Fem situasjoner der penger og følelser ikke blande

Home » Investing » Fem situasjoner der penger og følelser ikke blande

Fem situasjoner der penger og følelser ikke blande

Blanding penger og følelser er sjelden en god idé. Det ender nesten aldri bra.

Men det er visse viktige tidspunkt i livet når dette er spesielt sant, for eksempel når du går gjennom en skilsmisse, kjøpe et hjem, eller etter å ha mistet en kjær og arve en betydelig sum penger.

Det er lett i disse tider å la følelsene sky dømmekraft og gjøre beklagelig økonomiske valg som vil hjemsøke deg i årene som kommer. Med det i tankene, her er fem viktige tider i livet når det er best å sjekke dine følelser på døren som du tjene penger beslutninger.

Homebuying og salg

Eiendomstransaksjoner er vanligvis blant de mest betydelige finansielle beslutninger folk gjør i livet, og sammen med det kommer en rollercoaster av følelser.

“Når innsatsen er dette stort det er enda viktigere å fjerne følelser fra beslutningsprosessen,” sa Leon Goldfeld, co-grunnlegger av eiendomsmegler nettstedet Yoreevo.

For å gjøre det, Goldfeld anbefaler en buffer periode på 48 timer. Hvis du finner en bolig du liker, trykker på pauseknappen. Tilbringe noen dager å tenke på det før en beslutning om å kjøpe. I løpet av den tiden, spør deg selv noen viktige spørsmål.

“Er du kjøper det fordi det er din ‘drømmebolig’ eller fordi det er til en attraktiv pris?” Sa Goldfeld. “Ideelt svaret er begge deler. Men sistnevnte bør være et krav. Ikke skille følelser kan føre til at du betaler for mye for et hjem og en buffer periode kan redusere denne risikoen.”

Når du vurderer disse to spørsmålene, være praktisk og vurdere det store bildet, sier Tonya Lockamy, en Florida-basert eiendomsmegler.

“Så mange kjøpere ta avgjørelser om boliger basert på dekorasjoner og maling farger de kontakt med,” forklarte hun. “En godt dekorerte hjem vil selge raskere enn et tomt hjem hver gang. Kjøpere må være smartere. To ting som er veldig viktig når du kjøper et hjem er plasseringen og strukturen i hjemmet. Resten er lett å tilpasse til din egen smak.”

Ikke å bli oversett, kan prosessen med å selge en bolig også bli fylt med følelser. Tross alt, er utallige minner skapt i ens hjem, helligdager feiret, barna hevet, og mer, som alle kan napp på hjertet når du sier farvel.

“Dette legger en ny dimensjon av stress når forhandlingene starter,” sa Lockamy. “Jeg har sett selgere gå bort fra full pristilbud på rene følelser på grunn av stress av forhandlingene. Det er viktig at selgeren fokuserer på vilkårene i avtalen når vi vurderer et tilbud. Er prisen rettferdig? Hva er vilkårene for inspeksjon periode? Er det noen situasjoner? Hvor lenge vil de ha til stengetid?”

Ekteskap og skilsmisse

Tar fatt på et nytt ekteskap er en lykkelig tid fylt med planlegging, fester, og fargelegging i detaljene dine håp og drømmer for fremtiden.

Uten å sette en demper på denne tiden, er det likevel viktig å ta smarte penger beslutninger, og enda viktigere, å komme på samme side økonomisk. Planlegg en vanlig penger date med partneren din til å snakke åpent, realistisk, og ganske om din økonomiske situasjon og mål.

Begynn med å tenke rasjonelt på om du virkelig trenger en forseggjort, dyre bryllup. Så mye som du kan lengte etter et eventyr seremoni, har forskning vist at par som tilbringer mindre på deres bryllup er mindre sannsynlig å skilsmisse.

Snakker av den muligheten, kan du også vurdere å sette en prenuptial avtale på plass for å gi en klar økonomisk plan bør ekteskapet slutt, sier Lisa Zeiderman, grunnleggerne partner i New York ekteskaps og familie advokatfirma Miller Zeiderman og Wiederkehr. “Ingen ønsker å tenke på ideen om en dag filing for skilsmisse, men det er en helt mulig utfall,” sier hun.

Selv om du allerede er gift, kan en post-ekteskapelig avtale utarbeides du skal dele dine eiendeler. I tillegg, hvis du har hatt barn siden bryllupet, kan du opprette en post-ekteskapelig avtale som inkluderer barnas økonomiske fremtid.

Forhånds nups til side, er skilsmisse en vanskelig tid for par, når følelser gjøre selv den sanest blant oss handle litt sinnsforvirret. Nøkkelen er å ikke la disse følelsene drive prosessen, sier Steven Weil, president og skatt manager for RMS Regnskap i Fort Lauderdale, Florida.

“I et forsøk på å straffe hverandre, er det lett å bruke altfor mye på kampen enn du noen gang kan håpe å komme seg,” sier Weil. “Par som kommer til en minnelig beslutning ikke bare kan forvente å beholde mer penger på bordet for å skille mellom dem, men de kan også få rettssaken ut av veien og gå videre med livene sine.”

Arv

I dagene og ukene etter å ha mistet en kjær, kan det være vanskelig å tenke klart. Håndteringen av økonomiske problemer i perioder med betydelig endring kan være nesten umulig.

