Du behöver inte att investera i aktier för att bli rik

Home » Investing » Du behöver inte att investera i aktier för att bli rik

Du behöver inte att investera i aktier för att bli rik

Många människor tout fördelarna med lager investera, särskilt eftersom historien visar att aktiemarknaden har gett en av de största källorna till långsiktig rikedom, med färdigblandad avkastning på i genomsnitt 10 procent per år under de senaste 100 åren. Investerare som håller lager på lång sikt, inneha aktier i en billig index, återinvestera sin utdelning, dra nytta av skatteregler och låt kompoundering göra allt det tunga lyft har sett den bästa avkastningen.

Under samma 100-årsperioden inflation i genomsnitt fyra procent, vilket ger en blygsam, men konsekvent 6 procent real avkastning. Corporate rådgivare Duff & Phelps producerar aktier, obligationer, räkningar och Inflation (SBBI) Yearbook (tidigare Ibbotson SBBI årsbok ), som sammanställer omfattande uppgifter om dessa återvänder i sin årliga publikation.

Lagren inte alltid Sense

Även om en 6 procent efter inflation avkastning låter ganska anständigt, enligt en studie utförd av investerings analysföretaget Morningstar, under en period på 10 procent (pre-inflation) marknads avkastning, den genomsnittlige investeraren faktiskt tjänade bara 3 procent netto avkastning . Dålig investera val, alltför ofta handel, dyra mäklare, fondförsäljnings laster, och en mängd andra avgifter och fel i hemlighet slösas bort det mesta av investeringsverksamheten vinster. Att hålla koll på var och en av dessa faktorer kräver tid, ansträngning och kunskap, övertyga vissa människor att leta efter andra investerande alternativ till lager.

Vissa människor har inte lust eller temperament att investera i aktier. Även om detta kan handikapp dig med ett mindre verktyg i din rikedom byggande verktygslåda, kan din ärliga självvärdering också hjälpa dig att undvika framtida investera misstag. Du kan fortfarande investera dina pengar i flera andra typer av tillgångar för att uppnå en avkastning, minska risken och diversifiera sin portfölj.

För de nya till att investera som fortfarande ifrågasätter deras intresse för aktier, hur vet du om du skulle vara bättre att hoppa över lager investera? Leta efter dessa tecken:

  • Du får fysiskt sjuka ser aktiekurser falla som andra investerare panik istället för att se det som en möjlighet att gripas.
  • Det går inte att förklara vad köpkurs / säljkurs och spridning / market maker är eller gör.
  • Du förlorar sömn och oro en hel del under äga bestånd.
  • Du har tänkt eller sagt, att “börsen är som ett kasino.”
  • Du tror att en aktiesplit är en bonus (faktum: det är meningslöst).
  • Du förstår inte hur, i vissa situationer, kan en $ 100.000 per aktie lager vara billigare än en $ 3 per aktie lager.
  • Du kan inte läsa en resultat- eller balansräkning.
  • Du kan inte förstå en årsredovisning eller 10K.
  • Du vet inte vad resultatet avkastningen.
  • Du vet inte vad priset till tal är.

Aktiemarknaden är lika-möjligheter för alla som vill skaffa sig kunskap eller hitta en bra mäklare för att hjälpa dem att investera, men om de ovan nämnda tecken respons hos dig, är det klokt att kolla alternativa platser att investera dina surt förvärvade dollar .

Några populära alternativ

Om du vill tjäna en bra efter skatt, netto-of-inflation avkastning utan att investera i aktier, är två populära och rimliga alternativ som äger ett företag som du använder och äger en portfölj av fastigheter som genererar hyresintäkter.

Varje investering har sin egen personlighet quirks, och inte för att avskräcka blivande företagare, men det tar en unik, varierad kompetens att vara en lönsam verksamhet operatör. Några mycket intelligenta människor, om de var tvungna att köra en enkel verksamhet som en Dunkin’ Donuts franchise, skulle vara i konkurs på ett år. Du behöver en känsla för detaljer, ett öga för kostnadskontroll, kunskap om när man ska investera i investeringar som förbättrar kundupplevelsen och öka vinsten, och ett system för att övervaka Avkastningen på din totala investerings samtidigt skydda kassaflödet, prövning anställda, hantering verksamhetstillstånd, och sätta rätt rådgivare på plats. Vissa människor känner upphetsad och inspirerad av utmaningen, medan andra känner utmattad bara läsa om allt som småföretag ägande kräver.

Många investerare dras mot att köpa och hantera fastighetsinvesteringar eftersom de är påtagliga och kan erbjuda en ganska passiv form av inkomst. Många under specialiteter finns för dem som investerar i fastigheter, inklusive enskilda hyreshus, flerbostadshus, lagringsenheter, biltvättar, kontorsbyggnader, industribyggnader, och även fastigheter alternativ eller skatt kvarstad certifikat. Varje investering har sina egna fördelar och fallgropar, tilltalande för olika typer av människor.

Inte alla gillar Real Estate eller privata företag

Låt oss säga att du redan har pengar bundna i fastigheter och har eget företag, eller kanske båda dessa alternativ låter oattraktiv eller ointressant. Du kan överväga några andra typer av tillgångar, såsom silver och guld, likvida medel som penningmarknadskonton eller bankcertifikat, utländsk valuta eller högkvalitativa företagsobligationer. Var och en av dessa investeringsalternativ har sin egen inlärningskurva, sin egen riskprofil och sin egen rad avkastning.

När man överväger din icke-aktieplacering val, tänk på en av de huvudsakliga reglerna för att investera: Aldrig investera pengar som du inte har råd att förlora. Med detta sagt, bestämma hur mycket tid du vill ha dina pengar låsta i din investering, och ta del av likviditeten i tillgången marknad. Till exempel kan du köpa och sälja offentliga lager på ett ögonblick eftersom marknaden har så många intresserade köpare och säljare. Vid den andra ytterligheten, om du investerat dina pengar i ädelstenar, samlarmynt, och klassiska bilar eftersom dessa marknader har mindre aktivitet, skulle det krävas mer tid för att ta ut din investering i fall du behövde pengar snabbt. Fastigheter och ägda företag har en liknande utmaning, även om de gör mer tillförlitliga säkerhetskällor om du behöver ta ett lån i en nödsituation.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.