Finančni svetovalci Share Kaj Njihove Plače Stranke imajo skupnega

Home » Finance » Finančni svetovalci Share Kaj Njihove Plače Stranke imajo skupnega

Finančni svetovalci Share Kaj Njihove Plače Stranke imajo skupnega

“Pomislite drugačna.” To je bil eden izmed prvih Apple oglaševalskih sloganov, ampak to je primerno za tako uspešni ljudje ravnati svoj denar tudi. Ker pred kameno dobo, so bili naši možgani žično za kratkoročno razmišljanje in takojšnje zadovoljitve, in te težnje lahko težko, da se pretrese. Ampak usposabljanje svoje možgane, da razmisli o prihodnosti, odloča o svojih prednostnih nalog, in preverite v redno s svojimi financami lahko obrne stvari na bolje.

Vprašali smo finančne svetovalce po vsej državi, kar imajo njihovi najbogatejših, najbolj uspešne stranke skupnega – in kaj lahko ostali učijo od njih.

Se ukvarjajo.

Nauk: “Nekatere stranke poglej nas, kot bo zobozdravnik – nekaj, kar morajo storiti, namesto da bi želeli narediti,” pravi davon Barrett, analitik pri Francis Financial. Toda najbolj uspešne tiste pridejo pravočasno, pripravijo vprašanja vnaprej, in celo dosegla v obdobju med sestanki o tem, kako lahko majhne ali velike spremembe v svojem življenju vpliva na njihov finančni načrt. “Oni so se stranke ne bomo morali loviti okoli,” pravi Barrett.

Večina najbogatejših in najuspešnejših stranke njegovega podjetja tudi skrbno proračuna, se prijavite v svojih finančnih računov na dan in ponovno kategorizacije stroškov, da bi bili prepričani, da imajo dovolj Vrckanje prostora na različnih področjih. “Ne glede na to, koliko so lahko, če želijo, da vidim, če vsak dolar, ki se dogaja in kaj se bo.”

Ali to: Nastavite dnevni opomnik v koledarju za prijavo v račune in videti, kaj je kaj. Prijavite se na opozorila na vaše bančne / kreditne sindikata in kreditnih kartic, spletnih strani, za stvari, kot so nizke bilanc, nenavadno velike transakcije, roka plačila, opomnike in dnevnega stanja računov. In da četrtletno datum, s samim seboj (in zakonca ali partnerja, če imaš eno), da pogled na vaše finančno sliko.

Uporabite čas, da razmišljajo o tem, kje je vaš denar trenutno dogaja, in kaj si želite v prihodnosti spremenilo.

 Vprašaj, če ne veš.

Nauk: “Če si bolan z nečim, kar ne razumete, se posvetujte z zdravnikom,” pravi Chris Chen, bogastvo strateg na osnovi Massachusetts Insights finančnih strategov. Isto idejo velja za vaše finance. In če ste v skrbeh, ki prihajajo izven kot finančni newbie – “To je ravno nasprotno,” pravi Barrett. On in drugi svetovalci smo govorili z omenjenim njihova najbolj zdrava pamet in finančno pismeni stranke ponavadi vprašati večino vprašanj.

Ali to: Če ne razumete finančnega izraz, kako kaj deluje, ali podrobnosti vašega finančnega načrta, potem ne oklevajte vprašati. In če še vedno ni jasno, vprašajte še enkrat, dokler ne bo jasno. In če so (ali zastopnikov finančne institucije) odzive svojega finančnega svetovalca ni bilo rezanje, poiskati drugega, ki je pripravljen narediti jasnosti prednost in govorijo svoj jezik.

Preživite svoje prednostne naloge.

Nauk: “Vse to ne more imeti”, je na pesimist je način gledanja na stvari. Optimisti? “Lahko imaš tisto, kar najbolj cenite.” To je, koliko uspešni ljudje gledajo na svoj denar, in to je velik razlog, zakaj je njihovo premoženje povečalo – namesto da bi zmanjšala – v daljšem časovnem obdobju.

“Niso kupili največjo in najdražjo hišo, niso kupili največji in najdražji avto, in niso kupili največji in najbolj drago potovanje,” pravi Bill Losey, predsednik na Bill Losey pokojninsko Solutions, LLC. “[A] so se gotovo ni odvzela.« Chen strinja. Spominja eno stranko, ki se uporablja, da ima $ 50,000 Mercedes, vendar ga prodajajo, ko je spoznal, da je pomemben druge stvari več kot avtomobilov. On prešli na 25.000 $ Toyota Camry in uporabili dodatna sredstva, da se osredotoči na stvari, ki jih skrbijo več.

