Hoe maak je een begroting kan je echt Stick To Maak

Home » Budgeting » Hoe maak je een begroting kan je echt Stick To Maak

Leer de basisprincipes van het maken van een begroting die voor u werkt

 Leer de basisprincipes van het maken van een begroting die voor u werkt

Begrotingen hebben de neiging groot in actie, maar het is moeilijk in theorie te zijn.

Dat komt omdat velen van ons te behandelen budgetten meer als verlanglijstjes (de manier waarop we zouden willen om ons geld te besteden, in een perfecte wereld) in plaats van reality-based richtlijnen (de manier waarop we nodig hebben om ons geld uit te geven om onze financiële doelen te bereiken).

Om een budget dat werkt en kunt u live een comfortabel en gelukkig leven, je nodig hebt om een stevige greep op wat je op dit moment de uitgaven te krijgen, wat je kunt maken veroorloven om te besteden, en wat uw prioriteiten zijn.

Of u problemen heeft met het vasthouden aan uw budget of er niet in geslaagd om er een te maken, hier is een eenvoudige, stap-voor-stap handleiding om u te helpen een budget dat u zult in staat zijn om te volgen te creëren.

Zoek een System U zult vertrouwd met het gebruik

Als je graag alles zelf om precies te zien waar uw geld naartoe gaat volgen, het opzetten van een spreadsheet in Excel en het gebruik formules, zodat je niet hoeft te houden het optellen van de hand. Maak een punt van het verzamelen van de ontvangsten en rekeningen aan het eind van de dag (of week) om nummers te werken.

Als u liever uw uitgaven te controleren zonder te investeren een hoop tijd, gebruik dan een site als Mint.com, waarmee u uw bankrekeningen en creditcards aan te sluiten, zodat uw dagelijkse transacties automatisch worden gefilterd in vooraf ingestelde budget categorieën. U kunt in een oogopslag zien waar uw geld naartoe gaat zonder dat u alles zelf te volgen.

Welk systeem je ook kiest, zorg ervoor dat het er een die gebruiksvriendelijk voelt u .

Hoe makkelijker het is voor u om te onderhouden en controleren, hoe meer kans je zult vast te houden aan het.

Bereken uw totale inkomen

Hoeveel geld is momenteel binnen? Het is uw netto nettoloon na dingen zoals belastingen en 401K inhoudingen worden afgetrokken. Omvatten regelmatige loonstrookjes, bijbaantjes, aanvullend inkomen, etc.

Bereken uw totale (noodzakelijk) Uitgaven

Hoeveel geld gaat in de richting van benodigdheden? Het omvat nutsbedrijven, huur of hypotheek, auto betalingen, medische kosten, en boodschappen.

Sommige uitgaven, zoals uw hypotheek of auto betaling, zal worden vastgesteld, wat betekent dat u betaalt hetzelfde bedrag maand na maand. Anderen, zoals boodschappen, variabel en zal iets moeilijker te berekenen. Geef uw beste schatting van hoeveel u uitgeeft op een maandelijkse basis, en vergeet niet dat je altijd zo kan aanpassen later. (Zie stap # 7).

Schat Out Your discretionaire uitgaven

Om een ​​budget dat u niet zal maken ellendig en degene die je het meest waarschijnlijk te maken follow-je nodig hebt om jezelf wat “fun” geld. Hoeveel hangt af van wat uw huidige financiële situatie eruit ziet, maar ook die dingen brengen je de meest vreugde.

Misschien wel de meest je jezelf nu kan toestaan ​​dat is een goedkope Redbox verhuur elk weekend. Misschien kun je opzij 50 $ / week in te stellen voor een heerlijk diner.

Beslis welke discretionaire aankopen zijn het meest belangrijk voor u en erachter te komen hoe je ruimte kan maken voor hen. Je mag niet de zorg in alle talen over TV of kleding, bijvoorbeeld, maar besluit dat u wilt ruimte voor theater en reizen te maken.

Vergeet niet Occasional Uitgaven

Niet alle normale kosten zijn maandelijkse kosten.

Dingen zoals kwartaal waterrekening en de jaarlijkse auto registraties mogelijk niet op uw maandelijkse radar, maar ze zijn nog steeds voorspelbaar, dus moet je ruimte voor hen te maken in uw budget.

Om ervoor te zorgen dat je niet gemept met onverwachte kosten, het creëren van een sleuf in uw maandelijkse budget voor deze incidentele kosten. Braaklegging een beetje elke maand, zodat wanneer je kwartaal- of jaarlijkse factuur aankomt, dan heb je het beschikbare geld voor te betalen hebben.

Maak een plek voor Savings

Elke maand, moet je geld steken in de richting van de drie grote besparingen doelen:

  • Noodfonds (inkomen 3-6 maanden voor onverwachte uitgaven, zoals ziekte of ongeval)
  • Pensioneringsfonds (401K, IRA, etc.)
  • Persoonlijke doelen (sparen voor een familie vakantie, een aanbetaling op een huis, uw kinderen college fonds, etc.)

Bepaal zelf hoeveel u redelijkerwijs kan veroorloven om bij te dragen aan elk doel, en indien nodig, tweak sommige van uw variabele en discretionaire uitgaven, zodat u nog meer besparen.

Sparen is iets te veel mensen zetten op een laag pitje en dan spijt van de weg. Wees proactief en maak een plan om op te slaan als onderdeel van uw reguliere budget.

Reageer en Tweak

Omstandigheden veranderen. Onze prioriteiten verschuiven, we van baan veranderen, we gaan, we hebben kinderen. Maak een afspraak met jezelf om de paar maanden te gaan zitten met uw budget en zorg ervoor dat het werkt voor uw huidige doelen en realiteit.

Als je heb al je nummers aangesloten op een programma of een website, het is makkelijk om te spelen met uw budget categorieën om te zien waar je extra ruimte kunt maken of prioriteit één ding boven de andere.

Vergeet niet dat je budget moet werken voor u, niet andersom.

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He’s Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.