Heb ik Savings in de Bank als ik Investments?

Home » Investing » Heb ik Savings in de Bank als ik Investments?

Heb ik Savings in de Bank als ik Investments?

Het leven heeft een manier van het gooien van dure verrassingen onze manier, of het nu gaat om voertuigen af ​​te breken of airconditioners defecte thuis. Wanneer deze ongeplande facturen pop-up, het belang van de besparingen wordt duidelijk. Daarom is het van cruciaal belang om een ​​noodfonds voor die onverwachte uitgaven te hebben.

Idealiter zou dat noodfonds genoeg geld bevatten om overal te dekken van drie tot zes maanden waarde van de kosten van levensonderhoud. Sommige mensen gaan zelfs zo ver om sok weg een jaar ter waarde van facturen. Hoe dan ook, het punt is om een ​​bron van onmiddellijk beschikbare liquide middelen, zodat wanneer de onverwachte stakingen, je bent niet gedwongen om toevlucht te nemen tot de schuld aan die plotselinge kosten te dekken.

Het probleem met het houden van uw geld opgesloten in een spaarrekening, echter, is dat te doen zal zeker de groei belemmeren. Deze dagen, zult u het geluk om een ​​1% jaarlijkse rente scoren op een traditionele spaarrekening, terwijl als je om dat geld te investeren in de aandelenmarkt, je gemakkelijk kan een gemiddeld jaarlijks rendement van 7% of meer zien.

Op de korte termijn kan dat verschil er niet toe. Maar laten we ons voorstellen dat u in staat om te sparen $ 20.000 bent en je houdt het in de bank over een periode van 30 jaar, al die tijd het verdienen van 1% rente over dat bedrag. Na drie decennia zal dat $ 20.000 groeien tot ongeveer $ 27.000. Nu, in plaats van het houden van dat geld in de bank, laten we zeggen dat je het te investeren en het addertje onder het gras dat 7% gemiddeld jaarlijks rendement we net over gesproken. Na 30 jaar, zou je zit op $ 152,000 – precies het verschil.

Het is duidelijk dat er veel te verliezen door het houden van geld op de bank. Het roept dan ook de vraag: Heeft u echt nodig dat noodfonds als je een beleggingsportefeuille aan te boren?

Het beschermen van uw opdrachtgever

Er zijn twee redenen waarom het is slim om uw nood besparingen op de bank te houden. Ten eerste, spaarrekeningen zijn gemakkelijk bereikbaar. Je hoeft niet te wachten om activa te gelde om geld te krijgen, maar in plaats daarvan kunt u over het algemeen pak je geld op de plek als de noodzaak zich voordoet.

Het andere voordeel van het houden van uw noodfonds in de bank is dat je niet verliest voornaamste risico – op voorwaarde dat je niet boven de FDIC limiet. Met andere woorden, als je je houdt $ 20.000 in de bank, dat bedrag kan niet naar beneden gaan – het kan alleen maar omhoog gaan.

Als u investeert, aan de andere kant, er is altijd het risico dat je verliest op sommige opdrachtgever. Maar een nog groter risico is dat u een terugtrekking op een moment nemen wanneer de markt naar beneden.

Stel je voor je toevallig een huis reparatie situatie tegenkomen tijdens een week wanneer de markt neemt een belangrijke tuimelen. Als u nodig hebt om uw aannemer betalen meteen en je gedwongen ziet om beleggingen met een verlies voor dat geld onmiddellijk te krijgen, dat is geld je vaarwel kussen.

Je zou kunnen zeggen dat het nemen van de af en toe een verlies is de moeite waard, omdat de kans op een hoger rendement. En in sommige scenario’s, kan je gelijk. Maar is dat echt een risico dat u bereid bent te nemen?

Dat gezegd hebbende, het hebben van een robuuste beleggingsrekening en geen noodfonds is niet het ergste situatie kun je jezelf in te zetten. Stel u $ 5.000 per maand, in welk geval uw noodfonds ergens in de $ 15.000 tot $ 30.000 bereik moeten vallen. Als u $ 5.000 in de bank, maar $ 80.000 in de investeringen, laten we eerlijk zijn – je bent nog steeds in vrij goede vorm. En als je niet liquideren het nemen van een verlies, niet alleen heb je een mooi kussen, maar u zult waarschijnlijk terug te krijgen op een bepaald punt. Maar als je zit op $ 15.000 in totaal , ben je beter af met dat geld op de bank, en dan zetten alle aanvullende middelen die u zich opstapelen in een beleggingsrekening.

Tot slot, terwijl is het verstandig om een speciaal noodfonds, je niet wilt overboord te gaan, ook niet. Er is zoiets als het hebben van teveel geld in contanten, dus als je eenmaal hebt dat vangnet gevestigd, moet u om te beginnen met het investeren van de rest van uw spaargeld voor een betere rendementen op lange termijn.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.