Este mai inteligent de a utiliza un card de debit sau card de credit?

Home » Credit and Debt » Este mai inteligent de a utiliza un card de debit sau card de credit?

Este mai inteligent de a utiliza un card de debit sau card de credit?

Cu toate acestea pot arata exact la fel, cuibărită în interiorul portofel, carduri de credit și carduri de debit reprezintă două tipuri foarte diferite de metode de plată.

Utilizarea unui card de debit este similar cu plata cu un vechi cec de hârtie de modă în numerar sau. Un card de debit (care este, de asemenea, diferit de un card de debit preplatit) este legat de contul bancar, iar atunci când face o achiziție, fondurile sunt retrase din soldul disponibil.

Cărți de credit, pe de altă parte, funcționează destul de diferit. Atunci când utilizați un card de credit pentru a face o achiziție, sunteți în esență, a lua un împrumut de la emitentul cardului de credit pe care le va fi mai târziu obligat să plătească înapoi. Acest împrumut este extras dintr-o cantitate predeterminată, numită în mod oficial limita de credit. Acesta poate fi plătit înapoi, apoi trase din nou. Acest lucru poate avea loc peste si peste timp cât mai mulți ani, după cum doriți să utilizați cartela.

La fel ca toate produsele financiare, există argumente pro și contra asociate cu carduri de debit și de credit atât. Dacă aveți deja unele noțiuni preconcepute despre ce tip de plastic este cel mai bun, încercați să setați cele deoparte pentru un moment și să ia o privire la avantajele și dezavantajele fiecărei metode de plată are de oferit.

Protecție împotriva fraudelor

Card de credit și fraudă card de debit este, din păcate, destul de comună. Nimeni nu este imun. Am fost victima unei fraude card de credit de prea multe ori pentru a conta. Șansele sunt destul de decente pe care le-ați ocupat deja cu taxe neautorizate la un moment dat, poate de mai multe ori. Din fericire, atunci când informațiile cardului de credit este compromis sau furat, esti foarte bine protejat din punct de vedere financiar.

Fair Actul de facturare de credit (FCBA) este legea federală care vă protejează în cazul aveți furt card de credit sau de fraudă. Per FCBA, dacă raportați debitări neautorizate la emitentul cardului în termen de 60 de zile, răspunderea pentru tranzacții frauduloase este limitat la $ 50 de ani.

Pe partea de sus a protecțiilor FCBA, toate cele patru dintre cele mai importante rețele de carduri de credit (Visa, MasterCard, American Express și Discover) au o politică de fraudă răspundere zero. Într-adevăr, probabil că vei plăti niciodată un cent dacă raportați fraudă carte de credit cu promptitudine. Și, banii care a fost furat sau „folosit“ fără permisiunea dvs. nu este într-adevăr banii – este banii emitentul cardului.

Este demn de remarcat faptul că transferul electronic de fonduri Act (AELS) vă protejează de tranzacții neautorizate card de debit, de asemenea. Cu toate acestea, protecțiile AELS sunt mai puțin robuste.

De exemplu, în cadrul AELS, răspunderea pentru tranzacțiile neautorizate urca la 500 $ în loc de 50 $ dacă așteptați mai mult de două zile lucrătoare pentru a raporta frauda. De asemenea, spre deosebire de fraudă card de credit, atunci când au loc tranzacții neautorizate de debit, este dvs. de bani , care a fost furat. Acest lucru ar putea duce la o serie de alte probleme în cazul în care , de exemplu, nu aveți acces la fondurile pe care ar trebui să fie în contul dvs. bancar în momentul în chirie, facturi, sau alte obligații financiare devin scadente.

credit Clădire

Un alt avantaj al deschiderii și folosind un card de credit responsabil este faptul că acest lucru are potențialul de a vă ajuta să construiască credit mai puternic. Păstrați soldurile card de credit scăzute, și de preferință, plătit integral în fiecare lună, și să facă fiecare plată la timp. Tu probabil ai vedea aceste conturi au un impact pozitiv asupra scorurile dvs. de credit în timp.

bordure Supracheltuieli

Avantajul principal pe care oamenii asociază cu utilizarea cardurilor de debit de peste carduri de credit este faptul că carduri de debit descuraja cheltuielile în exces, sau chiar face imposibilă. Este posibil să nu fie un manager de bani mare, dar dacă optați să utilizați un card de debit, cel puțin nu vei merge în datorii.

Între timp, 29 de milioane de americani au efectuat un echilibru card de credit timp de doi ani sau mai mult, ceea ce indică faptul că aceștia petrec în mod cronic mai mult decât își pot permite să.

Cu toate acestea, adevărul este că, dacă aveți o problemă de cheltuieli exagerate, un card de debit nu va repara de fapt. Aceasta va limita doar cheltuielile la soldul din contul dvs. de verificare. Pe de altă parte, ai putea deschide un cont de card de credit cu o limită în mod intenționat scăzută și poate realiza același obiectiv în timp ce încă se bucură de protecție a fraudei.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.