Gestionarea riscului de rată a dobânzii

Home » Investing » Gestionarea riscului de rată a dobânzii

Gestionarea riscului de rată a dobânzii

există riscul ratei dobânzii într-un activ dobândă, cum ar fi un împrumut sau o legătură, din cauza posibilității unei modificări a valorii activului care rezultă din variabilitatea ratelor dobânzilor. Interes managementul riscului rata a devenit foarte importantă, și au fost dezvoltate instrumente asortate pentru a face față cu riscul de rată a dobânzii.

Acest articol se uită la mai multe moduri în care atât întreprinderile, cât și consumatorii să gestioneze riscul de rată a dobânzii, folosind instrumente derivate diferite rata dobânzii.

Ce tipuri de investitori sunt susceptibile de a Riscul ratei dobânzii?

Riscul ratei dobânzii este riscul care apare atunci când nivelul absolut al ratelor dobânzilor fluctuează. Riscul ratei dobânzii afectează în mod direct valorile de titluri cu venit fix. Deoarece ratele dobânzilor și a prețurilor obligațiunilor sunt invers proporționale, riscul asociat cu o creștere a ratelor dobânzilor determină prețurile obligațiunilor să scadă, și vice-versa. Investitorii Bond, în special cei care investesc în obligațiuni cu rată fixă ​​pe termen lung, sunt mai susceptibile în mod direct la riscul de rată a dobânzii.

Să presupunem că un individ achiziționează o rată fixă ​​de obligațiuni 3% de 30 de ani pentru 10.000 $. Această legătură plătește $ 300 pe an, prin maturitate. În cazul în care, în acest timp, ratele dobânzilor ridica la 3,5%, noile obligațiuni emise plătească $ 350 pe an, prin maturitate, presupunând o investiție de 10.000 $. În cazul în care deținătorul de obligațiuni 3% continuă să dețină obligațiuni sale prin maturitate, el pierde pe posibilitatea de a obține o rată a dobânzii mai mare. În mod alternativ, el ar putea vinde obligațiuni lui 3% în piață și să cumpere legătura cu rata dobânzii mai mare. Cu toate acestea, acest lucru are ca rezultat obținerea unui investitor preț mai mic în vânzare sa de 3% obligațiuni, deoarece acestea nu mai sunt la fel de atractive pentru investitori, deoarece nou emise 3.5% obligațiuni sunt de asemenea disponibile.

În schimb, modificări ale ratelor dobânzilor afectează, de asemenea, investitorii de capital, dar mai puțin decât în ​​mod direct investitorii în obligațiuni. Acest lucru se datorează faptului că, de exemplu, atunci când ratele dobânzilor cresc, costul corporației de împrumut bani crește, de asemenea. Acest lucru ar putea duce la amânarea pe profit de împrumut, ceea ce poate duce la cheltuieli mai puțin. Această scădere a cheltuielilor ar putea încetini creșterea corporativă și duce la prețuri mai mici în cele din urmă de stoc pentru investitorii de profit a scăzut și.

Rata dobânzii de risc nu ar trebui ignorate

Ca și în cazul oricărei evaluări de management al riscurilor, există întotdeauna opțiunea de a nu face nimic, și că este ceea ce fac mulți oameni. Cu toate acestea, în condiții de imprevizibilitate, uneori, nu de acoperire este dezastruoasă. Da, există un cost de acoperire a riscului, dar ceea ce este costul de o mișcare majoră în direcția greșită?

Trebuie doar să privești la Orange County, California, în 1994, pentru a vedea dovezi de capcanele ignora amenințarea riscului de rată a dobânzii. Într-un cuvânt, Orange County Trezorier Robert Citron împrumutat bani de la rate mai mici pe termen scurt și a împrumutat bani de la rate mai mari pe termen lung. Strategia a fost inițial mare ca ratele pe termen scurt a scăzut, iar curba normală randament a fost menținută. Dar când curba a început să se întoarcă și starea de abordare curbă inversă a randamentelor, lucrurile se schimbă. Pierderi la Orange County, iar aproape 200 de entități publice pentru care Citron gestionate bani, au fost estimate la 1,6 miliarde $ și a dus la falimentul municipalitatii. E un preț voinic să plătească pentru a ignora riscul de rată a dobânzii.

Din fericire, cei care doresc să acopere investițiile lor împotriva riscului de rată a dobânzii au mai multe produse pentru a alege.

Produse de investiții

Atacanți:  Un contract forward este produsul cel mai de bază de management al ratei dobânzii. Ideea este simplă, și multe alte produse discutate în acest articol se bazează pe această idee a unui acord de astăzi pentru un schimb de ceva la o dată viitoare specificată.

Acordurile ratei dobânzii (FRA):  Un FRA se bazează pe ideea unui contract forward, în cazul în care determinantul câștig sau pierdere este o rată a dobânzii. În cadrul acestui acord, o parte plătește o rată fixă a dobânzii și primește o rată a dobânzii flotantă egală cu o rată de referință. Plățile efective sunt calculate pe baza unei sume noționalul și plătite la intervale stabilite de către părți. Numai o plată netă se face – cel care pierde plătește câștigătorului, ca să spunem așa. Sunt întotdeauna decontate FRA în numerar.

