Fem Situationer hvor penge og følelser ikke blander

Home » Investing » Fem Situationer hvor penge og følelser ikke blander

Fem Situationer hvor penge og følelser ikke blander

Blanding penge og følelser er sjældent en god idé. Det næsten aldrig ender godt.

Men der er visse centrale tidspunkter i livet, hvor dette er især tilfældet, såsom når de går gennem en skilsmisse, at købe et hjem, eller efter at have tabt en elsket og arve en betydelig mængde penge.

Det er nemt i disse tider at lade følelserne cloud dom og gøre beklagelige finansielle valg, der vil hjemsøge dig i mange år fremover. Med det i tankerne, her er fem vigtige tidspunkter i livet, hvor det er bedst at kontrollere dine følelser på døren, som du træffer beslutninger penge.

Homebuying og Salg

Ejendomshandler er typisk blandt de mest betydningsfulde finansielle beslutninger folk gør i livet, og sammen med der kommer en rutsjebane af følelser.

”Når indsatserne er denne store er det endnu mere vigtigt at fjerne følelserne fra beslutningsprocessen,” sagde Leon Goldfeld, medstifter af den ejendomsmægler websted Yoreevo.

For at hjælpe gøre det, Goldfeld anbefaler en buffer periode på 48 timer. Hvis du finder et hjem, du elsker, skal du trykke på pauseknappen. Tilbring et par dage at tænke over det, før du foretager en beslutning om at købe. I løbet af denne tid, så spørg dig selv et par vigtige spørgsmål.

”Er du køber det, fordi det er din ‘drømmebolig’ eller fordi det er til en attraktiv pris?” Sagde Goldfeld. ”Ideelt er svaret både. Men sidstnævnte bør være et krav. Ikke at adskille dine følelser kan medføre, at du betaler for meget for et hjem og en buffer periode kan mindske denne risiko.”

Når man overvejer disse to spørgsmål, være praktisk og overveje det store billede, tilføjer Tonya Lockamy, en Florida-baserede ejendomsmægler.

”Så mange købere træffe beslutninger om boliger baseret på dekorationer og maling farver, de forbinder med,” forklarede hun. ”Et godt indrettede hjem vil sælge hurtigere end en tom hjem hver gang. Købere skal være smartere. To ting, der er meget vigtigt, når de køber et hjem er placeringen og strukturen i hjemmet. Resten er nemt at tilpasse til din egen smag.”

Ikke at blive overset, kan processen med at sælge et hjem også være fyldt med følelser. Efter alt, er utallige erindringer skabt i ens hjem, helligdage fejres, børn rejst, og flere, som alle kan slæbebåd på dit hjerte, når at sige farvel.

”Dette tilføjer en anden dimension af stress, når forhandlingerne starter,” sagde Lockamy. ”Jeg har set sælgere gå væk fra fuld-pristilbud på ren følelser på grund af stress af forhandlingerne. Det er vigtigt, at sælgeren sætter fokus på vilkårene i aftalen, når vi gennemgår et tilbud. Er prisen fair? Hvad er vilkårene for inspektionen periode? Er der nogen uforudsete udgifter? Hvor længe vil de skulle lukke?”

Ægteskab og skilsmisse

Går i gang med et nyt ægteskab er en glad tid fyldt med planlægning, partier, og farvelægning i detaljerne i dine håb og drømme for fremtiden.

Uden at lægge en dæmper på denne tid, er det stadig vigtigt at gøre kloge beslutninger penge og, vigtigst, for at komme på den samme side økonomisk. Planlæg en regelmæssig penge date med din partner til at tale åbent, realistisk, og temmelig om din økonomiske situation og mål.

Start med at tænke rationelt over, om du virkelig har brug for en omfattende, dyrt bryllup. Så meget som du måske fyr for et eventyr ceremoni, forskning har vist, at par, der tilbringer mindre på deres bryllupper er mindre tilbøjelige til skilsmisse.

Apropos denne mulighed, kan du også overveje at sætte en ægtepagt på plads for at give en klar økonomisk plan bør ægteskabet ende, siger Lisa Zeiderman, stiftende partner i New York ægteskabssager og familie advokatfirma Miller Zeiderman og Wiederkehr. ”Ingen ønsker at tænke på ideen om en dag ansøgning om skilsmisse, men det er en helt mulige resultat,” siger hun.

Selv hvis du allerede er gift, kan en post-ægtepagt der udarbejdes til korrekt opdele dine aktiver. Hertil kommer, at hvis du har haft børn, da brylluppet, kan du oprette en post-ægtepagt, der inkluderer dine børns økonomiske fremtid.

Pre-nups til side, skilsmisse er en vanskelig tid for par, når følelserne gøre selv den sanest blandt os handle lidt sindsforvirret. Det centrale er ikke at lade disse følelser drive processen, siger Steven Weil, president og skat manager for RMS Regnskab i Fort Lauderdale, Florida.

”I et forsøg på at straffe hinanden, er det nemt at bruge alt for meget på kampen, end du nogensinde kan håbe på at komme sig,” siger Weil. ”Par, der kommer til en mindelig afgørelse ikke kun kan forvente at beholde flere penge på bordet for at opdele mellem dem, men de kan også få proceduren af ​​vejen og komme videre med deres liv.”

Arv

I dagene og ugerne efter at miste en elsket en, kan det være svært at tænke klart. Beskæftiger sig med finansielle spørgsmål i perioder med væsentlig ændring kan være næsten umuligt.

