Er det smartere å bruke et debetkort eller kredittkort?

Home » Credit and Debt » Er det smartere å bruke et debetkort eller kredittkort?

Er det smartere å bruke et debetkort eller kredittkort?

Selv om de ser helt like gjemt inne i lommeboken din, kredittkort og debetkort representerer to svært forskjellige typer betalingsmetoder.

Ved hjelp av et debetkort er lik betale med kontanter eller en gammeldags papir sjekk. Et debetkort (som også er forskjellig fra et forhåndsbetalt debetkort) er knyttet til bankkontoen din, og når du foretar et kjøp, blir midlene trukket fra tilgjengelige balanse.

Kredittkort, derimot, opererer ganske annerledes. Når du bruker et kredittkort for å foreta et kjøp, er du i hovedsak ta opp et lån fra kredittkortselskapet som du vil senere bli pålagt å betale tilbake. At lånet er trukket fra en forhåndsbestemt beløp, formelt kalt kredittgrensen. Det kan bli betalt tilbake, og deretter trukket igjen. Dette kan skje om og om igjen for så mange år som du ønsker å bruke kortet.

Som alle finansielle produkter, det er fordeler og ulemper forbundet med både debet- og kredittkort. Hvis du allerede har noen forutinntatte oppfatninger av hvilken type plast er best, prøve å sette dem til side for et øyeblikk og ta en titt på fordelene og ulempene hver betalingsmetode har å tilby.

Fraud Protection

Kredittkort og debetkort svindel er dessverre ganske vanlig. Ingen er immune. Jeg har vært utsatt for kredittkortsvindel for mange ganger for å telle. Sjansene er ganske anstendig at du allerede har handlet med uautoriserte kostnader på enkelte punkt, kanskje flere ganger. Heldigvis, når kredittkortinformasjonen din er kompromittert eller stjålet, du er veldig godt beskyttet fra et finansielt ståsted.

Loven Fair Credit Billing (FCBA) er den føderale loven som beskytter deg i tilfelle du opplever kredittkort tyveri eller svindel. Per FCBA, hvis du rapporterer uautoriserte kostnader til kortutsteder innen 60 dager, er ditt ansvar for ulovlige transaksjoner avkortet til $ 50.

På toppen av FCBA beskyttelse, alle fire av de store kredittkort nettverk (Visa, MasterCard, American Express og Discover) har en null ansvar svindel politikk. I sannhet, vil du sannsynligvis aldri betale et øre hvis du rapporterer kredittkortsvindel omgående. Og pengene som har blitt stjålet eller “brukt” uten din tillatelse er egentlig ikke pengene dine – det er kortutstederens penger.

Det er verdt å merke seg at elektronisk overføring av midler Act (EFTA) beskytter deg mot uautoriserte debetkort transaksjoner også. Men EFTAs beskyttelse er mindre robust.

For eksempel under EFTA, ditt ansvar for uautoriserte transaksjoner klatrer til $ 500 i stedet for $ 50 hvis du venter mer enn to virkedager å rapportere svindel. Også, i motsetning kredittkortsvindel, når uautoriserte belastning transaksjoner forekommer, er det din penger som er blitt stjålet. Dette kan føre til en rekke andre problemer hvis du for eksempel, trenger du ikke har tilgang til midler som bør være i din bankkonto når husleie, regninger, eller andre finansielle forpliktelser forfaller.

Credit Building

En annen fordel med å åpne og bruke et kredittkort ansvarlig er det faktum at dette har potensial til å hjelpe deg å bygge sterkere kreditt. Hold kredittkort balanserer lave, og helst betalt av i full hver måned, og gjøre hver enkelt betaling i tide. Du er sannsynligvis se disse kontoene ha en positiv innvirkning på kreditt score over tid.

dempe overforbruk

Den primære fordelen at folk forbinder med å bruke debetkort i løpet av kredittkort er det faktum at debetkort hindre overforbruk, eller til og med gjøre det umulig. Du kan ikke være en stor penger manager, men hvis du velger å bruke et debetkort, minst du vil ikke gå inn i gjeld.

I mellomtiden, noen 29 millioner amerikanere har gjennomført et kredittkort balanse i to år eller mer, noe som indikerer at de er kronisk bruker mer enn de har råd til.

Men sannheten er at hvis du har en overforbruk problem, et debetkort vil faktisk ikke fikse det. Det vil bare begrense forbruket til balanse i din brukskonto. På den annen side, kan du åpne et kredittkort konto med en bevisst lav grense og kanskje oppnå samme mål samtidig som du nyter bedre svindel beskyttelse.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.