Ali to: Če boste porabili manj, kot ste jih naredili in dosledno varčevati za prihodnost, je bistvenega pomena za uvrstitev vaše prednostne naloge. Torej, da seznam, kaj si najbolj cenite – vse od sebe, da bo seznam kratko! – in si omogoči dodaten Vrckanje sobo na teh področjih.

Za izravnavo, najlažjega na kategorije, ki nimajo toliko pomenijo za vas. Če niste prepričani, kaj ceniš, začnite prijavite svojo porabo. Teden dni po tem, ko bo vsak nakup, pojdite nazaj in napišite, kaj čutiš do njega, nato ponovite postopek po preteku meseca. Vzorci se bo začela postalo jasno.

Upam na najboljše, in se pripraviti na najhujše.

Nauk: Zgodovinsko in na dolgi rok, so se trgi se vrnili okoli 7 odstotkov letno za investicije. V podjetju Barrett, ki jih običajno prevzame 5 odstotkov rasti leta več kot leto. Ampak on pravi, da so najbolj uspešni stranke želijo videti najslabšem primeru – kot leta 1-odstotno rast, ali celo sesutja trga. “Vedo, lahko stvari obrnejo v drugo,” pravi. Sliši se malce zastrašujoče, vendar vedo vse možne izide – in priprave za najslabši možni scenarij, ki ga verjetno nikoli ne bomo videli – lahko privede do občutka finančne svobode. “Ti misliš, vodenje te doom-in-mrak obete bi povzročil skrbi, vendar pa je veliko časa, da je ravno nasprotno,” pravi Barrett. “To lahko dejansko vam mir uma.”

Ali to: Sledite vodstvo Barrettov in zagnati izračun upokojitve ob predpostavki borzne noter na in je svoj portfelj z njim. Bi morali imeti možnost, da bi bilo delo na vaši trenutni stopnji varčevanja?

Toda tudi menijo drugi strašno kaj-jev. Panike: Kaj pa, če nekaj, kar se je zgodilo, da je primarni hranilca v vašem gospodinjstvu? Ali imate dovolj življenjsko zavarovanje, da pošljete svoje otroke v šoli, še naprej plačevati hipoteke, in doseči svoje druge življenjske cilje? Če ne, da del svojega portfelja zaščite potrebuje preureditvi.

Imajo disciplino, da sledijo skozi.

Nauk: Še en kakovost uspešen in bogat? Disciplina in sledimo skozi – v svoji karieri, osebnem življenju in financ. Ko gre za ta zadnji, disciplina še posebej pride v poštev v času nestanovitnosti trga. “Ko so razvili načrt, ki držijo z načrtom – tudi takrat, ko stvari ne gredo nujno dobro za določeno obdobje,” pravi Shomari Hearn, upravljanje podpredsednik in certificirano finančni načrtovalec na osnovi Atlanta Palisades Hudson Financial Group.

Tabela A je finančna kriza 2008-2009: Najuspešnejši stranke zaljubljen s svojimi prvotnimi načrti in ohraniti enake dodelitve sredstev. Na ta način so bili sposobni sodelovati pri okrevanju trga nekaj let po vrsti. “Njihove portfelji so bili spet na to, kar so bili v prejšnjih višinah in so od leta presegla te vrednosti,” pravi Hearn. “Medtem, tisti, ki nimajo te discipline, da se držijo s strategijo – bolj pogosto kot ne, so še naprej sedel na klopi, ko so opazili trg opomore.”

Ali to: ustvariti dejanski finančni načrt, ali če se ne počutite zelo udobno, se o tem pogovorite s finančnim svetovalcem. Če nimate svetovalca, boste morda lahko delali z enim usklajena s pokojninskim načrtom (včasih so na voljo za brezplačno pomoč) ali samo provizija finančni svetovalec, ki zaračunava na uro ( GarrettPlanningNetwork.com je dober vir).

Potem vse od sebe, da prezreti svoj denar. To je pravica: Vzdržite spremljanje gibanja na dan za dnem vašega portfelja, namesto preverjanje v četrtletno, največ. Boste veseli, da si.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.