Er det smartere at bruge et betalingskort eller kreditkort?

Home » Credit and Debt » Er det smartere at bruge et betalingskort eller kreditkort?

Er det smartere at bruge et betalingskort eller kreditkort?

Selv om de måske ser nøjagtig ens gemt væk inde i din pung, kreditkort og debetkort repræsenterer to meget forskellige typer betalingsmetoder.

Ved hjælp af et betalingskort svarer til at betale med kontanter eller en gammeldags papir check. Et betalingskort (som også er forskellig fra et forudbetalt betalingskort) er bundet til din bankkonto, og når du foretager et køb, er de midler, trukket fra din tilgængelige saldo.

Kreditkort, på den anden side, fungerer helt anderledes. Når du bruger et kreditkort til at foretage et køb, er du hovedsageligt at tage et lån fra din kreditkortudsteder som du senere vil være forpligtet til at betale tilbage. Det lån trækkes fra en forudbestemt mængde, formelt kaldet dit kreditmaksimum. Det kan blive betalt tilbage, og derefter trukket igen. Dette kan ske igen og igen i flere år, du ønsker at bruge kortet.

Som alle finansielle produkter, der er fordele og ulemper forbundet med både debet- og kreditkort. Hvis du allerede har nogle forudfattede meninger om, hvilken type plast er bedst, så prøv at sætte dem til side et øjeblik og tage et kig på de fordele og ulemper hver betalingsmetode har at tilbyde.

Beskyttelse af Svig

Kreditkort og betalingskort svindel er desværre ret almindeligt. Ingen er immune. Jeg har været offer for svindel med kreditkort for mange gange til at tælle. Chancerne er temmelig anstændigt, at du allerede har behandlet uautoriserede debiteringer på et tidspunkt, måske flere gange. Heldigvis, når dine kreditkortoplysninger er kompromitteret eller stjålet, er du meget godt beskyttet mod en finansiel synsvinkel.

Fair Credit Billing Act (FCBA) er den føderale lovgivning, der beskytter dig i tilfælde af at du oplever kreditkort tyveri eller bedrageri. Per den FCBA, hvis du rapporterer uautoriserede debiteringer til din kortudsteder inden for 60 dage, bliver dit ansvar for svigagtige transaktioner loft på 50 $.

Oven i de FCBA beskyttelser, alle fire af de store kreditkort netværk (Visa, MasterCard, American Express og Discover) har en nul ansvar politik bedrageri. I sandhed, vil du sandsynligvis aldrig betale en cent, hvis du rapporterer svindel med kreditkort omgående. Og de penge, der er blevet stjålet eller ”brugt” uden din tilladelse er egentlig ikke dine penge – det er kortudstederen penge.

Det er værd at bemærke, at den elektronisk pengeoverførsel Act (EFTA) beskytter dig mod uautoriserede debitkort transaktioner så godt. Men EFTA s beskyttelser er mindre robuste.

For eksempel, i henhold til EFTA, dit ansvar for uautoriserede transaktioner klatrer til $ 500 i stedet for $ 50, hvis du venter mere end to arbejdsdage til at anmelde bedrageri. Også, i modsætning svindel med kreditkort, når uautoriserede debiteringer sker, er det dine penge, der er blevet stjålet. Dette kan føre til en lang række andre problemer, hvis for eksempel, behøver du ikke har adgang til de midler, der skal være på din bankkonto, når husleje, regninger, eller andre finansielle forpligtelser forfalder.

Credit Building

En anden fordel ved at åbne og bruge et kreditkort ansvarligt, er det faktum, at dette har potentiale til at hjælpe dig med at opbygge stærkere kredit. Hold dine kreditkort balancer lav, og helst pote i fuld hver måned, og gøre hver eneste betaling til tiden. Du er sandsynligvis se disse konti har en positiv indvirkning på din kredit score over tid.

Curbing overforbrug

Den primære fordel, at folk forbinder med at bruge betalingskort i løbet af kreditkort, er det faktum, at betalingskort afskrække overforbrug, eller endda gøre det umuligt. Du kan ikke være en stor penge manager, men hvis du vælger at bruge et betalingskort, i det mindste vil du ikke være at gå i gæld.

I mellemtiden har nogle 29 millioner amerikanere gennemført et kreditkort balance i to år eller mere, hvilket indikerer, at de kronisk er at bruge mere, end de har råd til.

Men sandheden er, at hvis du har en overforbrug problem, et betalingskort, vil faktisk ikke ordne det. Det vil blot begrænse dine udgifter til saldoen på din checkkonto. På den anden side, kan du åbne et kreditkort-konto med en bevidst lav grænse og måske opnå det samme mål, mens du stadig nyder bedre beskyttelse svig.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.