“Etter noen svært emosjonelle hendelse kan få hodet rundt muttere og bolter av finansielle beslutninger være en truende hinder”, sier Michael Kay, forfatter og økonomiske liv planleggeren på New Jersey Financial Livet Focus. Kay antyder ditt første fokus bør være på likviditet: Har du nok penger tilgjengelig til å dekke dine behov?

Som for å bestemme hvordan de skal håndtere alle slags nedfallsfrukt eller arv som følge av forbikjøring av et familiemedlem, avhenger tilnærming på dine langsiktige håp og mål.

Men Mark Painter, en CFA og grunnlegger av New Jersey-baserte EverGuide Financial Group sier første skritt bør være å bestemme hvor mye inntekter kan genereres fra en arv.

“Når folk er emosjonelle de en tendens til å gjøre noe som de tror vil gjøre dem føle seg bedre. I Hollywood er det avbildet som noen spise en gallon av iskrem i sine svette mens du ser en film, men i virkeligheten dette vanligvis betyr å gjøre et stort kjøp som du alltid har ønsket, men kanskje ikke kunne rettferdiggjøre utgifter på,”sier Painter. “Med nedfallsfrukt, går kostnadene begrunnelsen ut av vinduet fordi du har nyvunne penger og dine følelser vil fortelle deg å spytte så vel fordi du trenger å plukke deg opp.”

Med fokus på inntekts arven kan tjene er viktig fordi det tar litt av følelser ut av din beslutning. For eksempel, hvis du arver $ 500 000, kan den første reaksjonen være å tenke at det er mye penger, og vil vare lenge.

“Når du innser at disse pengene vil produsere ca $ 20 000 i året i inntekt, føles det ikke som fullt så mye som i utgangspunktet trodde. Det enkle trinn gjør noen til å revurdere hva de skal gjøre med pengene og finne ut de beste alternativene,”sier Painter.

Enda en betraktning, spesielt når arve en investeringsportefølje, er hvordan man skal håndtere at porteføljen fremover, sier David Edwards, president i New York-baserte Heron Wealth.

“En vanlig fallgruve er motvilje mot mottaker for å endre investeringsstrategi en arvelig investeringsportefølje,” forklarte Edwards. “Hvis disse aksjene var god nok for pappa, de er godt nok for meg! ‘”

Faktisk, det øyeblikket av arv er en perfekt tid til å starte på nytt. Ofte velgjører var ikke i stand til å selge aksjer på grunn av dype salgsgevinster hensyn, men med step-up i basis på kostnads ​​basis av aksjene i porteføljen ved død, er det ingen skatt straffen for å selge, sa Edwards.

Nye Lønn Forhandlinger

Det er mye stolthet pakket inn i en karriere og lønn, noe som kan påvirke hvordan du håndterer oppgaven med å spørre om hva du er verdt.

Lønnsforhandlinger kan være følelsesmessig fordi de innebærer angst eller frykt knyttet til bekymringer om å ha nok inntekt til å ta vare på deg selv. Det kan også være angst knyttet til informasjon asymmetri som ligger i slike forhandlinger, forklarte Melissa Donohue, forfatter av “Financial ernæring for unge kvinner. Hvordan (og hvorfor) å undervise jenter om penger”

“Enkelt sagt, din arbeidsgiver har vanligvis mer kunnskap enn du gjør om hva som kan eller vil bli betalt for din posisjon, som er en ubalanse,” forklarte hun.

Penger forhandlinger krever også at du snakker med din verdi og din verdt, noe som kan være følelsesmessig utfordrende.
“Din inntekt vil trolig være en stor del av den finansielle sikkerheten gjennom pensjonering. Effektive lønnsforhandlingene vil hjelpe deg å maksimere dette avgjørende rikdom byggmester,”sier Donohue.

Investering

Sist men ikke minst, er det ikke uvanlig følelser for å drive investeringsbeslutninger. Nesten alle finansielle rådgivere enige om at følelser og investeringer bør holdes i motsatte hjørner.

“Folk får ofte ‘gift’ til en aksje eller holde på en investering fordi det har noen personlig tilknytning til et familiemedlem eller en investering anelse,” sa Meredith Briggs, en sertifisert finansiell planlegger med New York-baserte Taconic Advisors. “Investering er ikke en popularitetskonkurranse eller en test av lojalitet. Når det kommer til personlig økonomi du må nøye håndtere risiko og som ofte betyr ignorerer hva ditt hjerte sier og lytter til hodet.”

Aaron Klein, administrerende direktør og grunnlegger av Riskalyze, en risiko-justering plattform for investorer, advarer også mot følelser drevet og frykt bundet investere, som inkluderer å bli opprørt når du ikke gjør nok penger på en portefølje og avvise et aksjekjøp rett og slett fordi det kan være under resultater.

“Emotion vil drive oss til å avvise hva som er en god handel for våre investeringer kontoer,” sier Klein. “For noen år siden, da Apple var slippe, en haug med folk kjøpte Apple på sitt lave og de har gjort utrolig godt siden da. De aller fleste av oss reagerte med følelser og sa: ‘Det er ille’, og folk som har gjort penger, sa: “Det er et røverkjøp.”

“Som mennesker har vi denne bemerkelsesverdige evne til å sabotere vår investering ved å la følelser være sjåføren,” lagt Klein.

Det er ikke å si at alle rimeligere eller fallende aksjer er et klokt kjøp. Men prisen på en aksje har lite å gjøre med om du kjøper det er en god eller dårlig beslutning.

Moralen i historien? Som mange andre ganger i livet, holde følelsene i sjakk ved å investere og du vil sannsynligvis billettpris langt bedre.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.