Utilizatorii FRA sunt, de obicei debitori sau creditori cu o singură dată ulterioară pe care acestea sunt expuse riscului de rată a dobânzii. O serie FRAS este similar cu un swap (discutat mai jos); Cu toate acestea, într-un schimb de toate plățile sunt la aceeași rată. Fiecare FRA într-o serie este de preț la o rată diferită, cu excepția cazului în structura pe termen lung este plat.

Futures:  Un contract futures este similar cu un atacant, dar oferă contrapărților cu un risc mai mic decât un contract forward – și anume, o diminuare a riscului de nerambursare și de lichiditate ca urmare a includerii unui intermediar.

Swap – uri:  La fel ca suna, un swap este un schimb. Mai precis, un swap pe rata dobânzii arata foarte mult ca o combinație a FRAS și implică un acord între contrapărți pentru a face schimb de seturi de fluxuri de numerar viitoare. Cel mai frecvent tip de swap pe rata dobânzii este un schimb de vanilie simplu, care implică o parte plată o rată a dobânzii fixă și de a primi o rată variabilă, iar cealaltă parte a plăti o rată variabilă și a primit o rată fixă.

Opțiuni:  opțiuni de gestionare a ratei dobânzii sunt contracte opțiune pentru care garanția de bază este o datorie. Aceste instrumente sunt utile în protejarea părților implicate într – un împrumut cu rată variabilă, cum ar fi ipoteci cu rată ajustabilă ( secvențe ). Un grup de opțiuni de apel rata dobânzii este menționată ca un capac de rată a dobânzii; o combinație de opțiuni pe rata dobânzii pune este menționată ca o podea rata dobânzii. În general, un capac este ca un apel și un etaj este ca un put.

Swaptions:  Swaption, sau opțiunea de swap, este pur și simplu o opțiune de a intra într – un schimb.

Opțiuni integrate:  Mulți investitori se confruntă cu instrumente derivate de management de interes prin intermediul opțiuni încorporate. Dacă ați cumpărat vreodată o legătură cu o dispoziție de apel, de asemenea vă aflați în club. Emitentul de obligațiuni dvs. nevărsat este asigurarea că în cazul în care ratele dobânzilor declin, ele pot apela în legătură și să emită noi obligațiuni cu un cupon mai mic.

Caps:  Un capac, de asemenea , numit un plafon, este o opțiune de apel la o rată a dobânzii. Un exemplu de aplicare a acesteia ar fi un debitor merge lung, sau plata unei prime pentru a cumpăra un capac și primirea de plăți în numerar de la vânzător capac (scurt) , atunci când rata dobânzii de referință depășește rata de greva PAC. Plățile sunt concepute pentru a compensa creșterile ratei dobânzii la un împrumut cu rată variabilă.

În cazul în care rata reală a dobânzii mai mare decât rata de grevă, vânzătorul plătește diferența dintre greva și rata dobânzii înmulțit cu noționalul. Această opțiune va „capac“ sau puneți o limită superioară, pe cheltuiala interesul titularului.

Capacul rata dobânzii este de fapt o serie de opțiuni de componente, sau „caplets,“ pentru fiecare perioadă există acordul capac. Un caplet este proiectat pentru a oferi o acoperire împotriva unei creșteri a ratei dobânzii de referință, cum ar fi Londra rata interbancară (LIBOR), pentru o anumită perioadă.

Etaje:  La fel ca o opțiune de vânzare este considerată imaginea în oglindă a unei opțiuni de apel, podeaua este imaginea în oglindă a capacului. Podeaua rata dobânzii, cum ar fi capacul, este de fapt o serie de opțiuni de componente, cu excepția faptului că acestea sunt puse opțiuni și componentele din seria sunt denumite „floorlets.“ Oricine este lung, podeaua este plătită la scadență a floorlets în cazul în care rata de referință este sub prețul de exercitare al podelei. Un creditor folosește acest lucru pentru a proteja împotriva care se încadrează ratele la un împrumut restante cu rată variabilă.

Gulere:  Un guler de protecție poate ajuta la gestionarea riscului de rată a dobânzii. Collaring este realizată prin cumpărarea simultan un capac și o podea de vânzare (sau invers), la fel ca un guler protejează un investitor care este mult timp pe un stoc. Un guler zero-cost poate fi , de asemenea , stabilit pentru a reduce costul de acoperire, dar acest lucru diminuează profitul potențial pe care s – ar fi bucurat de o mișcare de rată a dobânzii în favoarea ta, așa cum ați plasat un plafon pe profit potențial.

Linia de fund

Fiecare dintre aceste produse oferă o modalitate de a acoperi riscul ratei dobânzii, cu diferite produse mai potrivite pentru diferite scenarii. Există, cu toate acestea, nici un prânz gratuit. Cu oricare dintre aceste alternative, o dă ceva – fie bani, cum ar fi primele plătite pentru opțiuni, sau cost de oportunitate, care este profitul s-ar fi făcut fără acoperire.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.