Har en livsforsikring Cover selvmord?

Home » Insurance » Har en livsforsikring Cover selvmord?

Kan Livsforsikring bli samlet etter selvmord?

Har en livsforsikring Cover selvmord?

Avhengig av når livsforsikring ble kjøpt, kan livsforsikring fortsatt betale ut død fordel etter et selvmord. Som en tommelfingerregel, hvis en livsforsikring er kjøpt innen to år før selvmord, død fordel kan ikke utbetales. Vi dekker alt du trenger å vite for å hjelpe deg å forstå hvis et livsforsikringsselskap vil fortsatt betale død fordel når dødsårsaken er selvmord.

Det er anslått at 250.000 personer per år i USA blitt etterlatte ved selvmord, en av de mest smertefulle situasjoner å håndtere. Å miste noen du er glad i, og alle spørsmålene som kommer med at tap er svært vanskelig å møte. Å måtte forholde seg til en nektet forsikringskrav i ansiktet av en slik tragedie er en ekstra ødeleggelsene som en ville håpe ikke å forholde seg til.

Faktorer å vurdere i å forstå hvordan livsforsikring Arbeider for en Suicide Død krav

Forsikringsselskapet kan eller ikke kan betale mottaker av en livsforsikring i tilfelle av en selvmords avhengig av omstendighetene, den primære faktor er eksistensen av to klausuler som finnes i en livsforsikring:  The Suicide Avsetning og Incontestability punkt .

Vil nyter godt av en livsforsikring motta betaling hvis Døden er grunn til selvmord?

Selvmord kan være dekket av livsforsikring i mange tilfeller, men klausulene i en livsforsikring er ment å stoppe folk fra å bare kjøpe en politikk fordi de ønsker å forlate penger til sin familie etter et selvmord.

For å unngå at folk bruker dette som en strategi for å la pengene fra livsforsikring til sin mottaker etter en planlagt død, er det noen grunnleggende regler på plass.

Selvmord og Livsforsikring

Ifølge de nyeste dataene tilgjengelig på selvmord ved CDC i USA i 2014 var det over 40.000 dødsfall ved selvmord .

Selvmord er sjokkerende og ofte uforutsette av folket igjen. Det er en knusende tragedie. Naturligvis ville det bare være rettferdig at familiemedlemmer etterlatt av en handling av selvmord bør være i stand til å dra nytte av livsforsikring, men for å gjøre det, må visse vilkår være oppfylt for å tillate en utbetaling fra kontrakten. Dessverre, i de to første årene av noen livsforsikring, det er en klausul kjent som ubestridelig punkt , som et resultat av denne klausulen, kan forsikringsselskapet ride og nekte et krav for flere grunner, en av dem er selvmord.

Den conte Periode i Liv og hvordan det påvirker et selvmord krav

Den incontestable klausul i en livsforsikring er en viktig grunn til at et krav vil bli avvist av et livsforsikringsselskap i de to første årene av en politikk være i kraft. Ifølge National Association of Insurance kommissærer (NAIC), kan dette omfatte etter dødsfall ved selvmord. Den ubestridelig klausulen gjør at livsforsikringsselskap å nekte et krav under contestability perioden. Den conte perioden skissert i klausulen er vanligvis for en periode på to år etter den første datoen forsikringen dekning første gang.

Når begrepet av ubestridelig klausulen har gått, så et liv forsikringskrav blir “ubestridelig” med unntak av svært alvorlige problemer som svindel eller uriktig fremstilling. Du bør kontakte din livsforsikring representant for å finne ut det nøyaktige detaljene for politikken og begrepet av klausul i din situasjon.

Vil en Life Insurance Company Nekt et krav om døden skyldes selvmord?

Hvis politikken har vært i kraft mindre enn to år i løpet av conte perioden av livet forsikring, deretter et forsikringsselskap kan undersøke påstanden, og deretter nekte et krav for livsforsikring dersom selvmord er dødsårsaken i henhold til NAIC. I tillegg til den ubestridelig klausulen, kan en livsforsikring også ha en Suicide Avsetning eller punkt. Selvmord Bestemmelsen omhandler vilkårene for utbetalinger, eller unntakene grunn av selvmord spesielt.

Det ofte kommer også med en to-års tidsramme for utelukkelse av utbetalingen skyldes selvmord. Hvis politikken inneholder selvmord klausul, da et krav kan nektes per vilkårene i klausul som vanligvis slår fast at ingen død fordelen vil bli utbetalt dersom forsikrede begår selvmord eller om selvmord er årsaken til dødsfallet.

På den tiden kjøpe deg et liv forsikring, har forsikringsselskapet representant plikt til å forklare alle disse klausulene og politiske forhold til deg, så vel som andre unntakene i ditt liv forsikring som en del av innkjøpsprosessen.

Er det selvmord Avsetning og Incontestability punkt det samme?

