Hoe maak je een Resilient Pensioen Plan aanmaken

Home » Retirement » Hoe maak je een Resilient Pensioen Plan aanmaken

Hoe maak je een Resilient Pensioen Plan aanmaken

“Als je het niet kunt veranderen, veranderen de manier waarop je erover nadenkt.”

Resilience wordt gedefinieerd als het vermogen om te gaan met de gebeurtenissen in het leven en in wezen “de klappen”. Als je een paar momenten om na te denken over alle gebeurtenissen die onze veerkracht daag de lijst van die ervaringen kunnen verschijnen vrij uitgebreid te zijn. Die belangrijke gebeurtenissen in het leven zou positief kunnen zijn (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, het starten van een nieuwe baan) of ze kunnen uiteindelijk op een negatief (bijvoorbeeld, medische problemen, verlies van baan).

 

Hoe u ervoor kiest om te reageren op die potentiële obstakels op het pad naar het pensioen heeft een grote invloed op uw algehele financiële welzijn. Als zodanig kan de financiële veerkracht uiteindelijk wordt het verschil tussen de bloeiende tijdens uw pensionering jaar en gewoon proberen te overleven.

Wat het betekent om een ​​Resilient Pensioen Plan Have

Verend wordt niet beschouwd als een persoonlijkheidstrek, maar het vertegenwoordigt een dynamisch leerproces. Veerkrachtige mensen niet potentieel stressvolle situaties zien als onoplosbaar. Maar in plaats daarvan, zij beschouwen hen als een leerervaring en een kans voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het concept van de financiële veerkracht verwijst naar de mogelijkheid om terug te stuiteren en bestand zijn tegen het leven gebeurtenissen die een grote impact hebben op uw inkomen en / of vermogen te hebben. De mogelijkheid om te herstellen van de financiële tegenvallers is uitgebreid met de financiële middelen zoals voldoende spaargeld, ziektekostenverzekering, en betrouwbaar inkomen.

Enkele voorbeelden van financiële actie stappen en andere gedragingen die u kunt nemen om te helpen bij het verbeteren van je eigen gevoel van financiële veerkracht zijn onder meer:

 1. Houd een lage debt-to-income ratio.
 2. Handhaving van een noodfonds van de kosten ten minste drie maanden.
 3. Denk aan je opleiding of carrière het trainen van een continu proces.
 4. Zorg goed voor je lichamelijke gezondheid en welzijn.
 5. Aankoop adequate leven en invaliditeitsverzekering om dierbaren te beschermen tegen een mogelijk verlies of vermindering van inkomsten.

Als u zeker weet dat u op weg om uw pensioen doelen te bereiken, bent u in de minderheid. De bevindingen van de Nationale Retirement Risk Index (NRRI) bleek dat 52 procent van de huishoudens lopen het risico van het niet kunnen om hun dezelfde levensstandaard te behouden tijdens het pensioen. Met pensioen vertrouwen niveaus zo laag zijn is het belangrijk om te laten angst en bezorgdheid nemen controle te voorkomen. Een veerkrachtig pensioenplan verschuift de focus naar de dingen die je kunt doen en machtigt handelen vandaag om uw kansen op succes te verbeteren. Een fundamentele stap is om een basisouderdomspensioen berekening om te zien hoeveel je moet het opslaan om uw doelen te bereiken lopen.

Verwacht wordt dat u mogelijke obstakels op het pad naar het pensioen zullen ervaren. Enkele van de meest voorkomende financiële tegenslagen die pensioenplannen pijn zijn de volgende:

 • Hogere kosten van levensonderhoud
 • Beperkte middelen links te sparen voor pensioen
 • Geen toegang tot een pensioenregeling op het werk
 • Traumatische gebeurtenissen in het leven (ziekte, invaliditeit, scheiding, etc.)
 • Schuldopbouw
 • Onderwijs kosten
 • Betalen voor de huidige en / of toekomstige kosten voor de gezondheidszorg
 • Zorg voor een verouderende ouder of andere geliefde

Vanuit een pensionering planning perspectief, hier zijn vijf belangrijke tekenen zijn dat uw pensioenplan heeft de veerkracht om de potentiële uitdagingen en obstakels die kunnen interfereren met uw plannen om financiële onafhankelijkheid te bereiken doorstaan.

