Hány költségvetés technikák közül választhat?

Home » Budgeting » Hány költségvetés technikák közül választhat?

Nincs senki kaptafára-All olcsó. Próbálja meg a következőket, hogy megtalálja kedvenc.

Hány költségvetés technikák közül választhat?

Sokan azt feltételezik, a „költségvetés” egy cut-and-száraz, egy kaptafára minden rend. A valóságban semmi sem lehetne távolabb az igazságtól. Több tucat különböző tervezési technikák, amelyek megfelelnek a különböző ízek. Íme néhány a legnépszerűbb lehetőségeket.

A hagyományos és olcsó

A hagyományos költségvetési az egyik, hogy jön a legtöbb népek eszébe. Tüntetheti fel jövedelmet, sorolja fel költségek, és keresse meg a különbséget. (Remélhetőleg te többet keres, mint te kiadások).

Ezt követően, akkor a kitűzött célokat, hogy mennyit szeretne költeni az egyes kategóriákban, mint például élelmiszert, gáz, és a szórakozás.

Ez lehet egy nagy tervezési technikának számára, akik részlet-orientált, és akik több időt. Ez nem olyan nagy emberek, akik „nagy kép” gondolkodók, művészi, és elfoglalt emberek.

A 50/30/20 olcsó

A 50/30/20 költségvetés egyszerűsített tervet, amelyben lebontják a kiadásokat három kategóriába sorolhatók: igények, akar, és a megtakarításokat.

50 százaléka a take-home fizetni kell menni felé igények 30 százalékát kell fordítani a akar, és 20 százalékkal kéne helyezni a megtakarításokat.

Elosztjuk igényeket a kívánságait is bonyolult. „Szükségletek” közé tartozik az egyetlen létfontosságú szükségletek. Azt gondolhatnánk, hogy élelmiszert is szükség, de vannak olyan elemek, amelyek „akar”. Például a gyümölcsök és zöldségek veszel a boltban a „szükség”, míg a Oreo cookie-kat vásárol a boltban egy „akar”.

Egy kalap alá őket alá széles ernyője „élelmiszert” okozza, hogy együtt keveredik „szüksége” és „akar.”

A 80/20 olcsó

A 80/20 olcsó még egyszerű, mint a 50/30/20. E stratégia keretében, egyszerűen sovány megtakarítás le a tetejét, majd szabadon tölteni a többit.

Húsz százalék a minimum meg kell menteni. Meg kell tenni, legalább 10-15 százalékát el nyugdíjba. Használhatja a többit a vészhelyzetekre, a vásárló a következő autó készpénz, otthon javítás, és egyéb hosszú távú megtakarítási célokat.

Akkor is módosíthatja ezt a 70/30 költségvetés 60/40 költségvetés, vagy akár a 50/50 költségvetés, attól függően, hogy mennyire agresszíven úgy dönt, hogy mentse.

A szépség ez a költségvetés, hogy ha a megtakarítás gondozzuk, akkor nem kell aggódnia, hogy hol a többi pénz megy. Ez is ismert, mint a Pay magát először költségvetési eljárás.

A Sub-megtakarítási számlák módszer

Itt egy spin a 80/20 költségvetés: Ön tudja eldönteni, hogy mennyi pénzt kell menteni összpontosító pénzét al-előtakarékossági számlák a célok alapján.

Ön nyitott több megtakarítási számlák és így mindegyik egy becenevet konkrét célok alapján, mint például a „Paris szabadság” és a „jövő autó javítás.” Akkor meg egy célt ($ 2,000 a párizsi út a jövő januárban 800 $ jövőbeli autójavításokról által idén márciusban), és osztja a dollárt az idővonalon, hogy mennyit kell menteni minden hónapban.

Most már auto-tervezet pénzt minden hónapban a folyószámla be több megtakarítási számlák. Ha elkészültél, szabadon tölteni a többit.

Online bankok, mint SmartyPig lehetővé teszi, hogy több al-előtakarékossági számlák, és nyomon követheti a költségvetés haladást.

Költségvetés Eszközök és alkalmazások

Ez nem egy költségvetési „módszer”, de érdemes megemlíteni. Sokan, különösen azok, akik szeretnének létrehozni egy hagyományosabb-os sort költségvetés, használható szoftver, eszközöket és alkalmazásokat, hogy automatizálják a pénzügyi nyomon követése.

Programok, mint a személyes Capital, szüksége van egy olcsó, és Mint.com segítségével nyomon követheti kiadásait belül a különböző kategóriákban. Önnek nem kell fenntartani a papír-ceruza főkönyvi.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.