Hoe Credit Card delinquentie Works

Home » Credit and Debt » Hoe Credit Card delinquentie Works

Hoe Credit Card delinquentie Works

Als u uw creditcard open en in goede staat te houden, uw credit card overeenkomst vereist dat u uw maandelijkse credit card betalingen op tijd. U moet ten minste het minimum te betalen door de cutoff tijd op de vervaldag, anders wordt uw betaling te laat worden overwogen. Het missen van uw credit card betaling plaatst je het risico lopen delinquent. Credit card delinquentie kan invloed hebben op uw credit score en de invloed op uw mogelijkheid om een ​​nieuwe credit-based applicaties goedgekeurd te krijgen.

Wat is Credit Card delinquentie?

Credit card delinquentie is een credit card status die uw betaling aangeeft is een achterstand van 30 dagen of meer. Op dat moment is uw late betaling de status gerapporteerd aan de kredietbureaus en is opgenomen in uw credit verslag. Een late betaling is toegevoegd aan je account en je creditcardmaatschappij kan beginnen te bellen, e-mailen, of het verzenden van brieven die u ingehaald op uw account opnieuw te krijgen

Zodra uw betaling is 60 dagen delinquent, is uw creditcardmaatschappij toegestaan ​​om uw rente te verhogen om de boeterente. De boeterente zal van kracht blijven voor zes maanden. Nadat u zes opeenvolgende betalingen op tijd, zal de snelheid weer normaal gaan voor uw bestaande evenwicht. Uw creditcardmaatschappij is toegestaan ​​om het tarief van kracht voor nieuwe aankopen op uw credit card te houden.

Credit Card wanbetalingen

National creditcard delinquentie prijzen kunnen aangeven hoe huishoudens hun schuld hanteren. Stijgende delinquentie tarieven zou kunnen betekenen dat mensen niet genoeg geld hebben om hun schulden te betalen en kon grotere economische problemen te signaleren. In het eerste kwartaal van 2018, creditcard delinquentie tarieven op andere plaatsen dan de top 100 commerciële banken steeg tot 5,9 procent, zo meldt Business Insider . De kans op wanbetaling is niet zo hoog geweest sinds vóór de financiële crisis.

Ter vergelijking: de 100 grootste banken hebben een credit card delinquentie tarief van 2,48 procent, geholpen door het vermogen van deze banken om consumenten aan te trekken met een hogere credit scores met lucratieve creditcard biedt.

Ernstige credit card wanbetalingen steeg tot 1,78 procent in het eerste kwartaal van 2018 ten opzichte van 1,69 procent in het eerste kwartaal van 2017, volgens gegevens van TransUnion. Accounts die 90 of meer dagen na de vervaldatum worden beschouwd als ernstig delinquent. Veel uitgevers van kredietkaarten ook opschorten uw vermogen om betalingen te doen zodra uw account is ernstig delinquent.

Wat gebeurt er na Credit Card delinquentie?

Credit card delinquentie is niet het einde van de weg. Consumenten hebben een kans om de achterstand op de creditcard betalingen en brengen hun rekening terug in een goede reputatie. Het zal meer om weer verstrikt raken kost – je moet het volledige achterstallige saldo te betalen, vermeerderd met de rente en late vergoedingen die zich ophopen. Als je niet kan veroorloven om de achterstallige saldo te betalen, contact op met uw creditcardmaatschappij om uit te vinden uw opties om aan de slag weer ingehaald. Consumer credit counseling kan een andere optie voor verstrikt te raken op uw betalingen, vooral als je delinquent op meerdere creditcards zijn.

Anderzijds, als uw creditcard saldo delinquent blijft, zal uiteindelijk worden gesloten en geladen-off. Dat gebeurt zodra uw creditcardbetaling is 180 dagen na de vervaldatum. Zodra een creditcard saldo is opgeladen-off, heb je niet meer de kans om weer op te vangen en terug te brengen van uw account stroom. Het volledige saldo is het gevolg en kunnen aan een incassobureau worden verzonden als u zich niet af te betalen met de oorspronkelijke schuldeiser.

Kan een Credit Card Delinquency worden verwijderd uit uw credit verslag?

Zodra negatieve informatie is toegevoegd aan uw credit verslag, het is over het algemeen alleen verwijderd als het is onjuist, onvolledig, kan niet worden geverifieerd, of in het verleden het krediet rapportage tijdslimiet. Als uw krediet rapport bevat een foutief gemeld creditcard delinquentie, kunt u een credit verslag geschil te sturen om het te hebben onderzocht en verwijderd. Stuur een kopie van enig bewijs je dat je geschil kan ondersteunen.

Anders is het verwijderen van een nauwkeurig gemeld creditcard delinquentie is moeilijker. Uitgevers van kredietkaarten zijn wettelijk toegestaan ​​om negatieve informatie, zolang het correct is te melden. Uw creditcardmaatschappij kan bereid zijn om de criminaliteit te verwijderen als u weer inhalen op uw betalingen.

Zelfs als u een creditcard delinquentie niet kunt verwijderen, inhaalslag op uw betalingen is belangrijk om te voorkomen dat uw account wordt opgeladen-off en uw krediet van wordt nog meer beschadigd. Hoe eerder je krijgt weer ingehaald, hoe eerder u kunt beginnen met de wederopbouw van uw credit score met tijdige betalingen. Zodra je inhalen, zal je account status te tonen dat uw betalingen zijn op tijd. Na zeven jaar, zullen de negatieve informatie voor rekening van uw credit verslag vallen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.