Hoe te Uitgaven Split als een Stel

Home » Budgeting » Hoe te Uitgaven Split als een Stel

Leer hoe de begroting en doorbrengen, terwijl een gescheiden boekhouding

Hoe te Uitgaven Split als een Stel

Hoe kan een paar rechtvaardig verdelen kosten als ze elkaar verdienen verschillende bedragen? Sommige koppels bundelen al hun geld bij elkaar in een fonds dat is samen “ons.” Maar wat als je niet wilt dat te doen? Sommige paren liever hun geld gescheiden te houden, zelfs nadat ze zijn getrouwd. Ze hebben elk chip in om te betalen voor bepaalde gemeenschappelijke uitgaven, zoals de hypotheek of huur.

Echter, het opsplitsen van de kosten van ruwe dollars – zoals het splitsen van een $ 100 punt in $ 50 stappen per stuk – is geen duurzame oplossing als de twee mensen hebben totaal verschillende salarissen.

Als een van de partners is het maken van $ 200.000 per jaar, terwijl de andere is het maken van $ 20.000 per jaar, zou het moeilijk zijn om elke partner te vragen om te delen in de kosten van de hypotheek. Wat kan je doen?

Hoe wordt een gescheiden boekhouding voeren, maar Still Be Fair

Als je vastbesloten bent om een ​​gescheiden boekhouding, probeer deze tactiek: Splits uw uitgaven op basis van een bepaald percentage van uw inkomen. Bijvoorbeeld, zou u het ermee eens dat ieder van jullie zal chip in 35 procent van uw inkomen in de richting van de woonlasten.

Hoe hoger verdienende partner meer dollars (in raw geld) te betalen, terwijl de minst verdienende partner minder ruwe dollars zal betalen. Maar beide partners zal hetzelfde percentage van hun inkomen betalen. U kunt dit doen met elke categorie budgettering – boodschappen, nutsbedrijven, veterinaire zorg en nog veel meer.

Welke andere opties hebben we?

Vergeet niet, dit advies geldt voor koppels die willen een gescheiden boekhouding en beide chip voor gedeelde kosten te handhaven.

Dat is niet de enige strategie die koppels gebruiken om “scheiden” pools van het geld te behouden.

Hier zijn enkele andere manieren waarop koppels apart geld kan doen:

  • Allowance:  Elke partner krijgt een “uitkering.” Dit kan dezelfde hoeveelheid geld (in ruwe dollars) ofwel, of het kan in verhouding tot hun inkomen. Hierdoor kan elke partner om hun uitkering op wat ze willen met behoud van het grootste deel van hun geld in een gezamenlijk zwembad doorbrengen. Dit is een bijzonder nuttig strategie als een echtgenoot is een shopaholic, terwijl de andere de neiging om meer zuinig te zijn.
  • Selectie:  Elke partner betaalt voor bepaalde rekeningen. Een partner betaalt de hypotheek, terwijl de andere partner betaalt voor boodschappen en autoverzekering. Als de ene partner meer verdient dan de andere, kan hij of zij ervoor kiezen om te betalen voor de duurdere rekeningen.
  • Prestatiebonus:  Een partner is gericht op het brengen van zoveel mogelijk geld in de relatie mogelijk te maken, terwijl de andere, lagere verdienende partner richt zich op het terugdringen van de kosten zo veel mogelijk. Op deze manier, de partner waarvan de tijd is “meer waard” kan inkomsten te maximaliseren, terwijl de lager betaalde partner soberheid kan uitoefenen en help het duo op te slaan zo veel mogelijk. De partner die zich richt op geld te besparen zou een aantekening van hoeveel hij of zij elke maand opgeslagen te houden, en ontvang een “uitkering” of een “performance bonus” op basis van dat bedrag. Immers, een cent opgeslagen is een cent verdiend.
  • Spousal Salaris:  Wat gebeurt er als een van de partners is een full-time ouder, terwijl de andere partner werkt buiten het huis, maar de twee partners willen een gescheiden boekhouding? De partner die verdient opbrengsten zou een “loon” betalen aan de full-time ouder. Het klinkt radicaal, ik weet het, maar ik heb gehoord van succesverhalen van gelukkige koppels die genieten van een gescheiden boekhouding, zelfs wanneer de ene partner zich richt op huishoudelijk werk full-time.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.