Heeft u behoefte aan All-Risk verzekering?

Home » Insurance » Heeft u behoefte aan All-Risk verzekering?

Heeft u behoefte aan All-Risk verzekering?

Een van de opties die u aan te bieden wanneer u uw huis verzekering, condo verzekering te kopen of huurder verzekering is of u een All-Risk-beleid willen.

All-Risk verzekering kan ook worden aangeduid als “Comprehensive” of “Open Perils”

Wat is een All-Risk verzekering?

An All-Risk verzekering of een open gevaren polis biedt dekking en bescherming tegen alle “risico’s” of gevaren dat uw huis of de inhoud en persoonlijke eigendommen kunnen schaden, tenzij de “risico’s” zijn specifiek uitgesloten in de polisvoorwaarden.

Dit betekent dat als je nodig hebt om een ​​claim als gevolg van plotselinge of onbedoelde schade, dan zou u gedekt op een All-Risk polis, tenzij de verzekeraar bewijst dat de schade is veroorzaakt of het gevolg is van iets dat specifiek is uitgesloten, genoteerd of beperkt in de formulering.

Welke opties zijn er Naast all-risk verzekering?

Er zijn veel mogelijkheden als je dekking te kopen op uw huis, naast de All-Risk, zoals:

 • een beleidsoptie Genoemde gevaren
 • een beleid dat zal u met All-Risk op uw gebouw, en slechts genoemde gevaren op uw persoonlijke bezittingen of de inhoud

Wat is het verschil tussen all-risk verzekering en Genoemde gevaren verzekering?

All-risk verzekering omvat meer dingen die kunnen gebeuren, omdat het alles wat niet is uitgesloten dekt. Het is een duurdere soort beleid.

Genoemde gevaren dekking heeft uitsluitend betrekking op de risico’s die met name in het beleid zijn opgenomen, omdat zij betrekking heeft op veel minder, het is een minder dure beleid.

Genoemde gevaren: Heeft uitsluitend betrekking op wat specifiek genoemd als gedekt op het beleid. Genoemde gevaren is een beperkte dekking beleid en heeft ongeveer een dozijn gedekte risico’s meestal.
All-Risk: Voorziet u van dekking voor alles wat er zou kunnen gebeuren, tenzij dit specifiek is uitgesloten.

Voorbeelden van All-Risk Policy Coverage vs. Genoemde gevaren

Bijvoorbeeld, als u een All-Risk Policy op uw gebouw en de inhoud, en een vriend komt over om u te helpen een tv installeren in uw hol, en je vriend laat vallen en breekt niet alleen de tv, maar beschadigt de vloer, een All-Risk-beleid zou de schade aan de vloer en de TV te dekken, omdat het plotselinge en toevallig was, zolang de formulering van de All-Risk beleid niet de situatie in de formulering als iets dat is uitgesloten lijst.

Met een genoemde gevaren beleid, als het zegt dat u alleen zijn verzekerd voor brand, rook, bliksem en bevroren leidingen, dan is de situatie hierboven besproken zou niet worden gedekt, omdat het niet in de lijst.

Een ander voorbeeld zou zijn als je een riool back-up, en het is niet specifiek vermeld als gedekt, dan zul je pech. Overwegende dat op een All-Risk beleid, zou het worden gedekt als het niet in de sectie uitsluitingen van de polis werd uitgesloten. Riool back-up kan worden uitgesloten, dus dit is de reden waarom het belangrijk is om bewust te zijn van de uitsluitingen, en kijk of je dekkingen die belangrijk zijn voor u op een All-Risk beleid middels een visum toe te voegen. Aantekeningen zijn een andere manier om de dekking toe te voegen aan een beleid

Hebt u een All-Risk-beleid?

U bent de beste persoon om te bepalen of u een All-Risk beleid nodig, want het is echt je keuze over wat je wilt worden verzekerd.

De beste manier om de beslissing te nemen is om te bepalen wat voor soort positie die u in zou zijn als er iets gebeurd met je huis en je ontdekt dat je niet verzekerd voor.

Vraag altijd uw verzekeringsmaatschappij of vertegenwoordiger wat de prijs verschil is tussen een All-Risk beleid en een Genoemde gevaren beleid. Soms is het prijsverschil is slechts een paar dollar per maand.

Het is belangrijk om altijd zowel de prijs opties eerder dan aannemen dat de All-Risk gaat te duur te zijn.

Als je geld wilt besparen, kunt u overwegen het verhogen van uw eigen risico om geld te besparen op uw premie, en krijg een betere dekking.

Statistieken over Home Insurance Claims en risico’s

Volgens de ISO-statistieken op huiseigenaar verliezen, en de meest recente gegevens van het Insurance Information Institute , 5,9 procent van de verzekerden huizen had claims.

De gegevens van 2015 blijkt dat van alle opstalverzekering vorderingen van de, ongeveer 97 procent waren materiële schade claims. Dit waren de hoogste risico’s dat de claims veroorzaakt:

 • 23,8 procent kwam uit het vuur en bliksem
 • 20,3 procent ten opzichte van wind en hagel
 • 45,1 procent ten opzichte van waterschade en invriezen
 • 1,8 procent tegen diefstal
 • 6,1 procent ten opzichte van “alle andere materiële schade”, die vandalisme en kwaadaardige kattenkwaad omvat

Welke dingen zijn meestal uitgesloten in een All-Risk-beleid?

Elke verzekeringsmaatschappij kan kiezen om meer dekking op hun All-Risk-beleid zijn onder andere door het beperken van uitsluitingen als een extraatje met toegevoegde waarde, maar om u een idee van de mogelijkheden hier zijn een paar voorbeelden van zaken die doorgaans op een All-Risk polis zijn uitgesloten :

 • Schade veroorzaakt door knaagdieren of plagen
 • Sommige soorten waterschade, bijvoorbeeld riool back-up kan worden uitgesloten. Dit is een belangrijk onderdeel van uw verzekering te begrijpen. Vraag altijd welke soorten waterschade zijn opgenomen of uitgesloten in uw beleid.  
 • aardebeweging
 • Overstroming
 • kernongevallen
 • Daden van terrorisme
 • Breuk van breekbare voorwerpen
 • mechanisch defect
 • Verontreiniging
 • Slijtage
 • Verborgen of latente defecten
 • geleidelijke schade

Dit zijn slechts voorbeelden, er zijn veel meer items uitgesloten of zich specifiek op een All-Risk polis vermelde, is het belangrijk om uw verzekeringsmaatschappij of vertegenwoordiger te vragen wat ze zijn, omdat iedere verzekeringsmaatschappij is anders en dekkingen variëren.

An All-Risk verzekering kunt u een beetje meer kosten, maar omdat van alle verschillende dingen kan dekken, is het meestal de moeite waard om een ​​all-risk polis wanneer de keuze is voor u beschikbaar.

Het is een manier betere strategie om een ​​beetje meer te betalen voor een eigen risico en hebben een all-risk dekking dan te betalen een paar dollars minder in verzekeringen, en niet een vordering gedekt at all.

Je weet nooit wat er mis kan gaan, of wat voor soort ongeluk kan gebeuren, zal dit beleid u een veel betere bescherming geven, zodat je niet nodig om zo veel zorgen te maken tijdens een claim situatie.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.