Fördelar och nackdelar med ett intresse bara inteckning – myter om Intresse endast inteckningar

Home » Real Estate » Fördelar och nackdelar med ett intresse bara inteckning – myter om Intresse endast inteckningar

Fördelar och nackdelar med ett intresse bara inteckning - myter om Intresse endast inteckningar

Vill du ta ett intresse endast inteckning? Dessa inteckningar som aldrig minskar huvudsakliga balans och medan de uppfyller en viss nisch, de är inte för varje köpare. Det betyder att du alltid kommer att tacka samma summa pengar oavsett hur många betalningar du gör eftersom du bara betalar räntan.

Amorteringsfria bolån är lån med fastigheter och innehåller ofta en möjlighet att göra en räntebetalning.

Du kan betala mer, men de flesta gör det inte. Folk gillar amorteringsfria lån, eftersom det är ett sätt att drastiskt minska din inteckning betalning. Nyhetsrubriker ofta förvränger sanningen om amorteringsfria lån, vilket gör dem till vara dåliga eller riskfyllda lån, vilket är långt ifrån sanningen. Som med alla typer av finansieringsinstrument, det finns fördelar och nackdelar. Ränte bara bolån är inte i sig onda i sig.

Vad är en Ränte bara inteckning?

Ränte bara betalningar inte innehåller huvudman. Många av de amorteringsfria bolån som finns idag har ett alternativ för amorteringsfria betalningar. Här är ett exempel:

  • $ 200.000 lån, med ränta på 6,5%. Upplupet betalningar för ett 30-årigt lån skulle vara $ 1254 per månad, innehåller amortering och ränta.
  • Ett intresse bara betalning $ 1083.
  • Skillnaden mellan en P & I betalning och en räntebetalning är en besparing på $ 170 per månad.

Vanliga amorteringsfria bolån

De mest populära amorteringsfria bolån tillåter inte låntagare att göra en ränte endast betalning för evigt.

Generellt är denna tidsperiod begränsad till de första fem eller tio år av lånet. Efter denna period är lånet amorteras under återstoden av sin mandatperiod. Detta innebär att betalningarna flytta upp till en upplupet belopp men lånet balans är inte ökat. Två populära inteckningar är:

  • En 30-årigt lån. Alternativet att amorteringsfria betalningar för de första 60 månaderna. På ett lån $ 200.000 på 6,5%, har låntagaren möjlighet att betala $ 1083 per månad när som helst inom de första fem åren. För år 6 till 30, kommer betalningen vara $ 1264.
  • En 40-årigt lån. Alternativet att amorteringsfria betalningar för de första 120 månader. På ett lån $ 200.000 på 6,5%, har låntagaren möjlighet för de första tio åren för att betala en ränte endast betalning under en månad. För år 11 till 40, kommer betalningen vara $ 1264.

Hur man beräknar en ränte endast betalning

Det är enkelt att räkna räntekostnader. Ta en obetald lån saldo på $ 200.000 och multiplicera det med räntan. I detta fall är hastigheten 6,5%. Det antalet är $ 13.000 av intresse, som är den årliga ränta. Dela $ 13.000 med 12 månader, vilket kommer att motsvara din månatliga räntebetalning eller $ 1083.

Vem skulle ta ut en ränte bara inteckning?

Ränte endast inteckningar är bra för första gången hem köpare. Många nya husägaren kamp under det första året av ägande eftersom de inte är vana vid att betala amorteringar, som i allmänhet är högre än hyresbetalningar.

Ett intresse endast inteckning kräver inte att husägaren betala en ränte endast betalning. Vad det gör är att ge låntagaren möjlighet att betala en lägre ersättning under de första åren av lånet. Om ett hem ägare står inför en oväntad räkning – säg behöver varmvattenberedaren bytas ut – det kan kosta ägaren $ 500 eller mer.

Genom att utöva det alternativ som månad för att betala en lägre betalning, kan det alternativet bidra till att balansera husägaren budget.

Köpare vars inkomst varierar på grund av tjäna provision, till exempel, i stället för en platt lön, också dra nytta av en ränte bara inteckning alternativ. Dessa låntagare betalar ofta ränte endast betalningar under smala månader och betala extra mot huvudmannen när bonusar eller provisioner tas emot.

Hur mycket amorteringsfria bolån kosta?

Eftersom långivare sällan göra något gratis, kan kostnaden för ett intresse endast inteckning vara lite högre än en konventionell lån. Till exempel, om en 30-årig fast ränta inteckning finns på den nuvarande takten 6% ränta, kan en ränte bara inteckning kostar en extra halv procent eller ställas in på 6,5%.

En långivare kan också ta ut en andel av en punkt för att göra lånet.

Alla långivare avgifter varierar, så det lönar sig att shoppa runt.

Vilka är riskerna och myter är förknippade med en ränte bara inteckning?

Den viktigaste aspekten av en ränte bara inteckning är att komma ihåg att lånet balans aldrig kommer att öka. Option ARM lån innehåller en avsättning för negativ amortering. Ränte bara bolån inte.

Risken med en ränte bara inteckning ligger i att tvingas att sälja fastigheten om egendomen inte har uppskattat. Om låntagaren betalar endast ränta varje månad, i slutet av, säg, fem år, kommer låntagaren är skyldig det ursprungliga lånet balans, eftersom det inte har minskat. Lånet balans kommer att vara lika mycket som när lånet har sitt ursprung.

Men även en upplupet betalningsplan normalt inte kommer att betala ner nog av en finansierade lån 100% för att täcka kostnaderna för att sälja om fastigheten inte har uppskattat. En större handpenning vid köptillfället minskar riskerna med ett intresse endast inteckning.

Om fastighetsvärden faller dock fick det egna kapitalet i fastigheten vid tidpunkten för köpet kunde försvinna. Men de flesta villaägare, oavsett om ett lån skrivs, inför denna risk i en fallande marknad.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.