Heeft een levensverzekering Cover Suicide?

Home » Insurance » Heeft een levensverzekering Cover Suicide?

Kan Life Insurance zijn gewonnen na Suicide?

Heeft een levensverzekering Cover Suicide?

Afhankelijk van wanneer de levensverzekering is gekocht, kan de levensduur van de verzekering nog steeds betaalt de uitkering bij overlijden na een zelfmoord. Als vuistregel geldt dat als een levensverzekering wordt gekocht binnen twee jaar voor de zelfmoord, de uitkering bij overlijden mag niet worden betaald. We behandelen alles wat u moet weten om u te helpen begrijpen als een levensverzekering bedrijf nog steeds betaalt de uitkering bij overlijden wanneer de oorzaak van de dood is zelfmoord.

Er wordt geschat dat 250.000 mensen per jaar in de Verenigde Staten geworden zelfmoord overlevenden, een van de meest pijnlijke situaties te behandelen. Het verliezen van iemand die je liefde, en alle vragen die komen met dit verlies zijn zeer moeilijk te worden geconfronteerd. Te maken krijgt met een ontkend verzekeringsclaim in het gezicht van een dergelijke tragedie is een bijkomend verwoesting die men zou hoop het niet te behandelen.

Factoren te overwegen om te begrijpen hoe de levensverzekering werkt voor een Suicide Death Claim

De verzekeringsmaatschappij kan al dan niet betalen van de begunstigde van een levensverzekering in het geval van een zelfmoord afhankelijk van de omstandigheden, de belangrijkste factor is het bestaan van twee clausules in een levensverzekering:  The Suicide Voorziening en de onaantastbaarheid clausule .

Zullen de begunstigden van een levensverzekering betaling ontvangen als de dood is te wijten aan zelfmoord?

Zelfmoord kunnen worden gedekt door levensverzekeringen in veel gevallen, maar de clausules in een levensverzekering zijn bedoeld om te voorkomen dat mensen alleen een beleid te kopen, omdat ze geld willen overlaten aan hun familie na een zelfmoord.

Om te voorkomen dat mensen met behulp van dit als een strategie om geld te vertrekken vanaf de levensverzekering van hun begunstigden na een geplande dood, zijn er enkele basisregels op zijn plaats.

Zelfmoord en Life Insurance

Volgens de meest recente gegevens die op zelfmoord door de CDC in de VS in 2014 waren er meer dan 40.000 doden door zelfmoord .

Zelfmoord is schokkend en vaak onvoorziene door de mensen achtergelaten. Het is een verwoestende tragedie. Uiteraard zou het niet meer dan billijk zijn dat familieleden achtergelaten door een daad van zelfmoord moeten kunnen profiteren van de levensverzekering, maar om dit te kunnen doen, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan om een uitkering uit de overeenkomst mogelijk te maken. Helaas, in de eerste twee jaar van de levensverzekering, is er een clausule die bekend staat als de Onbetwistbare clausule , als gevolg van deze clausule, kan de verzekeringsmaatschappij te betwisten en een claim weigeren om verschillende redenen, een van hen is zelfmoord.

De Betwistbare periode in het leven verzekeringen en welke invloed een Suicide Claim

De onbetwistbare clausule in een levensverzekering is een belangrijke reden dat een vordering van een levensverzekeringsmaatschappij in de eerste twee jaar van een beleid dat van kracht zou worden geweigerd. Volgens de National Association of Insurance Commissioners (NAIC) kan dit onder meer naar aanleiding van een dood door zelfmoord. De onweerlegbare clausule maakt het leven verzekeringsmaatschappij een claim tijdens de betwistbaarheid termijn heeft omgezet. De in de clausule betwistbare periode is meestal voor een periode van twee jaar na de oorspronkelijke datum waarop de verzekering dekking voor het eerst begon.

Zodra de looptijd van de onbetwistbare clausule voorbij is, dan is een leven schadeclaim wordt “onbetwistbare”, met uitzondering van zeer ernstige zaken als fraude of verkeerde voorstelling van zaken. U moet contact opnemen met uw levensverzekering vertegenwoordiger voor informatie over de exacte details van uw polis en de looptijd van de clausule in uw specifieke situatie.

Zal een Life Insurance Company weigeren een claim Als de dood is te wijten aan zelfmoord?

Als het beleid van kracht is minder dan twee jaar tijdens de betwistbare periode van de levensverzekering is geweest, dan kan een verzekeraar de claim te onderzoeken en vervolgens weigeren een claim voor levensverzekeringen als zelfmoord is de oorzaak van de dood volgens de NAIC. In aanvulling op de onbetwistbare clausule kan een levensverzekering ook een Suicide bepaling of clausule. De zelfmoord bepaling heeft betrekking op de voorwaarden van uitbetalingen, of uitsluitingen als gevolg van zelfmoord in het bijzonder.

Het komt ook vaak met een tweejarige termijn voor de uitsluiting van uitbetaling als gevolg van zelfmoord. Als uw beleid van de zelfmoord clausule bevat, dan een claim kan worden geweigerd per de voorwaarden van de clausule die meestal aan dat er geen uitkering bij overlijden wordt uitgekeerd indien de verzekerde pleegt zelfmoord of zelfdoding is de oorzaak van de dood.

Op het moment dat u koopt een levensverzekering, uw verzekering vertegenwoordiger heeft de plicht om al deze clausules en polisvoorwaarden voor u, evenals andere uitsluitingen in uw levensverzekering beleid toe te lichten als onderdeel van het inkoopproces.

Zijn de Suicide Voorziening en de onaantastbaarheid clausule hetzelfde?