”Efter nogen meget følelsesladet begivenhed, kan få dit hoved omkring de møtrikker og bolte af finansiel beslutningstagning være en truende forhindring,” siger Michael Kay, forfatter og økonomiske liv planlæggeren i New Jersey Financial Life Focus. Kay foreslår din første fokus bør være på likviditet: Har du nok kontanter til rådighed til at dække dine behov?

Med hensyn til, hvordan de vil håndtere enhver form for stormfald eller arv som følge af vedtagelsen af ​​et familiemedlem, tilgangen afhænger af dine langsigtede håb og mål.

Men Mark Painter, en CFA og grundlægger af New Jersey-baserede EverGuide Financial Group siger det første skridt bør være at bestemme, hvor meget indkomst kan genereres fra en arv.

”Når folk er følelsesmæssige de har tendens til at gøre noget, som de mener vil gøre dem til at føle bedre. I Hollywood er det afbildet som en person spise en gallon is i deres sveder, mens du ser en film, men i det virkelige liv dette normalt betyder at gøre en stor køb, som du altid har ønsket, men måske ikke kunne retfærdiggøre udgifterne til,”siger Painter. ”Med stormfald, udgifterne rationale går ud af vinduet, fordi du har nyfundne penge og dine følelser vil fortælle dig at spendere så godt, fordi du har brug for at samle dig op.”

Med fokus på de indtægter Arven kan tjene er vigtigt, fordi det tager noget af følelser ud af din beslutning. For eksempel, hvis du arver $ 500.000, kan den indledende reaktion være at tænke, at det er en masse penge og vil vare i lang tid.

”Når du er klar over, at disse penge vil producere omkring $ 20.000 om året i indkomst, betyder det ikke føles som helt så meget som oprindeligt tænkt. Denne enkle trin tillader nogen at revurdere, hvad de skal gøre med de penge og finde ud af de bedste alternativer,”siger Painter.

Endnu en overvejelse, især når arve en investeringsportefølje, er, hvordan man håndterer at portefølje fremadrettet, siger David Edwards, formand for New York-baserede Heron Wealth.

”En fælles faldgrube er modvilje mod modtageren til at ændre investeringsstrategien en nedarvet investeringsportefølje,” forklarede Edwards. ” ‘Hvis disse bestande var gode nok til far, de er godt nok for mig!’”

Faktisk det øjeblik af arv er et perfekt tidspunkt at starte forfra. Ofte velgører ikke var i stand til at sælge aktierne på grund af dybe kapitalgevinster overvejelser, men med step-up i grundlaget på cost-basis af bestandene i porteføljen ved død, er der ingen skat straf for at sælge, sagde Edwards.

Nye Løn Forhandlingerne

Der er en masse stolthed pakket ind i ens karriere og løn, som kan påvirke, hvordan du håndterer opgaven med at bede om, hvad du er værd.

Løn forhandlinger kan være følelsesmæssigt, fordi de indebærer angst eller frygt bundet til bekymringer om at have nok indkomst til at tage vare på dig selv. Der kan også være angst forbundet med de oplysninger asymmetri forbundet med sådanne forhandlinger, forklarede Melissa Donohue, forfatter til ”Finansiel Ernæring til Unge Piger:. Hvordan (og hvorfor) at undervise piger om penge”

”Kort sagt, din arbejdsgiver typisk har mere viden end du gør om, hvad der kan eller vil blive betalt for din position, hvilket er en ubalance,” forklarede hun.

Penge forhandlinger kræver også, at du taler med din værdi og dit værd, som kan være følelsesmæssigt udfordrende.
”Din indkomst vil sandsynligvis være en stor del af din økonomiske sikkerhed gennem pensionering. Effektive lønforhandlinger vil hjælpe dig med at maksimere dette afgørende rigdom bygherre,”sagde Donohue.

Investering

Sidst men ikke mindst, er det ikke usædvanligt, at følelserne til at køre investeringsbeslutninger. Næsten alle finansielle rådgivere er enige om, at følelser og investering bør holdes i modsatte hjørner.

”Folk får ofte ‘gift’ til en bestand eller holde på en investering, fordi det har nogle personlige forbindelse til et familiemedlem eller en investering fornemmelse,” siger Meredith Briggs, en certificeret finansielle planner med New York-baserede Taconic Advisors. ”Investering er ikke en popularitetskonkurrence eller en test af loyalitet. Når det kommer til din privatøkonomi du nødt til omhyggeligt at styre risici og som ofte betyder at ignorere, hvad dit hjerte siger, og lytte til dit hoved.”

Aaron Klein, CEO og stifter af Riskalyze, en risikofri tilpasning platform for investorer, advarer også mod følelser drevet og frygt bundet investering, som omfatter få forstyrret, når du ikke tjene penge nok på en portefølje og afvise en aktiekøb simpelthen fordi det kan være under effektive.

”Emotion vil drive os til at afvise, hvad der er en god handel for vores investering konti,” siger Klein. ”For et par år siden, da Apple var faldende, en masse mennesker købte Apple på sit lave og de har gjort utroligt godt siden da. Langt de fleste af os reagerede med følelser og sagde, ‘Det er slemt,’ og de mennesker, der gjorde de penge, sagde, ‘Det er et godt køb.’”

”Som mennesker har vi denne bemærkelsesværdige evne til at sabotere vores investering ved at lade følelser være føreren,” tilføjede Klein.

Det er ikke til at sige, at alle lejlighedskøb prisbillige eller faldende bestande er en klog køb. Men prisen på en aktie har meget lidt at gøre med, om at købe det er en god eller dårlig beslutning.

Moralen af ​​historien? Ligesom mange andre gange i livet, holde dine følelser i skak, når de investerer, og du vil sandsynligvis billetpris langt bedre.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.