1. Uw Financial Life plan omvat plannen op lange termijn voor pensioen

Instellen van financiële en andere levensdoelen op een regelmatige basis kan een positieve invloed hebben op uw vermogen om slimme financiële beslissingen te nemen. Financieel veerkrachtige mensen gebruiken doelen te prioriteren hun beslissingen en gefocust blijven op wat het belangrijkst is. Doelen stellen helpt ook voorbereiden op de dingen die mogelijk off track kon zetten belangrijke plannen. Maar gewoon het maken van een schriftelijk financieel plan is slechts de eerste stap te nemen. U moet de zorgvuldigheid te volgen door op het plan en blijf gefocust op de financiële gedragingen die een verschil maken.

U kunt uw schriftelijke pensioenplan te creëren door het aanbieden van financiële doelen op korte en lange termijn en stel jezelf de volgende belangrijke vragen over uw pensioen.

 • Waarom is het hebben van een financieel levensplan zo belangrijk voor mij?
 • Wat heb ik kijk uit naar het doen van de meest in het pensioen?
 • Waarom is het vervullen van deze pensioen doelen zo belangrijk?
 • Hoeveel inkomen nodig is om een ​​comfortabele levensstijl te leven tijdens het pensioen?

Zodra u de antwoorden op deze pensionering planning vragen heeft kunt u beginnen met het opzetten van uw plan schriftelijk. Voor meer informatie over hoe dit proces te maken lijkt een beetje minder afschrikwekkend overwegen een eenvoudige één-pagina financieel plan.

2. Je hebt Stappen om uw gezin en uw rijkdom te beschermen Genomen

Financiële weerbaarheid vereist meer dan een sterke wil en vastberadenheid door moeilijke gebeurtenissen in het leven te krijgen. Je moet ook een plan bescherming rijkdom en de eerste plaats om te beginnen is om een ​​noodsituatie spaarrekening vast te stellen. Vervolgens kunt u de focus te verleggen naar bescherming tegen katastrofisch gezondheid gerelateerde evenementen met een adequate ziektekostenverzekering. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen planning is een andere manier om te beschermen tegen het risico van verlies van inkomsten. Neem contact op met uw werkgever om te zien of u langdurige arbeidsongeschiktheid dekking. Als u in uw 50 jaar of ouder, langdurige zorg verzekering wordt een ander punt van zorg voor de bescherming van rijkdom. De bottom line is om jezelf en je familie voor die grote gebeurtenissen in het leven die aanzienlijk kunnen kwetsen uw kansen zich terugtrekt op uw voorwaarden te bereiden.

3. U Retirement Savings Plan is goed op weg om aan uw inkomen Goals

Financiële wellness is een term gebruikt om uw algehele financiële gezondheid te beoordelen. Financiële wellness bestaat uit meer dan alleen onze percepties en gevoelens over onze eigen financiële gezondheid. Het concept van de  authentieke financiële gezondheid  wordt gemeten door een combinatie van factoren, waaronder de algemene tevredenheid met onze huidige financiële situatie, de werkelijke financiële gedrag (dat wil zeggen, budgettering, besparing, de aflossing van een creditcard saldi volledig), financiële attitudes, financiële kennis en objectieve financiële status. Financiële Finesse definieert financiële gezondheid als een toestand van welzijn waarin een individu heeft bereikt minimale financiële stress, op een sterke financiële basis, en creëerde een voortdurende plan om te helpen bereiken toekomstige financiële doelen.

Financiële wellness garandeert niet veerkracht bij tegenslagen voordoen of obstakels in de weg staan. Focussen op uw algemene financiële gezondheid kan een lange weg te helpen je voor te bereiden voor hun pensioen, terwijl het omgaan met uitdagingen te gaan. U kunt uw financiële voortgang door het regelmatig beoordelen van belangrijke financiële metingen bijhouden zoals uw totale netto waard, debt-to-income ratio, en de spaarquote. Het controleren van uw financiële gezondheid op zijn minst een paar keer per jaar moet net zo belangrijk als reguliere gezondheid en welzijn controles zijn.

