Finančne strategije, kot ste pristop upokojitvi

Home » Retirement » Finančne strategije, kot ste pristop upokojitvi

 Finančne strategije, kot ste pristop upokojitvi

Pravijo, da čas leti, ko ste zabavo, ampak to je tudi res, ko varčevanje za upokojitev. V svojih 30-ih upokojitev počutil kot življenje proč, vendar boste praznovali svoj 50. rojstni dan, preden se zaveš, in jih potem morate zdrava gnezdo jajce udobno upokojijo pri 15 do 20 let. Kaj pa, če je vaše stanje malo pusto? Kaj pa, če je vaše sanje za potovanje ali preživeti nekaj časa z vnuki in ne dela? Še vedno je dovolj časa, da shranite.

1. znebiti svojega dolga pred upokojitvijo

Če pogledamo varčevanje in vlaganje strategij je pomembno, vendar je dolg – predvsem dolg po kreditnih karticah z visoko obrestno – bi lahko izničilo vse naložbene dobičke. Ne smete uporabljati svoje pokojninsko varčevanje za odplačilo dolga, ampak kako lahko vladati porabe priti do načina življenja dolga brez dolgo pred upokojitvijo? Ne kopičijo sredstva le, da ga vse nazaj v plačila dolga.

2. Zategnite pas

Moraš porabiti manj, da pridobijo več. Eden od najboljših načinov je, da zmanjšanje obsega. Ta velikan domov živiš v vseh spalnicah? ga prodajajo in dobili nekaj, kar ustreza tudi praznih gnezdo način življenja, medtem ko še vedno puščajo prostor za otroke in vnuki na obisk. Koliko pa bi lahko o prodaji vašega doma, da bi šel k plačilu dolga navzdol ali prispevajo več za svoje upokojitve računi?

3. Poskrbite, Catch-Up Prispevki

Internal Revenue Service (IRS) postavlja omejitve, koliko lahko prispevajo k vašemu davčno ugodnejših upokojitve računi vsako leto. V letu 2018 lahko postavite do $ 18.500 v vaš 401 (k). To vključuje plač zaposlenih odlogov, skupaj s po obdavčitvi prispevkov v Roth IRA v vaši 401 (k). To je skupna za vseh 401 (k) računov, ni omejitev na-račun.

Vendar pa je IRS vam omogoča, da prispevajo dodaten $ 6000 kot prispevek dohitevanja, če ste starosti 50 let ali več, kar je skupaj z $ 24.500 za 2018. Za razliko od mnogih pravil IRS, pravilo catch-up je tako enostavno, kot to zvoki. Če ste 50 let ali več, lahko dohiteli na financiranje svoje upokojitve računi.

Kako o posameznih pokojninskih računih (IRAS)? lahko prispeva do $ 5500 na vaš IRA v letu 2018, s prispevkom Kečap 1.000 $, če ste 50 +, v skupni vrednosti $ 6500. Obstajajo lahko tudi druge IRS pravila v zvezi s prispevki, ki veljajo za vas, vendar bi morali prispevati največja vsako leto, če ste za.

4. Up Your tveganja

To ni težko najti nasvete vas spodbuja, da drastično znižati stopnjo tveganja v svojih naložb, kot ste prišli do svojih 50-ih letih, vendar je večina načrtovalci menijo, da je še prezgodaj, da se umaknejo v pretežno sredstva z majhnim tveganjem, kot so obveznice in denarne instrumente. Lahko le do vaše prispevke toliko; Vendar, združujejo, da z višjo stopnjo donosa na to, kar ste in boste premakniti veliko bližje svojim ciljem.

Če upping svoj profil tveganja skrbi, da ste budni ponoči, čeprav strategija morda ne bo za vas. Pogovorite se s finančnim svetovalcem in dobili mnenje o tem, kako lahko spreminjate svoj portfelj za višje donose.

5. Razmislite o dolgotrajni oskrbi zavarovanja

Ne preživijo desetletja varčevanje za upokojitev samo za vse plačati iz zdravstvenih stroškov pozneje v življenju. Dolgotrajna zdravstvenega zavarovanja vas varuje pred takem scenariju. Medicare ne krije stroškov dolgotrajne oskrbe, in Medicaid ne pride v poštev, dokler ste preživel večino svojih prihrankov. Nihče ne mara odkup zavarovanja, vendar v tem primeru je to potrebno.

Mlajši začnete, nižje vaše premije bo. Zavedajte se, da so dolgoročne zavarovalne premije zelo visoke; obstajajo tudi druge možnosti, ki lahko izpolnijo svoje cilje z nižjimi stroški.

6. Razumevanje socialno varnost

Socialna varnost ni enostavno zaviti svoje možgane okoli, tako da začnete s tem. Dlje ko lahko odloži jemati, večji vaš mesečni pregledi bodo. Čeprav lahko vložite do ugodnosti pri starosti 62, čaka do 66 – Socialna varnost polna upokojitvena starost za sedanjo generacijo upokojencev – jih bo povečalo za eno tretjino. Čakanje ups znesek še bolj, dokler ne dosežejo starosti 70, ko se mora začeti pri koristi.

7. Utrditi računov

Če ste vsaj enkrat zamenjan delovnih mest v vaši karieri, boste morda morali več 401 (k) načrte s čim več ponudnikov. jih združila v en račun za lažje upravljanje. Obstaja veliko možnosti, vključno s konsolidacijo v IRA. Pogovorite se s finančnega svetovalca o najboljši način, da dobite vse ali večino svoje upokojitve premoženja pod eno streho.

Spodnja črta

Ni še prepozno, da se upokojijo z dovolj denarja, da se boste počutili prijetno, ko zapustite delovno silo, vendar bo verjetno vključevalo iščejo načine, kako prihraniti, upping svoje prispevke in iščejo višje donose. Ne storite sami. Vprašajte strokovnjaka za pomoč.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.