Nee, de zelfmoord clausule en de onaantastbaarheid clausule zijn niet hetzelfde. De onaantastbaar clausule is breder en zich bezighoudt met de verzekeraars de mogelijkheid te betwisten of te ontkennen een levensverzekering vordering tijdens de betwistbaarheid periode. Andere redenen naast zelfmoord ook worden aangepakt, zoals de dood tijdens een illegale daad, of onjuiste weergave van gegevens, alsmede de mogelijkheid van een “drugsmisbruik en alcohol” clausule. Het is zeer belangrijk om de exacte details van de levensverzekering gekocht bij de ondertekening van een levensverzekering contract te krijgen, zodat je niet eindigen met verrassingen, of een claim geweigerd.

Wanneer zal een levensverzekering betalen op een Suicide

Na de zelfmoord bepaling periode, of het betwistbaar periode voorbij is, die meestal twee jaar vanaf de datum van aankoop van een nieuw beleid, dan is een levensverzekering kan een vordering tot zelfmoord te betalen. Het beleid moet de uitkering bij overlijden te betalen aan de begunstigden. Om uw polisvoorwaarden begrijpt, kun je ook controleren van het beleid uitsluitingen sectie, omdat de zelfmoord voorziening verschillend voor elk beleid kan zijn.

Voorbeeld van Wanneer een levensverzekering betaalt een Claim Als doodsoorzaak zelfmoord

Als er geen uitsluiting of clausule in werking op het moment van de dood die zelfmoord uitsluit.

John en Mary kocht een 10-jarige termijn levensverzekering toen ze trouwden, ze betaalden hun premies en bleef hetzelfde beleid van kracht is. 5 jaar later, Mary werd gediagnosticeerd met een depressie, hoewel ze was in de behandeling en had gedaan goed, op een dag, veel te schokken van de familie, ontdekten ze dat ze zelfmoord had gepleegd. John was er kapot van, familieleden hielp hem al Mary’s zaken in orde en hun levensverzekering ontdekt. Hoewel het geld niet te helpen met zijn verwoestende verlies, werd de familie verrast en gerustgesteld toen ze ontdekten dat de verzekeringsmaatschappij de vordering zou moeten betalen, ook al doodsoorzaak was te wijten aan zelfmoord, omdat de zelfmoord bepaling niet meer van toepassing.

Voorbeeld van een verzekeringsmaatschappij ontzeggen een Claim Door Suicide

Jeff had een levensverzekering gedurende de afgelopen 20 jaar, toen het tijd werd om zijn beleid te vernieuwen, besloot hij dat, aangezien zij 20 jaar was geweest, kan hetzelfde leven verzekeringsmaatschappij bieden nu een beter beleid, dus hij deed wat onderzoek en overgeschakeld naar een ander soort beleid van dezelfde levensverzekeringsmaatschappij. Een jaar later pleegde hij zelfmoord, hij realiseerde zich niet dat omdat hij levensverzekering waren overgestapt van de betwistbare periode had te resetten, en de zelfmoord bepaling nu toegepast. Zijn familie werd ontkend de claim.

Praktijkvoorbeeld van een verzekeringsmaatschappij Labeling een Death Suicide en Negeren van een Claim

Dit is een real-life voorbeeld van een situatie waarin een verzekeringsmaatschappij bestraft met een dood als zelfmoord, maar toen was het later vastgesteld dat de oorzaak van de dood een ongeluk was. Todd Pierce was gediagnosticeerd met huidkanker in 1999. Tien jaar later, Todd was op een road trip en was hij betrokken bij een dodelijk auto-ongeluk. De verzekeringsmaatschappij bestempeld het ongeval als zelfmoord en wilde de claim te weigeren. Todd’s vrouw Jane kon niet geloven dat ze belt zijn dood een zelfmoord. Ze besloten om de hulp van een advocaat te verkrijgen, en als gevolg daarvan, eindigde omgeving met haar, en niet naar de rechter de verzekeringsmaatschappij. De meeste mensen hebben geen toegang tot een advocaat tegen een redelijke prijs, in aanvulling op de verwoestende omstandigheden van een zelfmoord hebben, geven ze vaak op en hoeft niet per se te proberen en de strijd van de ontkenning van een leven schadeclaim als gevolg van zelfmoord. In dit geval, mevrouw Pierce was dapper en streed voor haar vereffening. Dit is een zeldzame uitzondering, de meeste levensverzekeringen claims worden betaald zonder problemen, maar dit is een goed voorbeeld van een situatie waarin een claim kan zijn geweigerd gevolg van het beleid formuleringen, clausules en uitsluitingen. Gelukkig heeft de begunstigde in staat was om een ​​raadsman te krijgen.

Bezorgd over Life Insurance en Suicide?

Als u of iemand die je kent lijdt aan depressie of psychische ziekte, of gewoon een harde tijd, het belangrijkste wat je kunt doen is hulp krijgen voor jezelf en hen, zodat je nooit zorgen te maken over uw levensverzekering en als zal het uit te betalen in het geval van een zelfmoord.

Als je een zelfmoord overlevende, u behoort tot een kwart miljoen mensen in de VS, wees niet bang om uit te reiken naar een groot aantal organisaties. Ik hoop dat dit artikel heeft geholpen verduidelijking van de gevolgen van zelfmoord in het beleid van de betalingen levensverzekeringen, maar meer dus ik moedig u aan om uit te reiken en hulp krijgen door welke kant van deze kwestie u op. We zijn allemaal geraakt door zelfmoord, depressie en psychische aandoeningen en door het bereiken en samen te werken, kan er hulp,

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.