Hoe u uw budget Prioriteiten stellen

Home » Budgeting » Hoe u uw budget Prioriteiten stellen

Hoe u uw budget Prioriteiten stellen

Uw budget trekt je mee naar een miljoen verschillende richtingen: reparatie van uw auto, sparen voor pensioen, betalen uit uw creditcards, koop een nieuwe reeks van werk-gerelateerde kleding en sparen voor uw kinderen hbo-opleiding.

Hoe kunt u deze afzonderlijke besparingen doelen, die allemaal vereisen verschillende hoeveelheden contant geld en hebben verschillende deadlines in evenwicht te brengen?

1: Retirement Comes First

Laten we duidelijk zijn: er is absoluut geen doel dat is belangrijker dan sparen voor uw pensioen.

De meeste mensen pensioen om twee redenen-een te negeren, het lijkt ver weg, en twee, ze gaan ervan uit dat ze gewoon kunnen blijven werken in hun jaren ’70.

Helaas zijn niet alle pensioneringen vrijwillig. Job ontslagen, leeftijd discriminatie van oudere werknemers, verplichtingen gezinszorg en gezondheidsproblemen kunnen mensen dwingen tot een vervroegd pensioen. Denk niet aan “pensioen” als een keuze; denk aan het als iets dat bij uitstek is een keuze, maar kan het gevolg zijn van gedwongen werkloosheid.

Als uw werkgever biedt een “passende bijdrage,” ten volle te profiteren van het. Sommige werkgevers zullen bijdragen 50 cent voor elke dollar, tot een maximum bedrag dat u bijdragen aan een pensioenfonds. Andere werkgevers kunnen zelfs overeen dollar-voor-dollar.

Dit is de enige situatie waarin je een gegarandeerde “return” op uw investering zal verdienen. Haal alles uit uw passende bijdrage, zelfs als je credit card schulden. Uw pensioen komt op de eerste.

Als uw werkgever een passende bijdrage niet aanbiedt, of als u al uw limiet hebt ontmoet, dan is uw volgende prioriteit is …

2: Betaal Off Schuld van de Creditcard

Niet alle schuld is slecht. Er kunnen strategische redenen waarom je dat zou ervoor kiezen alleen de minimale betalingen op een lage rente, belastingen gesubsidieerd hypotheek of student lening.

Maar als je met creditcard schuld, betaal het down-zelfs als uw credit cards op dit moment het aanbieden van een “teaser” nul procent rente. Het is slechts een kwestie van tijd voordat dat teaser rate skyrockets in de dubbele cijfers.

De aflossing van uw creditcards geeft u een gegarandeerde “return”, waardoor het een veel aantrekkelijker optie dan te investeren het geld elders of op te slaan naar een ander item te kopen maakt.

3: Start een noodfonds

Deze tip sluit nauw aan bij de erboven: vermijd toekomstige credit card schulden door het opzetten van een noodfonds. Dit fonds zal u helpen dekken onverwachte uitgaven als een grote medische factuur of kosten in verband met een verlies van baan.

Deskundigen verschillen van mening over hoe groot uw noodfonds moet worden. Sommigen zeggen dat het moet zo klein $ 1.000 zijn. Anderen zeggen dat je moet 3 maanden van de kosten van levensonderhoud te slaan. En toch, anderen gaan zelfs zo ver om te adviseren het opslaan 6-12 maanden van de kosten van levensonderhoud. Het allerbelangrijkste is echter dat je gereserveerd iets.

4: Houd Fondsen voor Verwachte, bij tussenpozen Kosten

Je weet dat op een dag, zal uw dak lekt. Uw vaatwasser zal breken. Je moet een loodgieter bellen. De motor van uw auto zal exploderen. U zult nieuwe banden nodig. Een rots zal vliegen door je voorruit.

Dit zijn geen “noodsituaties” of “onverwachte kosten.” Dit zijn onvermijdelijke kosten.

Je weet dat naar huis en auto reparaties nodig zal zijn. Je weet alleen niet wanneer.

vernietiging van een fonds voor deze onvermijdelijke huis en auto reparaties. Dit staat los van uw noodfonds. Dit is gewoon een onderhoud fonds voor voorspelbare, onvermijdelijke kosten die gebeuren op willekeurige tijdstippen.

Ook weet je dat je op een dag moet een andere auto te kopen. Dus beginnen met het maken van een auto betaling aan jezelf. Dit zal voorkomen dat u nodig voor de financiering van uw volgende auto.

5: Maak een lijst van de resterende Goals

Brainstorm een ​​lijst van alle resterende doel dat u wilt opslaan voor: een 10-daagse reis naar Parijs, een roestvrij staal en graniet keuken te verbouwen, en weelderige vakantie geschenken voor uw ouders.

In dit stadium, niet pauzeren om af hoe u betaalt voor dit. Net brainstormen over de lijst.

Dan schrijf de streefdatum voor elk van deze doelen.

Maak je geen zorgen over de vraag of het “realistische” -Je bent nog brainstormen.

6: Tally de kosten

Vervolgens schrijf de beoogde bedragen naast elk doel. Uw droom vakantie naar Parijs kost $ 5.000. Een keuken te verbouwen kost $ 25.000. Royale vakantie geschenken kost $ 800.

7: Divide

Verdeel de kosten van elke doel door haar deadline. Als u een $ 5.000 reis naar Parijs binnen een jaar (12 maanden) willen, bijvoorbeeld, moet u $ 416 per maand op te slaan. Als je een $ 25.000 keuken te verbouwen in twee jaar (24 maanden) wilt, moet u $ 1.041 per maand besparen.

Op dit punt, ben je waarschijnlijk merken dat je niet kan voldoen aan al uw doelen te bereiken door hun beoogde deadline, vooral nadat u factor voor het pensioen, de aflossing van schulden en het opbouwen van een noodfonds, die uw top drie prioriteiten zijn.

Dus het is tijd om te beginnen met het bewerken van die doelen. U kunt een paar doelen cut helemaal, misschien u niet nodig een vernieuwde keuken, na alles. U kunt ook de deadline wilt wijzigen op een aantal doelen, misschien Parijs in één jaar is niet realistisch, maar Parijs in 18 maanden ($ 277 per maand) voelt zich meer haalbaar.

8: Verdien meer

Denk eraan: het beheer van geld is een twee-weg vergelijking. De eenvoudigste manier om uw spaargeld te verhogen is door het verdienen meer. Kijk voor extra banen die je kan pakken in de avonduren en in het weekend. Sla elke cent die je verdient van je tweede banen. Vrij snel, zult u op een vlucht naar Parijs.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.