Find ud af, hvordan inflationen påvirker din bankkonto

Home » Banking and Loans » Find ud af, hvordan inflationen påvirker din bankkonto

Find ud af, hvordan inflationen påvirker din bankkonto
Inflationen sker, når priserne stige over tid. Hvis du nogensinde har hørt folk tale om lave priser i de foregående årtier, er de indirekte beskriver inflation. Alligevel kan inflationen være svært at få mening ud af, især når det kommer til at styre din økonomi. Hvis inflationen varmer op i de kommende år, kan du forvente flere udfald:

  • Mindre købekraft for de penge du har gemt
  • Stigende renter på opsparingskonti, indskudsbeviser (cd’er) og andre produkter
  • Lån betalinger ”følelse” mere overkommelige på lang sigt

Tab af købekraft

Inflationen gør penge mindre værd. Resultatet er, at en dollar køber mindre end det plejede at hvert år, så varer og tjenesteydelser  forekommer  dyrere, hvis du bare se på den noterede i dollars pris. Den inflationskorrigeret kostpris kan forblive den samme (eller det måske ikke), men antallet af dollars, det tager at købe en vare stadig ændrer sig.

Når du spare penge for fremtiden, du håber, det vil være i stand til at købe mindst lige så meget som det køber i dag, men det er ikke altid tilfældet. I perioder med høj inflation, er det rimeligt at antage, at tingene bliver dyrere næste år, end de er i dag, så der er et incitament til at bruge dine penge nu i stedet for at gemme det.

Men du skal stadig spare penge og holde kontanter på hånden, selvom inflationen truer med at udhule værdien af ​​din opsparing. Du får naturligvis brug for din månedlige lommepenge i kontanter, og det er også en god idé at holde krisemidler på et sikkert sted som en bank eller kreditforening.

Renten stiger

Den gode nyhed er, at renten har en tendens til at stige i perioder med inflation. Din bank måske ikke betale meget interesse i dag, men du kan forvente, at din årlige procentvise udbytte (APY) på opsparingskonti og cd’er for at få mere attraktiv.

Besparelser konto og pengemarkedet konto satser skal bevæge sig op ret hurtigt, som satser stige. Kortsigtede cd’er (6-12 Måneder, for eksempel) kan også justere. Men langsigtede CD satser sandsynligvis vil ikke rokke, indtil det er klart, at inflationen er ankommet, og at renten vil forblive høj i et stykke tid.

Spørgsmålet er, om ikke de stiger er nok til at holde trit med inflationen. I en ideel verden, ville du i det mindste bryde selv, og din opsparing vil vokse så hurtigt som priserne stiger. I virkeligheden satser halter bagefter inflationen, og indkomstskat af interesse du optjener betyder, at du sandsynligvis  miste  købekraft i banken.

Lagring Strategier for stigende inflation

  • Hold muligheder åbne: Hvis du tror, satser vil stige snart, kan det være bedst at vente med at sætte penge i langsigtede cd’er. Alternativt kan du bruge en laddering strategi for at undgå at låse-i til lave priser, fordi det er svært at forudsige timingen og hastigheden (samt retningen) af fremtidige renteændringer.
  • Shoppe rundt? En stigende rente miljø er også et godt tidspunkt at holde øje med bedre tilbud. Nogle banker vil reagere med højere renter hurtigere end andre. Hvis din bank er langsom, kan det være værd at åbne en konto et andet sted. Online banker er altid en god mulighed for at tjene konkurrencedygtige opsparing. Men husk, at forskellen i indtjening virkelig er nødvendigt at have betydning for dig at komme ud forude: Skifte banker tager tid og kræfter, og dine penge er måske ikke tjene nogen interesse, mens du flytter mellem banker. Plus, at banken med de  bedste  renteændringer konstant-det vigtige er, at du får en konkurrencedygtig pris. Ændring af banker vil give mest mening med særligt store Saldi eller væsentlige forskelle i renten mellem bankerne. Med en lille konto eller mindre sats forskel, det er nok ikke værd at bruge tid til at flytte.
  • Langsigtede besparelser: Gøre nogle planlægning for at sikre du har de rigtige mængder på de rigtige typer af konti. Bankkonti er bedst for penge, som du får brug for eller måske har brug for i den nærmeste til mellemlang sigt. Hvis du mister lidt af købekraft på grund af inflationen, det er den pris, du betaler for at have en nødfond-og der kan være en lille pris at betale. Tal med en finansiel planlægger at finde ud af, hvad, hvis noget, skal du gøre med mere langsigtede penge.

Lån og Inflation

Hvis du er bekymret for inflationen, kan du få nogle trøst at vide, at langfristede lån faktisk kunne få mere overkommelig. Hvis et lån betaling af et par hundrede dollars føles som en masse penge i dag, vil det ikke føles som helt så meget i 20 år.

  • Langfristede lån: Forudsat at du ikke har til hensigt at betale dit lån ud for tidligt, bør studielån, der bliver betalt ud over 25 år og 30-årige fastforrentede realkreditlån få lettere at håndtere. Selvfølgelig, hvis din indkomst undlader at stige med inflationen eller din betalinger stigning, vil du faktisk være værre. Også, at reducere gælden er sjældent en dårlig idé, fordi du stadig betale renter over alle de år, hvis du holder lånet på plads.
  • Variabel rente lån: Hvis renten på dit lån ændrer sig over tid, er der en chance for, at dit sats vil stige i perioder med inflation. Variable forrentede lån har rentesatser, der er baseret på andre satser (LIBOR, for eksempel). En højere sats kunne resultere i en højere obligatorisk månedlig betaling, så vær forberedt på en betaling chok, hvis inflationen opfanger.
  • Låsning i satserne: Hvis du planlægger at låne snart, men du behøver ikke faste planer, være opmærksom på, at priserne kan være højere, når du til sidst ansøge om et lån eller lås i en sats. Hvis det sker, skal du betale mere hver måned. Efterlad et råderum i dit budget, hvis du er ude efter en høj værdi element, som du vil købe på kredit. For at forstå, hvordan renten påvirker din månedlige betaling og renteomkostninger, køre nogle lån beregninger med forskellige satser.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.