Három közös Credit hibák, és hogyan rögzítsék azokat

Home » Credit and Debt » Három közös Credit hibák, és hogyan rögzítsék azokat

Három közös Credit hibák, és hogyan rögzítsék azokat

Ha hitelt könnyű volt, akkor mindenki egy VantageScore vagy FICO a 850. De ez nem könnyű, és a hibák történnek. A kihívás az, mint a fogyasztói hitel, hogy elég okos, hogy különbséget, mi a helyes és mi a hiba, így lehet elkerülni őket minden áron.

Credit Hiba No. 1: Co-aláírás

Nem, nem, nem – soha ne csináld. Aláíró egyik legnagyobb hiba az emberek, amikor a védő a hitel jelentések és a pontszámok. Amikor együtt aláírja a hitel kötelezettség, akkor vállalják a felelősséget az adósság csak úgy, mintha az elsődleges hitelfelvevő. Ezen túlmenően, a hitel vagy hitelkártya, amelyre ellenjegyzi valószínűleg meg fogja találni az utat a hitel jelentések néhány hónapon belül, miután a számla megnyitásakor.

Amikor együtt aláírja az esélye, hogy égett a nagylelkűségét nyugtalanítóan magas – 40%, egy felmérés szerint végzett 2016 Point lény, ha hajlandó garantálni fizetés kölcsön vagy hitelkártya, amelynek elsődleges hitelfelvevő nem tudta kvalifikálni saját, akkor jobb, ha félre alapokat, hogy a kifizetéseket -, mert lehet, hogy felhívta erre. És nem lehet egyszerűen mögé a tényt, hogy te „csak” társ-aláíró, mert a társ-aláíró ugyanolyan felelősséggel az elsődleges hitelfelvevő.

A Fix: Sajnos nincs egyszerű javítások, ha a jóváírás miatt sérült aláíró ment rosszul. Néha lehet kérni a társ-ügyfél refinanszírozása, vagy fizeti ki a tartozást, de ez lehet egy nagy feladat, hacsak nem hajlandó és képes erre.

Ha nem tudnak fizeti ki a pénzügyi kötelezettség vagy refinanszírozza a tartozás ki a nevét, majd a fennmaradó lehetőségek közé tartozik (a) feltételezve, hogy a kifizetések magad, (b) meggyőző a társ-ügyfél az eszközt értékesíteni ahhoz, hogy kifizessék a tartozás, vagy (c) a legrosszabb körülmények között talán még tekintve csődöt. Ez az, amiért mindig tanácsot az emberek csak azt nem, amikor a co-aláírás.

Credit Hiba No. 2: Záró bankkártyák

Záró hitelkártya biztosan megvan a lehetősége, hogy károsíthatja a hitel pontszámot. Nem fog elveszíteni hitelt kor a számla, ha már zárva van (ez egy mítosz), de negatívan befolyásolja a mi nevezik a „forgóajtó felhasználási arány” – alapvetően mennyi a rendelkezésre álló hitelkeret akkor már használják fel – zárja egy használaton kívüli fiókot.

Credit scoring modellek különös figyelmet fordítanak az arány kiszámításakor a pontszámok. Ha bezárja egy nem használt hitelkártyát, akkor okozhatnak a arányának bemászni kellemetlen területére, mert elveszíti az értékét a fel nem használt hitelkeret. Az arány maga kiszámítani az aggregált hitelkártya-tartozás az összesített hitelkeret a nyílt hitelkártya elszámolások.

Például tegyük fel, hogy van négy hitelkártyák egy 5000 $ limit minden, és a fennálló egyensúlyt mind a négy kártya van 5000 $. Ha bezárja egy kártyát, a rendelkezésre álló hitelkeret zsugorodik a $ 20,000 $ 15,000, és a felhasználási arány azonnal ugrás 25% -ról 33%.

A Fix : Ha a hitelkártya számla miatt zárva volt a hiba, vagy akár a saját kérést, akkor lehet, hogy meggyőzze a kártyakibocsátó újra megnyitni a fiókot. Kétségtelen, hogy ez a megoldás egy hosszú lövés, de soha nem árt megkérdezni.

Ha a kártya kibocsátója nem hajlandó megnyitni egy olyan zárt fiókot, akkor nagy valószínűséggel továbbra is kibont minden hitel pontszám okozott kárt a magasabb adósság-limit arány fizet ki az egyenlegek a többi műanyag. Abban az esetben, ha nem engedheti meg magának, hogy egyszerűen írni egy nagy csekket, akkor lehet, hogy enyhítsék a károkat meg kell kérnie a meglévő kártyakibocsátó határának emelésére a számlákat.

Credit Hiba No. 3: Jelentkezés Retail Store Hitelkártyák

Mint ökölszabály, akkor a legjobb alkalmazni, és új fiókok csak akkor, ha tényleg szükség van erre. Tehát, ha az ünnepek tekercs körül, és elfogadja, hogy nyissa meg a kiskereskedelmi hitelkártya annak érdekében, hogy 15% kedvezmény a tranzakciót, ami nagy valószínűséggel a hiba. A puszta ténye kérő és megnyitása egy új kiskereskedelmi kártya esetlegesen vezetni a hitel pontszámot lefelé, mert az új hitel vizsgálatot, és a korlátozó hitelkeret kiskereskedelmi kártyákat.

Kiskereskedelmi hitelkártyák hírhedt sport magas kamatlábak és alacsony határértékeket. Ennek eredményeként, akkor könnyen át hasznosítani a kiskereskedelmi kártya – és, mint már említettük, ha a hitel-limit arány mászik, a hitel pontszámot rendszerint csökken.

A Fix: Ha már a hibát, hogy megnyit egy felesleges kiskereskedelmi hitelkártyával, akkor nem kell feltétlenül kirohan, hogy lezárja a számlát – lásd hiba a 2. számú. Zárás a fiókot nem vonja vissza a hatását a vizsgálat, és nem távolítja el a számlát a hitel jelentések. Pont, hogy a kár már megtörtént.

Ugyanakkor fontos, hogy minden üzletben hitelkártyák fizetik ki teljes egészében minden hónapban. Forgó egyensúly hónapról hónapra szinte biztosan károsítja a pontszámok legalább bizonyos mértékig. Még egy kis 300 $ egyensúlyozni egy üzletben kártya egy 300 $ limit potenciálisan jelentős hatást (és nem a jó értelemben) a hitel pontszámot.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.