, is de kans op het krijgen van verbrand door uw vrijgevigheid zijn verontrustend hoog – 40%, volgens een enquête uitgevoerd in 2016. Point wezen, als je bereid bent om de betaling op een lening of creditcard te garanderen zijn waarvan de primaire lener kon niet in aanmerking komen op zijn of haar eigen, dan kun je beter fondsen gereserveerd om de betalingen te doen – omdat je kan worden verzocht om dit te doen. En je kunt niet zomaar verschuilen achter het feit dat je “slechts” een mede-ondertekenaar, omdat de mede-ondertekenaar is net zo verantwoordelijk als de primaire lener.

The Fix: Helaas zijn er geen gemakkelijke oplossingen wanneer uw krediet is beschadigd als gevolg van co-ondertekening gone bad. Soms kunt u uw co-debiteur vragen om te herfinancieren of betalen van de schuld, maar dit kan een hele opgave zijn, tenzij ze bereid en in staat om dit te doen.

Als ze de financiële verplichting niet kan afbetalen of herfinanciering van de schuld uit uw naam, dan is uw resterende opties omvatten (a) ervan uitgaande dat de betalingen zelf, (b) het overtuigen van uw co-debiteur om de activa te verkopen om te betalen uit de schuld, of (c) in het ergste geval, misschien zelfs maar te overwegen faillissement. Dit is waarom ik altijd adviseren mensen om gewoon nee zeggen als het gaat om co-signing.

Credit Fout nummer 2: Het sluiten van Credit Cards

Het sluiten van een credit card heeft zeker de potentie om uw credit scores beschadigen. U zult geen krediet te verliezen voor de leeftijd van de rekening als het eenmaal is gesloten (dat is een mythe), maar je kan een negatieve invloed hebben op wat er als je “revolving gebruik ratio” genoemd – in principe, hoeveel van uw beschikbare kredietlimiet die je hebt opgebruikt – door het sluiten van een ongebruikte account.

Credit scoring modellen speciale aandacht besteden aan deze verhouding bij de berekening van uw scores. Wanneer u een ongebruikte credit card sluit, kunt u mogelijk leiden tot je ratio te klimmen in onsmakelijke grondgebied, omdat je de waarde van de niet-gebruikte kredietlimiet verliezen. De verhouding zelf wordt berekend door uw totale credit card schulden te delen door de totale kredietlimieten op uw openstaande credit card rekeningen.

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je vier creditcards met een $ 5.000 limit op elke PC, en uw openstaande saldo tussen alle vier kaarten is $ 5.000. Als je een kaart te sluiten, uw beschikbare kredietlimiet krimpt van $ 20.000 tot $ 15.000, en uw gebruik ratio zou onmiddellijk sprong van 25% naar 33%.

The Fix : Als uw credit card account gesloten was te wijten aan een fout of zelfs uw eigen verzoek, zou je in staat zijn om de creditcardmaatschappij te overtuigen om het account te heropenen. Toegegeven, deze oplossing is een long shot, maar het kan nooit kwaad om te vragen.

Als uw kaartuitgever niet bereid is om een ​​gesloten rekening te heropenen, kan u nog steeds mogelijk ongedaan maken credit score schade als gevolg van een hogere schuld-to-limiet ratio met de aflossing van de saldi van uw resterende plastic. In het geval dat u niet kan veroorloven om gewoon schrijven een vette cheque, kunt u in staat om uw schade te beperken door te vragen uw bestaande uitgevers binnen de grenzen van uw rekeningen te verhogen.

Credit Fout nummer 3: Het aanvragen van Retail Store Credit Cards

Als een vuistregel, is het best aan te vragen en te openen nieuwe accounts alleen als je echt nodig om dit te doen. Dus, als het vakantieseizoen rond rolt en gaat u akkoord met een winkel credit card te openen om 15% korting op uw transactie, dat kan zeer waarschijnlijk een vergissing zijn. Het enkele daad van de aanvraag en het openen van een nieuwe winkel-kaart zou kunnen rijden uw credit scores naar beneden als gevolg van de nieuwe kredietfaciliteit onderzoek en de beperkende kredietlimieten op retail-kaarten.

Retail store credit cards zijn berucht voor sportieve hoge rente en lage limieten. Als gevolg daarvan is het gemakkelijk om meer dan een winkel-kaart te gebruiken – en, zoals hierboven vermeld, wanneer uw debt-to-limit-ratio beklimmingen, uw credit scores vallen over het algemeen.

The Fix: Als u al de fout van het openen van een onnodige winkel credit card hebt gemaakt, moet je niet per se rennen naar buiten om de rekening af te sluiten – zie Fout nummer 2 hierboven. Het sluiten van de rekening zal de impact van het onderzoek niet ongedaan maken, en zal niet de rekening van uw credit rapporten te verwijderen. Punt is, de schade is al gedaan.

Het is echter belangrijk om elke winkel creditcards afbetaald elke maand volledig te houden. Draaiende een evenwicht van maand tot maand zal vrijwel zeker uw scores schade aan ten minste op zekere hoogte. Zelfs een kleine $ 300 saldo op een winkel kaart met een $ 300 limiet zou kunnen hebben een aanzienlijke impact hebben (en niet op een goede manier) op uw credit scores.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.