Financial Advisors Dela vad deras rikaste Kunderna har gemensamt

Home » Finance » Financial Advisors Dela vad deras rikaste Kunderna har gemensamt

Financial Advisors Dela vad deras rikaste Kunderna har gemensamt

”Tänk annorlunda.” Det var en av Apples första reklamslogan, men det är också tillämpliga på det sätt som framgångsrika människor hanterar sina pengar. Eftersom före stenåldern har våra hjärnor har kopplat för kortsiktighet och omedelbar tillfredsställelse, och dessa tendenser kan vara svårt att skaka. Men träna din hjärna att överväga framtiden besluta om dina prioriteringar, och checka in regelbundet med din ekonomi kan vända utvecklingen.

Vi frågade finansiella rådgivare över hela landet vad deras rikaste och mest framgångsrika kunder har gemensamt – och vad resten av oss kan lära av dem.

Vara förlovad.

Lektionen: ”Vissa kunder ser på oss som att gå till tandläkaren – något de behöver göra, istället för vill göra”, säger Davon Barrett, analytiker på Francis Financial. Men de mest framgångsrika komma i tid, förbereda frågor i förväg, och även nå ut mellan möten om hur små eller stora förändringar i sina liv kan påverka sin ekonomiska plan. ”De är kunder som vi inte har att jaga runt”, säger Barrett.

De flesta av hans företags rikaste och mest framgångsrika kunder också minutiöst budget, logga in på sina finansiella konton dagligen och återkategorisera kostnader för att se till att de har tillräckligt med svängrum inom olika områden. ”Oavsett hur mycket de gör, de vill se var varje dollar är på väg och vad det kommer att.”

Gör så här: Ställ in en daglig kalender påminnelse om att logga in på dina konton och se vad som är vad. Anmäl dig till varningar på din bank / Credit Union och kreditkorts webbplatser för saker som låga saldon, ovanligt stor transaktion, förfallodag påminnelser och dagliga saldon. Och gör kvartals datum med dig själv (och din make eller partner, om du har ett) för att titta på din ekonomiska bilden.

Använd tid att tänka på var dina pengar för närvarande pågår, och vad du vill ändra i framtiden.

 Fråga när du inte vet.

Lektionen: ”Om du är sjuk med något du inte förstår, bör du fråga en läkare”, säger Chris Chen, rikedom strateg på Massachusetts-baserade Insights finansiella strateger. Samma idé gäller för din ekonomi. Och om du är orolig för att komma ut som en finansiell nybörjare – ”Det är motsatsen”, säger Barrett. Han och andra rådgivare vi talade med sade att deras mest kunniga och ekonomiskt läskunniga kunder tenderar att ställa de flesta frågor.

Gör så här: Om du inte förstår en ekonomisk term, hur något fungerar, eller uppgifter om din ekonomiska plan, så tveka inte att fråga. Och om det är fortfarande inte klart för dig, fråga igen tills det är klargjort. Och om din finansiella rådgivare (eller finansinstitut representativa s) svar inte skär det, söka en annan som är villig att göra tydlighet prioritera och talar ditt språk.

Tillbringa dina prioriteringar.

Lektionen: ”Du kan inte ha allt” är pessimist sätt att se på saker. Optimisterna? ”Du kan ha vad du värdesätter mest.” Det är så många framgångsrika människor ser på sina pengar, och det är en stor anledning till varför deras förmögenhet har ökat – i stället för minskat – med tiden.

”De köpte inte den största eller dyraste hus, de inte köpa den största eller dyraste bil, och de inte köpa den största eller dyraste resa”, säger Bill Losey, vd på Bill Losey Pensionering Solutions, LLC. ”[Men] de är verkligen inte beröva sig själva.” Chen håller med. Han minns en kund som brukade ha en $ 50.000 Mercedes, men sålde den när han insåg att han värderade annat fler än bilar. Han bytte till en $ 25.000 Toyota Camry och använde de extra medel för att fokusera på saker som han brydde sig mer om.

Gör så här: Om du kommer att spendera mindre än du gör och konsekvent lägga undan pengar för framtiden, är det viktigt att rangordna dina prioriteringar. Så gör en lista över vad du värdesätter mest – gör ditt bästa för att hålla listan kort! – och tillåt dig extra svängrum i dessa områden.

För att kompensera, slarva på kategorier som inte betyder så mycket för dig. Om du är osäker på vad du värdesätter, börja logga dina utgifter. En vecka efter att du gör varje köp, gå tillbaka och skriva ner hur du känner det, sedan upprepa processen efter en månad har förflutit. Mönstren kommer att börja bli klar.

Hoppas på det bästa, och förbereda sig för det värsta.

Lärdomen: Historiskt och på lång sikt, har marknaderna åter cirka 7 procent årligen på investeringar. På Barretts företag, oftast tar de fem procents tillväxt jämfört med året innan. Men han säger de mest framgångsrika kunder vill se det värsta scenariot – som ett år med 1 procent tillväxt, eller till och med en marknadskrasch. ”De vet saker kan vända sig i en andra”, säger han. Det låter lite skrämmande, men att veta alla möjliga utfall – och förbereder sig för ett värsta scenario som du förmodligen aldrig kommer att se – kan leda till en känsla av ekonomisk frihet. ”Man skulle kunna tro att hålla dessa undergång-and-dysterhet synsätt skulle leda till att du oroa dig, men en hel del av de gånger det är motsatsen”, säger Barrett. ”Det kan faktiskt ge dig sinnesfrid.”

Gör så här: Följ Barretts bly och köra pension beräkningar antar börsen inåt och tar din portfölj med det. Skulle du kunna få det att fungera på din nuvarande sparande?

Men också överväga andra skrämmande vad-IFS. Biggie: Vad händer om något hände med den primära löntagare i ditt hushåll? Har du tillräckligt livförsäkring för att skicka dina barn till college, fortsätta att betala lånet, och uppnå dina andra livsmål? Om inte, denna del av ditt skydd portfölj behöver en moderniseras.

Har disciplin att följa upp.

Lärdomen: En annan kvalitet av framgångsrika och rika? Disciplin och uppföljning genom – i karriären, personliga liv och ekonomi. När det gäller den sista, i synnerhet kommer disciplin i spel under tider av volatilitet. ”När de utvecklar planen, de hålla fast vid planen – även när det inte nödvändigtvis går bra för en viss tid”, säger Shomari Hearn, vd vice vd och certifierade finansiella planerare vid Atlanta-baserade Palisades Hudson Financial Group.

Bilaga A är den finansiella krisen 2008-2009: De mest framgångsrika kunder fastnat med sina ursprungliga planer och underhålls samma tillgång anslagen. På så sätt kunde de delta i marknadens återhämtning några år senare. ”Sina portföljer var tillbaka till vad de var i tidigare höjder och har sedan dess överträffat dessa värden”, säger Hearn. ”Samtidigt som saknar den disciplin att hålla fast vid strategin – oftare än inte, de fortsatte att sitta på åskådarplats när de såg på marknaden återhämta sig.”

Gör så här: Skapa en verklig ekonomisk plan, eller om du inte känner ganska bekvämt, diskutera det med en finansiell rådgivare. Om du inte har en rådgivare, kanske du kan arbeta med en linje med din pensionsplan (ibland de är tillgängliga gratis hjälp) eller en avgift endast finansiell rådgivare som avgifter per timme ( GarrettPlanningNetwork.com är en bra källa).

Gör sedan ditt bästa för att ignorera dina pengar. Just det: Avstå från att övervaka dag till dag rörelser din portfölj, istället checkar in kvartalsvis, som mest. Du ska vara glad att du gjorde.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.