Nadat u uw financiële basis hebben onderzocht u kunt doorgaan met uw financiële gezondheid te houden als het specifiek op pensioen doelen. Er wordt vaak gesuggereerd dat het runnen van een basisouderdomspensioen berekening ten minste eenmaal per jaar onderdeel van een lopende financieel plan zou moeten zijn. De meeste financiële planners raden u aan een honkbalveld doel te vervangen 70 tot 90 procent van uw pre-pensioeninkomen. Dit doel kan worden aangepast om rekening te houden met uw pensioen levensstijl. Zodra uw geplande pensioendatum is 10 jaar of minder maakt het meestal zin verder gaan dan de inkomensvervangende aanpak en uitvoeren van een budget plan voor hun pensioen.

4. Je hebt een Stichting van Basic financiële kennis Gemaakt

Financiële weerbaarheid vereist een basis van financiële kennis om te helpen belangrijke beslissingen. Het is ook geen verrassing dat de algemene financiële kennis is een belangrijk onderdeel van de financiële welzijn. Als het gaat om financiële besluitvorming is er een discrepantie tussen kennis en actie. De wetende-doing gap wordt meestal gemedieerd door vertrouwen. Onderzoekers  hebben vastgesteld dat onze eigen opvattingen over hoeveel we weten over financiële onderwerpen is een betere voorspeller van het financiële gedrag zullen we eigenlijk vertonen.

Hier zijn een aantal specifieke pensionering planning stappen om jezelf te onderwijzen over toekomstige opties:

 • Krijg een schatting van uw sofi-uitkeringen
 • Begrijp verschillende pensioeninkomen alternatieven
 • Herzien Medicare in aanmerking te komen en andere zorgverleners alternatieven
 • Meer informatie over manieren om uw schuld vóór terug te brengen tot het pensioen

5. U heeft meer dan Financial kapitaal gevormd voor het pensioen

Het opbouwen van toereikende besparingen voor pensioen is uiteraard belangrijk. Maar hebben iets gewoonlijk wordt aangeduid als “psychologisch kapitaal” is een ander belangrijk onderdeel van het pensioen paraatheid dat een verschil maker kan zijn.

Je kunt niet zomaar denken dat je weg naar pensioen succes. Maar het hebben van een veerkrachtige mindset kan u helpen om door middel van grote leven overgangen. In aanvulling op de belangrijkste aspect van veerkracht, is het ook belangrijk om hoop, optimisme en self-efficacy (of uw geloof in jezelf) te hebben. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van psychologisch kapitaal dat kan zijn handige tools om u te helpen gedijen tijdens het pensioen.

Een bijkomend aspect van de veerkracht is menselijk kapitaal. Continu het nemen van stappen om te leren en vooruit uw werk en persoonlijke vaardigheden kunnen carrièremogelijkheden te creëren en het risico van een financiële tegenslag die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om uw inkomsten te verhogen en de groei van uw pensioensparen te verminderen.

Tijdens grote leven overgangen, kunt u zich wenden tot vrienden, collega’s en uitgebreide sociale netwerken (met inbegrip van sociale media) om een ​​ondersteuning te bieden. Deze zogenaamde “sociaal kapitaal” is een handig hulpmiddel om moeilijke overgangen overleven en om u te helpen aan te tonen veerkracht.

Hoe maak je een plan dat Resilient Maak

Als u een aantal obstakels in de weg staan ​​van het bereiken van uw eigen gevoel van financiële weerbaarheid van het bewustzijn van deze potentiële wegversperringen kan helpen identificeren van de noodzaak tot verandering. Het beoordelen van mogelijke zwakke plekken in uw financieel plan zal u helpen dat het bewustzijn te gebruiken om actie te ondernemen en het creëren van een pensioenplan voor vandaag dat ook balanceert huidige prioriteiten. Als gevolg hiervan zal de verbetering van de veerkracht afdeling financiële je beter voor te bereiden op de volgende grote leven overgang en je zal uiteindelijk beter voorbereid voor het pensioen succes.

Om samen te vatten, overwegen afgezien van een paar momenten om na te denken over wat staat tussen jou en het leven van uw huidige leven als u wilt. Nu snel uit naar uw pensionering jaar. Wat zijn enkele obstakels die in de weg staan ​​van u bereiken van uw belangrijkste levensdoelen voor het pensioen? De veerkrachtiger je kunt worden, hoe minder waarschijnlijk te houden met hindernissen permanente wegversperringen worden.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.