Har jeg brug Besparelser i banken, hvis jeg har Investments?

Home » Investing » Har jeg brug Besparelser i banken, hvis jeg har Investments?

Har jeg brug Besparelser i banken, hvis jeg har Investments?

Livet har en måde at smide dyre overraskelser vores måde, hvad enten det drejer køretøjer bryde ned eller klimaanlæg fungerer dårligt derhjemme. Når disse uplanlagte regninger dukker op, det er vigtigt at besparelserne bliver tydelig. Det er derfor, det er afgørende at have en nødfond for de uventede udgifter.

Ideelt set bør denne nødfond indeholde penge nok til at dække alt fra tre til seks måneder værd af leveomkostninger. Nogle mennesker endda gå så langt som til at sok væk et års forbrug af regninger. Uanset hvad, pointen er at have en kilde til umiddelbart tilgængelige kontanter, så når de uforudsete strejker, du er ikke tvunget til at ty til gæld til at dække disse pludselige udgifter.

Problemet med at holde dine penge låst op i en opsparingskonto, er imidlertid, at gøre det vil helt sikkert hæmme dens vækst. Disse dage, vil du være heldig at score en 1% årlig rente på en traditionel opsparingskonto, hvorimod hvis du skulle investere de penge i aktiemarkedet, du nemt kan se en gennemsnitlig årlig forrentning på 7% eller mere.

På kort sigt kan denne forskel ikke noget. Men lad os forestille os du er i stand til at spare op $ 20.000 og du holder det i banken i løbet af en periode på 30 år, alt imens tjener 1% i rente af dette beløb. Efter tre årtier, vil der $ 20.000 vokse til omkring $ 27.000. Nu, i stedet for at holde denne kontanter i banken, lad os sige, at du investerer det og hage, at 7% gennemsnitligt årligt afkast vi lige har talt om. Efter 30 år, ville du sidde på $ 152.000 – helt forskellen.

Klart, at der er meget at være tabt ved at holde penge i banken. Det rejser derfor spørgsmålet: Har du virkelig brug for, at nødfond, hvis du har en investeringsportefølje at trykke?

Beskyttelse af dit primære

Der er to grunde til, at det er smart at holde dine nødsituationer opsparing i banken. Først, opsparingskonti er let tilgængelige. Du behøver ikke at vente med at realisere aktiver for at få kontanter, men snarere, kan du generelt få fat i din penge på stedet, hvis behovet opstår.

Den anden fordel af at holde din nødfond i banken er, at du ikke risikerer at miste hovedstolen – forudsat at du ikke overstiger FDIC grænse. Med andre ord, hvis du holder dig $ 20.000 i banken, dette beløb kan ikke gå ned – det kan kun gå op.

Når du investerer, på den anden side, er der altid risiko for, at du glip af nogle hovedstolen. Men en endnu større risiko at skulle tage en tilbagetrækning på et tidspunkt, hvor markedet er nede.

Forestil du tilfældigvis støder på en hjem reparation situationen i løbet af en uge, når markedet tager en stor tørretumbler. Hvis du skal betale din entreprenør med det samme, og du er tvunget til at sælge investeringer med tab for at få at kontanter straks, det er penge, du vil kysse farvel.

Du vil måske hævde, at tage den lejlighedsvise tab er umagen værd på grund af muligheden for højere afkast. Og i nogle scenarier, kan du have ret. Men er det virkelig en risiko du er villig til at tage?

Når det er sagt, har et robust investeringskonto og ingen nødfond er ikke den værste situation, du kan sætte dig selv i. Forestil du bruger $ 5.000 om måneden, i hvilket tilfælde din nødfond skal falde et eller andet sted i $ 15.000 til $ 30.000 rækkevidde. Hvis du har $ 5.000 i banken, men $ 80.000 i investeringer, lad os se det i øjnene – du er stadig i temmelig god figur. Og hvis du gør afvikle tage et tab, der ikke alene har du en dejlig pude, men du vil sandsynligvis komme på et tidspunkt. Men hvis du sidder på $ 15.000 i alt , er du bedre stillet at have de penge i banken, og derefter sætte de yderligere midler, du akkumulerer i en investeringskonto.

Endelig mens det er klogt at have en dedikeret nødfond, du ikke ønsker at gå overbord, enten. Der er sådan en ting som at have for mange penge i kontanter, så når du har at sikkerhedsnet etableret, skal du sørge for at begynde at investere resten af din opsparing for bedre langsigtet afkast.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.