Er du klar til å kjøpe en bolig?

Home » Finance » Er du klar til å kjøpe en bolig?

Er du klar til å kjøpe en bolig?

Denne helgen utfordringen forbereder seg på å kjøpe et hus. Det er mange grunner til at du kanskje ikke er klar til å kjøpe et hus i år, men det er viktig å vurdere muligheten, og for å ta skritt for å bli klar til å kjøpe en bolig. Du bør aldri føle seg presset til å kjøpe et hjem, i stedet må du vente til du er klar. Planlegging og spare nå vil gjøre det lettere for deg å kjøpe et hus når den tid kommer.

1. Er du klar?

Først må du finne ut om du er klar til å kjøpe en bolig. Det kan være vanskelig å avgjøre om du bør leie eller kjøpe. Vanligvis bør du ikke kjøpe et hus med mindre du har planer om å være i området i minst tre år til. Hvis ikke vil du ta en større hit enn hvis du leier. En annen ting å vurdere er hvorvidt du er økonomisk klar til å kjøpe et hus. Ikke bare tar deg med på et boliglån eller hus betaling når du kjøper et hus, men du også bli ansvarlig for alle reparasjoner som må gjøres på huset. Hjem reparasjoner og vedlikehold kan være svært dyrt, og du bør ha en god størrelse nødsituasjon fondet før du kjøper huset. Plan for uventede kostnader og utarbeide et budsjett og hold deg til den, slik at du ikke går ut over og overfor muligheten for å miste hjemmet.

2. Hva slags hjem bør du kjøpe?

Når du er klar til å kjøpe, kan du ha flere ulike alternativer. Hvis du er singel, kan det være mer fornuftig å kjøpe en leilighet eller en by hjem som har mindre vedlikehold eller ønsker du kanskje et sted hvor du kan ha romkamerater. Hvis du har en liten familie du kan se på en forrett hjem, men du bør også vurdere ting som skoler i området. Du kan også vurdere en eldre hjemme som du planlegger å renovere. Det kan være lurt å velge et alternativ som lar deg vokse litt som en familie. Du definitivt ønsker å velge et område som du ville være komfortabel bor i hvis du til slutt hadde barn selv om du er singel.

3. Hvilken type boliglån er riktig for deg?

Tredje bør du vurdere de ulike typer boliglån som er tilgjengelige. Du bør velge en fast rente boliglån, ikke en justerbar hastighet boliglån. Dette betyr at huset betaling vil forbli den samme. I tillegg bør du gå med den korteste begrep som du har råd. Femten års lån spare penger på renter og utbetalingene er ikke mye mer enn på en tretti års lån.

4. Hvordan kan jeg forberede meg til å kjøpe et hus?

Fjerde hvis du ikke er klar til å kjøpe et hjem i år, så hva gjør du trenger å gjøre for å komme dit? Lag en plan som vil forberede deg til å kjøpe en bolig. Planen skal omfatte komme ut av noe gjeld som du har, spare opp en nødsituasjon fondet i tilfelle du har en vanskelig tid å gjøre en betaling, og en ned betaling for huset ditt. Ofte folk gjør feil i å kjøpe et hjem før de er klare. En nedbetaling vil hindre deg fra å gå under vann på boliglån hvis verdien av ditt hjem reduseres i fremtiden. I verste fall kan du miste hjemmet, eller du kan begynne å mislike det, fordi det er begrensende hva du kan gjøre. Pass på at du leser disse grunner til å kjøpe eller å vente med å kjøpe en bolig før du gjør din beslutning.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.