Ezt próbálja Egyszerű, 5 Kategória olcsó

Home » Budgeting » Ezt próbálja Egyszerű, 5 Kategória olcsó

Ezt próbálja Egyszerű, 5 Kategória olcsó

Azt szeretnénk, hogy hozzon létre egy kiadási terv, más néven a költségvetés, de nem akarja, hogy egy nagyon részletes-os sort költségvetés, mint a típus, amely révén kell segíteni ezeket a költségvetésbe munkalapokat. Ehelyett, akkor csak azt a költségvetést, amely egy „átfogó képet”.

Ugyanakkor, ha nem szeretnénk, hogy egy költségvetés, ami olyan széles, mint a típus felvázoljuk a 80/20 költségvetés vagy az 50/30/20 költségvetést.

Kérsz ​​egy költségvetést, hogy ez egy kicsit pontosabb és strukturált. Azt akarjuk, hogy a Boglárka költségvetés, a boldog közegben a kettő között. Azt akarjuk, hogy a típusú költségvetési amely lehetővé teszi, hogy lebontják a kiadásokat öt vagy hat kategóriában: nem túl kevés, de nem túl sok. Mit kéne tenned?

Itt egy bontását, amit a költségvetés kell kinéznie, ha ez megállapítható, öt kategóriában. Ez a költségvetés az egyik, hogy Today Show szerkesztő Jean Chatzky bemutatta Oprah adósság étrend. Essünk neki:

Ház

Ház kell tartalmaznia 35 százaléka a take-home jövedelem. Ez magában foglalja a jelzálog vagy kiadó, minden otthon javítás és karbantartás, ingatlanadó, segédprogramok, mint például a villamos energia, gáz, víz, és csatorna, valamint lakástulajdonos vagy bérlő biztosítás. Röviden, ez magában foglalja minden lakással kapcsolatos költség.

Szállítás

Szállítás vegye fel nem több, mint 15 százaléka a take-home jövedelem. Ez magában foglal minden autó kifizetések, hogy miért tesz, benzin, autó biztosítás, a javítás és karbantartás, az az összeg, amit fizetni a parkolásért, vagy (ha lovagolni tömegközlekedés) azt az összeget, amit fizetni vonattal vagy metróval jegyeket.

Ne feledje, a szállítás nem csak tartalmazza az autó fizetés. Ez magában foglalja a minden: az autó fizetés, olajcserék és a tune-up, az új hűtő és vezérműszíjat.

Más megélhetési költségek

Más megélhetési költségek, amelyek főleg a diszkrecionális kiadások, vegye fel 25% -a jövedelem.

 Ez magában foglalja a táplálkozási éttermekben, vásárol jegyeket vásárol új ruhát, majd a sportesemények, és figyelembe véve a család egy szép nyaralás.

Megtakarítás

Megtakarítási kell fogyasztani 10 százaléka a költségvetést. Ez elsősorban a nyugdíj, valamint az épület egy sürgősségi alap.

adósság Payoff

Adósság Payoff kell fogyasztani 15 százaléka a jövedelem. Ez magában foglalja a hitelkártyát vagy diákhitelt. Ez nem tartalmazza a minimális jelzálog vagy autó fizetés, amelyek listája a „ház” és a „szállítás”. (Ez nem tartalmazza az extra kifizetések, hogy miért tesz bele a jelzálog és az autó hitel, fent-és túl a minimum.)

Azt gondolhatnánk: Várj egy kicsit, miért csak támogatja a megtakarítási ráta 10 százalék? Nem a 80/20 költségvetés és a 50/30/20 költségvetéshez szószólója megtakarítási ráta 20 százalék? Igen, igen, de észre fogod venni az 80/20 költségvetés és a költségvetés 50/30/20 „megtakarítás” szerepel tartozás paydown.

Ebben az öt kategóriában költségvetés, a megtakarítások és a tartozás szerepel két külön kategória. 10 százalék egy 15 százalék a másik, akkor valójában kiadások 25 százalékát (összesen) kombinációja a megtakarítások és adósság fizetős le.

Ez annál is inkább agresszív és ambiciózus, mint az előző két költségvetés ajánljuk.

Használja ezt az öt kategóriában költségvetés, ha szeretne létrehozni egy költségvetést, ami valamivel részletesebb, de nem túlságosan.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.