Nei, selvmord klausulen og incontestability klausulen er ikke det samme. Den incontestability klausulen er bredere og omhandler forsikringsselskapene evne til å bestride eller nekte et liv forsikringskrav under contestability perioden. Andre grunner foruten selvmord også er adressert som død under en ulovlig handling, eller feiltolkning av informasjon, samt potensialet for en “narkotikamisbruk og alkohol” -klausulen. Det er veldig viktig å få de nøyaktige detaljene i livsforsikring kjøpt når du signerer en livsforsikring kontrakt, slik at du ikke ender opp med overraskelser, eller ha et krav avvist.

Når vil en livsforsikring betale ut på en Suicide

Etter selvmord bestemmelse periode, eller conte perioden er over, som vanligvis er to år fra kjøpsdatoen for en ny politikk, da en livsforsikring kan betale et krav for selvmord. Politikken skal betale død fordel til de begunstigede. For å forstå dine forsikringsvilkårene, kan du også sjekke politikken unntakene delen, siden selvmord bestemmelsen kan være forskjellig for hver policy.

Eksempel på når et liv forsikring vil betale et krav Når Dødsårsaks er Suicide

Hvis det ikke er noen unntak eller klausul i kraft på tidspunktet for dødsfallet som utelukker selvmord.

John og Mary kjøpt en 10-års periode livsforsikring når de giftet seg, de har betalt sin premie og holdt den samme politikken i kraft. 5 år senere, Mary ble diagnostisert med depresjon, selv om hun var i behandling, og hadde gjort det bra, en dag, til familiens sjokk, oppdaget de at hun hadde begått selvmord. John var knust, familiemedlemmer har hjulpet ham med å få alle Marys orden i sakene og oppdaget sin livsforsikring. Selv om penger ikke hjalp med sin knusende tap, ble familien overrasket og beroliget da de fant ut at forsikringsselskapet vil betale kravet, selv om dødsårsaken skyldtes selvmord, fordi selvmord bestemmelsen ikke lenger brukes.

Eksempel på et forsikringsselskap nekte et krav på grunn av selvmord

Jeff hadde holdt en livsforsikring for de siste 20 årene, da tiden kom for å fornye sin politikk, bestemte han at siden det hadde vært 20 år, kan det samme livsforsikringsselskap nå tilby en bedre politikk, så han gjorde noen undersøkelser og byttet til en annen type politikk fra samme livselskap. Et år senere, han begått selvmord, han var ikke klar over at fordi han hadde slått livsforsikring på conte perioden hadde null og selvmord bestemmelsen nå søkt. Hans familie ble nektet kravet.

Eksempel tilfelle av en Insurance Company Merking et Død Selvmord og nekte et krav

Dette er et godt eksempel på en situasjon hvor et forsikringsselskap vurdert en død som selvmord, men da det ble senere fastslått at dødsårsaken var utilsiktet. Todd Pierce hadde blitt diagnostisert med hudkreft i 1999. Ti år senere, Todd var på en biltur og han var involvert i en fatal bilulykke. Forsikringsselskapet merket ulykken som selvmord og ønsket å nekte kravet. Todds kone Jane kunne ikke tro at de skulle kalle sin død et selvmord. Hun bestemte seg for å få hjelp av en advokat, og som et resultat, forsikringsselskapet endte opp med å sette med henne, og ikke gå til retten. De fleste mennesker ikke har tilgang til en advokat til en rimelig pris, i tillegg til de ødeleggende forhold av selvmord, de ofte gi opp og ikke nødvendigvis prøve og kjempe fornektelse av et liv forsikringskrav som følge av selvmord. I dette tilfellet, Mrs. Pierce var modig og kjempet for hennes oppgjør. Dette er et sjeldent unntak, de fleste livsforsikrings skadene betales uten problem, men dette er et godt eksempel på en situasjon hvor et krav kan ha blitt avvist på grunn av politiske formuleringer, klausuler og utelukkelser. Heldigvis mottaker var i stand til å få juridisk bistand.

Bekymret Livsforsikring og selvmord?

Dersom du eller noen du kjenner lider av depresjon eller psykiske lidelser, eller bare ha en hard tid, det viktigste du kan gjøre er å få hjelp for deg selv og dem slik at du aldri trenger å bekymre deg for din livsforsikring og hvis det vil betale ut i tilfelle av et selvmord.

Hvis du er en selvmord overlevende, er du blant en kvart million mennesker i USA, ikke vær redd for å nå ut til en rekke organisasjoner. Jeg håper denne artikkelen har hjulpet avklare konsekvensene av selvmord i livsforsikring betalinger, men mer så jeg oppfordrer deg til å komme ut og få hjelp gjennom hva siden av dette problemet du er på. Vi er alle berørt av selvmord, depresjon og psykiske lidelser og ved å nå ut og jobbe sammen, kan det være hjelp,

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.