Hoe Split Dollar Life Insurance Plans werken?

Home » Insurance » Hoe Split Dollar Life Insurance Plans werken?

Wat is een Split-Dollar levensverzekering of Plan?

Split-Dollar Life Insurance
Split Dollar Life Insurance plannen zijn niet een soort van levensverzekering, maar eerder de term split-dollar levensverzekeringen plan betrekking heeft een overeenkomst gesloten tussen ten minste twee partijen, dat wordt geschetst hoe de volgende voordelen en kosten van een levensverzekering zal worden gesplitst en beheerd:

 • De manier waarop een permanente levensverzekering wordt betaald – premies verdeeld tussen twee of meer partijen; en / of
 • Hoe de voordelen van het beleid worden betaald of gedeeld kan verwijzen naar de contante waarde van de polis, uitkering bij overlijden en / of de begunstigde (n)

Split verzekeringen dollar leven kan worden gebruikt met overleving levensverzekering of permanente of hele levensverzekering types die geld waarden.

Split-dollar levensverzekeringen plannen kunnen de kosten van de levensverzekering split hebben tussen meer dan één partij, waarbij elk hun deel van de premie kosten betaalt. Hetzelfde type bepaling kan worden gemaakt in de split-dollar plan om de begunstigden toe te wijzen en te beperken of de toegang tot contante waarde toe te kennen. Er zijn verschillende soorten split-dollar levensverzekering plannen, bijvoorbeeld:

 • Tussen werkgever en werknemer
 • Voor eigenaars van bedrijven
 • Tussen aandeelhouders en bedrijven
 • Er zijn ook gevallen waarin ze worden opgezet tussen individuen; deze kunnen worden aangeduid als “private split-dollar levensverzekeringen plannen” meestal tussen familieleden of door middel van een onherroepelijke Life Insurance Trust (Ilit).

Voor de toepassing van dit artikel zullen we ons richten op de meest voorkomende vorm van split-dollar levensverzekeringen plan, dat is de split-dollar levensverzekeringsplan tussen werkgever en werknemer.

Hoe werkt de Split Dollar Life Insurance Plan Work?

Split-dollar levensverzekeringen plannen worden vaak aangeboden als onderdeel van een employee benefits pakket en kan een goede strategie om perks bieden of te behouden high-value medewerkers. Door het aanbieden van een deel betalen van de kosten van de levensverzekering met de waarden, de werkgever zorgt voor een goede voordeel voor hun werknemers.

De werkgever en de werknemer zal een overeenkomst die zal aangeven hoe de kosten van de levensverzekering premie zal worden gedeeld tussen hen te ondertekenen, en wie in aanmerking komt om geld in op de voordelen van het beleid, samen met andere termen.

Wat zijn de voorwaarden van een Split Dollar Life Insurance overeenkomst?

De voorwaarden van de split-dollar levensverzekeringen plan zal betrekking hebben op alle aspecten van het beleid betalingen, uitkeringen, en “uitbetalingen”. De Split-dollar levensverzekeringen overeenkomst is een juridisch document dat moet voldoen aan de toepasselijke wettelijke en fiscale regelgeving.

Onder andere overwegingen, moet de overeenkomst in ieder geval een overzicht van de volgende 5 aspecten van de levensverzekering en split-dollar plan van overeenkomst:

 1. Hoeveel de werkgever en werknemer elkaar eens te betalen als hun aandeel en die recht heeft op de verschillende voordelen (bijvoorbeeld uitkering bij overlijden en cash-waarden).
 2. Aan welke voorwaarden moet de werknemer voldoen in aanmerking komen voor het plan te blijven, kan dit tevens de prestatiedoelstellingen en andere voorwaarden.
 3. Wanneer het plan van kracht wordt, en hoe lang het plan zal duren.
 4. Voorwaarden waaronder de regeling kan worden beëindigd of gewijzigd. Met inbegrip van wat er gebeurt als de prestaties doelstellingen niet worden gehaald, of wat er gebeurt als de werknemer wordt beëindigd of ervoor kiest om hun dienstverband te beëindigen en hoe het plan zal worden beëindigd.
 5. Grenzen & Begunstigden: Cash heeft een waarde, die de begunstigde is, uitkering bij overlijden bedragen voor de levensverzekering zullen allemaal worden gedefinieerd.

Kom je bij een Split-Dollar Life Insurance Plan Houd If You Leave Werkgelegenheid?

De voorwaarden van een split-dollar van plan draaien vaak rond een werkgever en werknemer akkoord. De in de bepalingen van de split-dollar, op het tijdstip van de werkgelegenheid of contractonderhandelingen termen voorziet in wat er gebeurt op de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, al dan niet vrijwillig. De Split-Dollar levensverzekeringen plan moet worden gezien als een employee benefit. In de meeste gevallen zou de werkgever niet doorgaan met de kosten van een levensverzekering te splitsen na het dienstverband is beëindigd. U kunt de optie om het plan te houden op uw kosten, afhankelijk van de verzekeraar en de voorwaarden van uw beleid.

Vraag over dit aspect van een split-levensverzekeringsplan als u zich aanmeldt voor een of hebben één.

Voordelen van Split-Dollar Life Insurance Plans

Afhankelijk van de aard van de overeenkomst en de voorwaarden van uw split-dollar plan, kunnen er een aantal voordelen.

 • Het delen van de kosten van de verzekering geeft een low-cost optie voor een levensverzekering voor de werknemer. Soms split-dollar plannen kunnen zelfs “de werkgever betalen alle”. Corporate dollars betalen voor het plan, in plaats van u.
 • Het hebben van de levensverzekering kunnen fungeren als een manier om te voorkomen dat niet te verzekeren in de toekomst als je ziek wordt gedurende de tijd dat u verzekerd bent op het plan.
 • Geld besparen op toekomstige levensverzekering: U kunt profiteren van het behoud van de verzekering op basis van het tarief van de verzekering op de leeftijd die u oorspronkelijk verzekerd was op, niet de leeftijd waarop u met pensioen gaat of verlaat de werkgelegenheid. Als er een optie om te kopen uit het plan via een “roll-out”, of om te zetten van het plan, afhankelijk van de oorspronkelijke overeenkomst opties.
 • Mogelijke toegang tot contante waarde of lenen van de levensverzekering.
 • Het minimaliseren van gift en successierechten, evenals andere mogelijke fiscale voordelen afhankelijk van hoe uw plan wordt opgeschreven.

Het krijgen van Advies Over Split-Dollar Life Insurance Plans

Split-dollar levensverzekeringen plannen kunnen veel voordelen hebben, maar zijn ingewikkeld vanwege de flexibiliteit en de brede waaier van opties die kunnen worden geschreven in de overeenkomsten. Het is altijd raadzaam om het advies van de fiscale advocaten, licentie vertegenwoordigers van verzekering en / of een financieel planner te zoeken als je te helpen inzicht in de gevolgen van de split-dollar levensverzekering plan voor uw situatie nodig. Split-dollar plannen moet altijd worden geschreven en beoordeeld door een gekwalificeerde professional, zoals een advocaat om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de wettelijke eisen en uw belangen te beschermen.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.