Fem grundläggande Investera steg för att hjälpa dig att börja investera

Home » Investing » Fem grundläggande Investera steg för att hjälpa dig att börja investera

Fem grundläggande Investera steg för att hjälpa dig att börja investera

När du har ett bra jobb och har börjat att betala din skuld, är det dags att börja investera dina pengar. Investera dina pengar är viktigt eftersom det är vad gör det möjligt att samla rikedom. Det kommer att öppna dörrar för dig senare i livet. Personer som regelbundet spara och investera är de som till slut blir rika. Det är viktigt att du trimma dina utgifter så att du verkligen kan börja röra sig framåt och skaffa rikedom. För att investera till jobbet, bör du inte dra pengar på dina investeringar, men lämna dem där för att växa.

Är du redo att börja investera?

Det är viktigt att se till att du verkligen är redo att börja investera innan du gör. Det är inte vettigt att börja investera pengar när du laddar pengar på ditt kreditkort. Du bör spendera mindre än du gör och vara skuldfri, med undantag för ditt hus innan du blir värre om att investera. Du bör dock fortfarande dra nytta av arbetsgivaren matchprogram om du kan. Det är viktigt att börja investera för pensionering direkt, även när du försöker få ut av skulden. När du är skuldfri, kan du fokusera på att investera på egen hand.

 • Om du inte är närvarande redo att börja investera, ställa upp ett mål om när du kommer att vara redo.
 • Börja lära om att investera och vad dina mål är.
 • Sätt upp en skuld betalningsplan som gör att du kan börja investera så snart som möjligt. Ju mer aggressiv du är i betala av din skuld, desto snabbare kommer du att kunna vara att investera.

Avgöra hur mycket du kan investera

Det är viktigt att bestämma hur mycket du kan investera i början, och hur mycket du kan fortsätta att investera antingen månadsvis eller årsvis. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilka investeringar som är de rätta för dig och hjälper dig att ställa tydliga mål på vad du vill uppnå. Kom ihåg att du inte vill investera dina nödfond, eftersom du kan behöva för att snabbt få tillgång till medlen. Dessa typer av investeringar är mer för att bygga välstånd och långsiktigt sparande mål.

 • Vissa företag kommer att ha en initial investering belopp som du kommer att behöva spara ihop till.
 • Budget ett belopp som du kommer att investera varje månad, och du kan använda det för att spara ihop till din ursprungliga investeringsbelopp.
 • En bra regel för att spara och investera är att du ska spara tillräckligt att pengar är lite tight och du fortfarande måste vara uppmärksamma på hur mycket att spendera.

Hitta en finansiell planerare eller värdepappersföretag

Nästa grundläggande steg i att investera är att hitta en finansiell planerare. Du kommer att vilja göra din första investering i grundläggande investera verktyg, såsom fonder. Din finansiella planerare bör vara någon som är villig att ta sig tid att förklara de olika typer av investeringar för dig. Hon borde vara villig att leta efter produkter som du känner dig trygg att använda, samtidigt som den erbjuder den största tillväxtpotentialen. Hon kommer också att hjälpa dig att ställa in en effektiv finansiell plan. Din bank kan ha en finansiell planerare du kan använda, eller så kan du be vän för referrals.If du är bekväm att investera på egen hand, då du kommer att behöva hitta ett värdepappersföretag som gör att du kan handla på nätet.

 • En finansiell planerare kan hjälpa om du inte är säker på vad du ska göra.
 • Online värdepappersföretag kan kosta mindre, men du måste förstå vad du kommer att investera i och hur att sprida risken.
 • Investera tid att lära sig läsa och förstå marknaden.

Förstå Olika typer av investeringar och Risk

Det är också viktigt att förstå de grundläggande investera verktyg och konton. Dessa konton kan användas för att hjälpa dig att spara till pensionen samt. Du bör förstå skillnaden mellan fonder och penningmarknadskonton. Du bör också sprida din rikedom mellan flera olika konton, även om du vill i första hand fokusera på fonder. När du tittar på konton måste du bestämma hur bekväm du är med att ta risker. Det är där en finansiell planerare kan hjälpa dig. När du är i tjugoårsåldern, kan du ta större risker för att du har tid för marknaden att återhämta sig, men när man blir äldre, måste du vara mer konservativ i dina investeringar.

 • Ställ frågor om investeringarna.
 • Läs om de olika investeringstyper både på nätet och i finansiella tidningar.
 • Gör din forskning och vara bekväm i vad du ska investera i.

Fastighetsinvesteringar

Du kanske funderar på att använda fastigheter som en investering eller en mängd verktyg för att bygga. Fastigheter är en stor investering. Men det finns en skillnad mellan att bläddra egenskaper och investera i fastigheter på lång sikt. Du bör noga överväga skillnaderna innan du bestämmer vilken som är bäst för dig. Fastigheter som genererar passiv inkomst är en stor investering, men du måste se till att den kan täcka kostnaderna för underhåll och andra potentiella problem.

 • Prata med någon som har fastighetsinvesteringar innan du börjar.
 • Boken “Rich Dad, Poor Dad” är en bra utgångspunkt om du är intresserad av att investera i fastigheter.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.