Hoe Consolidatie Schuld van de Creditcard van invloed op uw credit score

Home » Credit and Debt » Hoe Consolidatie Schuld van de Creditcard van invloed op uw credit score

Hoe Consolidatie Schuld van de Creditcard van invloed op uw credit score

Als het gaat om kaarten crediteren, uw beste inzet is altijd om uw saldo volledig te betalen elke maand. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Soms is het leven gebeurt en mensen maken fouten als het gaat om het beheer van hun credit card rekeningen. Andere tijden mensen maken gebruik van credit cards in een zodanige wijze dat ze gewoon niet genoeg besteedbaar inkomen om ze volledig te betalen.

Hoe dan ook, als je meer op je credit card rekeningen dan je kunt veroorloven om gewoon af te betalen hebben gebracht, consolidatie van schulden is een optie die u kunnen helpen om uw hoge rente schuld te elimineren. Tijdens de behandeling van de vraag of schuld consolidatie zal u geld besparen, is het ook belangrijk om te overwegen hoe de consolidatie van creditcard schulden van invloed op uw credit scores.

Het nieuws is over het algemeen goed. Consolidatie van creditcard schuld heeft niet alleen het potentieel om geld te besparen op de rentelasten, maar het kan ook uw credit scores een boost op hetzelfde moment. Natuurlijk, het hangt allemaal af van de methode die u kiest om uw schuld te consolideren, en hoe goed u erin slaagt dat proces.

Hoe Schuld van de Creditcard van invloed op uw Credit Scores

Voordat u kunt begrijpen hoe credit card consolidatie zou kunnen helpen uw credit scores, is het nuttig om te begrijpen hoe credit card schulden die nummers van invloed op de eerste plaats. Voor zover credit scores betreft, hoge credit card gebruik is geen goede zaak. In feite is het juist het tegenovergestelde.

Credit scoring modellen, zoals FICO en VantageScore, zijn bedoeld om aandacht te besteden aan de relatie tussen uw credit card limieten en uw saldo. Dit staat bekend als uw revolving gebruik ratio. Naarmate je meer en meer van uw kredietlimiet te gebruiken, je draaiende gebruik ratio toeneemt. Dit verlaagt bijna altijd uw credit scores.

Beste manieren om Credit Card schuld te consolideren

Het consolideren van uw schuld is een proces waarbij u meerdere openstaande saldi te nemen en deze combineren. Met credit cards in het bijzonder, zijn er meerdere manieren waarop u kunt uw schuld te consolideren. Hier zijn twee populaire opties:

  • Evenwicht overdracht : Een evenwicht overdracht gaat met behulp van een andere creditcard rekening (nieuwe of bestaande) om de saldi af te betalen op uw andere creditcards. Je beweegt de saldi van uw hoge rente kaarten om een lagere rente card – soms zelfs met een 0% APR inleidende periode.
  • Persoonlijke lening:  Een persoonlijke lening of een ongedekte lening op afbetaling kan worden gebruikt om de saldi af te betalen op uw revolving credit card rekeningen. In dit geval, je bent lenen van geld in de vorm van een enkele lening met het oog op de aflossing van uw verschillende credit card schulden, en je zult de enkele lening terug te betalen.

Wanneer Consolidatie helpt uw ​​Credit Scores

Als u het proces verstandig beheren, is er een goede kans dat het consolideren van creditcard schulden uw credit scores zou kunnen verbeteren.

Vergeet niet dat een hoge bezettingsgraad op uw credit cards kan mogelijk rijdt je scores naar beneden. Wanneer u een persoonlijke lening te gebruiken om af te betalen al uw credit card saldi, uw draaiende gebruik daalt tot 0%, omdat je de aflossing van uw revolving schuld met een lening op afbetaling. En terwijl u hetzelfde bedrag van de schuld, de nieuwe schuld is niet langer beschouwd als creditcard schulden.

Natuurlijk, als u uw credit cards op een nieuw evenwicht overdracht kaart te consolideren, uw revolving gebruik ratio zal niet worden verminderd door zo veel. Een evenwicht overdracht kaart met een lage inleidende tarief zou kunnen bespaart u meer geld in de rentelasten als je de schuld kan afbetalen voor de teaser tarief afloopt, maar de positieve invloed op uw scores misschien niet zo merkbaar.

Mogelijke problemen

Je moet niet besluiten om uw credit card schuld te consolideren zonder het nemen van een moment om in ieder geval rekening houden met de mogelijke nadelen. Hoewel consolidatie zal vaak bespaart u geld en zou kunnen helpen uw credit scores, ook, er is een kans dat proces kan averechts werken als het niet goed is beheerd.

Soms hebben mensen te consolideren hun creditcards, maar met de illusie van een schone lei, krijgen in nog meer schulden op het einde. Als u betalen uit uw bestaande creditcard saldi met een nieuwe lening of evenwicht overdracht, moet je die oude bestedingspatroon op hiaat te zetten.

Als u nog steeds de bestaande creditcards te gebruiken en meer uitgeven dan je kunt veroorloven om af te werpen in een bepaalde maand, bent u waarschijnlijk gaat om te eindigen in twee keer zoveel schuld.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.