Du bör gemensamt underteckna en studielån?

Home » Banking and Loans » Du bör gemensamt underteckna en studielån?

Du bör gemensamt underteckna en studielån?

Beslutar att samarbeta underteckna ett studielån kommer till om du kan betala tillbaka hela lånet på egen hand om det behövs.

Du bör samarbeta underteckna ett studielån endast om du har råd att betala tillbaka själv, eftersom du kan behöva.

Medpåskrivande gör dig juridiskt ansvarig att återbetala lånet om den primära låntagaren inte kan. Och om du inte har råd att göra betalningar kommer din kredit skadas.

Om du har råd att samarbeta tecken, ska du göra så att veta riskerna och hur du kan få undan för lånet i framtiden.

Alternativ för att tänka på innan medpåskrivande

Innan du ansöker om ett privat studielån som en co-signer, styra den primära låntagaren mot andra alternativ.

Se till att de har överlämnade gratisprogram för Federal studiestöds eller FAFSA, att kvalificera sig för alla federala studiemedel. Detta inkluderar gratis eller tjänat stöd som bidrag, stipendier och arbete-studie, liksom federala studielån.

För studenter, federala studielån är det bästa alternativet, eftersom de inte kräver kredithistorik eller en co-signer att kvalificera sig. De flesta privata lån gör.

Jämfört med federala lån, privat lån tenderar att bära högre räntor och har färre återbetalning alternativ eller möjligheter till lån förlåtelse. De bör endast övervägas när allt federalt stöd har maxade ut.

Det finns några privata studielån som inte kräver en co-signer. Godkännandet baseras på karriär och inkomst potential, men dessa lån bära högre räntor än andra privata alternativ.

Vem kan samarbeta underteckna ett lån?

Praktiskt taget vem som helst med ett kvalificerat betalningsanmärkningar kan samverka underteckna ett studielån.

Det innebär att du kan samarbeta underteckna ett studielån för ditt barn, barnbarn, en annan släkting eller ens en vän. Privata långivare leta efter co-undertecknarna med en stadig inkomst och bra till utmärkt kredit poäng, vanligen i hög 600s eller högre. De anser också andra skulder du redan har.

En co-signer ger en låntagare tillgång till college finansiering han eller hon annars inte skulle ha; det kan också hjälpa studenten bygga kredit.

Men bara för att du kan samarbeta underteckna ett lån betyder inte att du borde.

Hur medpåskrivande påverkar din kredit

När du samar underteckna ett lån, du lämna nycklarna till din kredit över till studenten låntagaren.

Effekterna av medpåskrivande kommer att märkas redan innan ett lån godkänns: Du får en tillfällig ding på din kredit värdering när långivaren utför en hård dra på din kredit historia under ansökningsstadiet.

Efter godkännande, kommer lånet och dess betalningshistorik visas på din kredit rapport. Alla missade betalningar kan skada din kredit.

Om låntagaren inte kan möta betalningar och du kan inte täcka dem, skulle lånet gå in standard. Det är ett svart märke som kommer att finnas kvar på din kredit rapport för sju år, bland annat ekonomiska konsekvenser.

Andra risker medpåskrivande

Medpåskrivande kan påverka din förmåga att låna. Medpåskrivande ett lån ökar ”skuld” en del av din skuld-till-tal, vilket kan påverka din förmåga att få nya krediter för saker som en bil eller ett hus.

Sena betalningar kan få långivare eller samlare efter dig. Så snart en betalning är sen eller missade, kan du höra från långivaren, eller ännu värre, en skuld insamlare. För att undvika missade betalningar, uppmuntra den primära låntagaren att registrera dig för AutoPay eller kommunicera med dem varje månad innan betalningar förfaller.

Du kan vara ansvarig vid dödsfall eller invaliditet. Det kanske låter morbid, men ta reda på långivarens policy om en låntagare dör eller blir handikappade. Om de inte tillåter förlåtelse, att ansvaret att göra betalningar skulle falla enbart för dig.

Vad att diskutera med student låntagaren

Medpåskrivande kräver en öppen diskussion med den primära låntagaren, som borde veta riskerna du tar in som co-signer och hur långsiktig återbetalning kommer att påverka livet efter college. Den diskussionen bör innehålla vad de studerar, när de förväntar sig att ta examen och vad deras jobb utsikter och inkomst potential kan vara.

Du vet förmodligen låntagaren väl, så fråga dig själv: Har den här personen har visat att han eller hon är ansvarig nog att ta på engagemang av ett lån? För att slutföra års studier? Om svaret är nej, så ska du peka låntagaren mot andra alternativ.

Hur man stanna på toppen av en undertecknats lån

När en långivare gör ett erbjudande, läsa lånets skuldebrevet till fullo förstå alla detaljer. Till exempel den privata långivare Sallie Mae säger primära låntagaren och co-signer delar ansvaret för att göra utbetalningar i tid.

För att undvika eventuella framtida överraskningar, ta reda på vilken nivå av kommunikation får du som ett samarbete signerat. Detta skulle kunna omfatta när betalningar görs eller hur snart efter en missad betalning som du skulle anmälas, tillsammans med några avgifter bedömas. Fråga långivaren hur du får ett meddelande, såsom telefon, e-post eller post.

Om låntagaren säger att han eller hon inte kan uppfylla en betalning innan det är dags, kontakta långivaren omedelbart att ta reda på dina alternativ. Du kanske kan få en ny avbetalningsplan eller utlösa en tillfällig paus i betalningarna.

Hur får frigörs från medpåskrivande

Det finns två metoder för att få befrias från medpåskrivande ansvar: co-signer utsläpp och refinansiering.

Co-signer utgåvan är en funktion som du vill söka efter i en privat studielån. De flesta långivare tillåter ditt namn och juridiskt ansvar tas bort från lånet när låntagaren har gjort ett visst antal i tid betalningar. Detta antal varierar från 12 till 48 månader, beroende på långivaren.

Du kan också peka låntagaren att refinansiering, vilket skulle ta bort ditt namn från lånet och låta låntagaren att kombinera sina studielån till ett enda lån med lägre ränta, om de uppfyller kraven. Att refinansiera, måste de uppfylla kredit- och inkomstkraven och har ett register över den engångsbetalning.

Hur man gemensamt underteckna ett privat studielån

Om du är redo att samarbeta underteckna ett lån, du och låntagaren ska jämföra erbjudanden från flera elev långivare, inklusive banker, kreditföretag och online långivare, för att hitta de lägsta priserna.

Som co-signer du vill vara säker på att lånet har maximal flexibilitet på betalningar. Överväga lån funktioner som låntagaren skydd – uppskov och tålamod – tillsammans med återbetalning alternativ och tillgången på co-signer release.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.