Hogyan állítsa fontossági sorrendbe olcsó

Home » Budgeting » Hogyan állítsa fontossági sorrendbe olcsó

Hogyan állítsa fontossági sorrendbe olcsó

A költségkeret húz meg egy millió különböző irányba: javítási autóját, kivéve nyugdíjazás fizeti ki a hitelkártyát, vesz egy új munkával kapcsolatos ruhát, és mentse a gyermekek főiskolai oktatás.

Hogyan lehet egyensúlyt ezeket külön megtakarítási célokat, amelyek előírják a különböző mennyiségű készpénzt és különböző határidők?

1: Visszavonul Jön az első

Tisztázzuk: egyáltalán nincs cél, hogy ez sokkal fontosabb, mint a megtakarítás a nyugdíjas.

A legtöbb ember figyelmen kívül hagyja öregségi két okból-on, úgy tűnik, messze, és két, azt feltételezik, hogy ők is csak folyamatosan dolgoznak a 70-es.

Sajnos nem minden nyugdíjazások önkéntes. Job elbocsátások, életkoron alapuló hátrányos megkülönböztetés ellen az idősebb munkavállalók, a családi gondozási kötelezettségek és egészségügyi kérdések lehet kényszeríteni az embereket a korai nyugdíjba vonulást. Ne gondolj „nyugdíjazás”, mint a választás; gondolni rá, mint valami, ami ideális esetben egy választás, de lehet, hogy az erőltetett munkanélküliség.

Ha a munkáltató kínál „megfelelő hozzájárulást,” teljes mértékben kihasználni azt. Egyes munkáltatók hozzájárulnak 50 cent minden egyes dollár, maximum összeg, amit hozzájárulhatnak a nyugdíjalapba. Más munkaadók is egyezik dollár-dollár.

Ez az egyetlen helyzet, amelyben akkor keresni egy termék „visszatérés” a befektetés. Maximalizálja a megfelelő hozzájárulást, akkor is, ha hitelkártya-tartozás. Az öregségi előbb.

Ha a munkáltató nem nyújt megfelelő hozzájárulást, vagy ha már találkozott a korlátot, majd a következő prioritás …

2: Pay Off hitelkártya-tartozás

Nem minden adósság rossz. Lehet, hogy stratégiai okokból, hogy miért lenne lehetősége van csak, hogy a minimális kifizetések alacsony kamatok, adózás támogatott jelzáloghitel vagy diákhitel.

De ha mondjuk hitelkártya-tartozás, fizet le, még ha a hitelkártyák jelenleg kínál a „teaser” nulla százalékos kamat. Ez csak idő kérdése, mielőtt hogy teaser árfolyam skyrockets a két számjegyű.

Fizet ki a hitelkártyát ad egy garantált „visszatérés”, ami egy sokkal vonzóbb lehetőség, mint befektetés a pénzt máshol, vagy mentés, hogy vásároljon néhány más elemet.

3: Indítsa el a sürgősségi alap

Ez az ötlet szorosan kapcsolódik a felette: a jövőben ne hitelkártya-tartozás azáltal, hogy egy sürgősségi alap. Ez az alap segít fedezni a váratlan költségek, mint az egyik legnagyobb egészségügyi számlát, vagy kapcsolatos költségeket a munkahely elvesztése.

A szakértők nem értenek egyet, hogy mekkora a sürgősségi alap legyen. Egyesek azt mondják, hogy legyen kisebb, mint 1000 $. Mások azt mondják, meg kell menteni a 3 hónapos megélhetési költségek. És mégis, a többi menni, amennyire csak ajánlani megtakarítás 6-12 hónapos megélhetési költségek szerint. A legfontosabb dolog azonban az, hogy félre valamit.

4: Ne alapok várható, az időszakos költségek

Tudja, hogy egy nap, a tető szivárog. A mosogatógép eltörik. El kell hívni egy vízvezeték-szerelő. Az autó motorja fog robbanni. Szükséged lesz új gumi. A szikla repül át a szélvédőre.

Ezek nem „vészhelyzet”, vagy „nem várt kiadásokat.” Ezek elkerülhetetlenek költségek.

Azt tudom, hogy az otthoni és az automatikus javítás lesz szükség. Csak azt nem tudom, mikor.

Tegyük félre egy alap e elkerülhetetlen otthon és az automatikus javítást. Ez független a sürgősségi alap. Ez egyszerűen egy karbantartási alap kiszámítható, elkerülhetetlen költségeket, hogy megtörténjen véletlenszerű időközönként.

Hasonlóképpen, ha tudjuk, hogy akkor egy nap meg kell vásárolni egy másik autó. Így kezdődik, hogy egy autó kifizetést magad. Ez megakadályozza, hogy kelljen finanszírozására a következő jármű.

5: Készíts egy listát a fennmaradó célok

Brainstorm egy listát minden megmaradt célt szeretne menteni az: a 10 napos utazás Párizsba, rozsdamentes acél és gránit konyha átalakítani, és pazar üdülési ajándék a szülőknek.

Ebben a szakaszban nem szünetelteti, hogy vajon hogyan fog fizetni ezért. Csak ötletroham a listán.

Ezután írja a céldátuma minden ezeket a célokat.

Ne aggódj, hogy ez a „reális” -Te mindig brainstorming.

6: Tally költségek

Ezután írjuk be a cél összegek mellett minden célhoz. Álmai nyaralás Párizsba kerül 5000 $. A konyha alakítsa kerül $ 25,000. Pazar ünnep ajándékok kerül $ 800.

7: Divide

Osszuk a költségek minden egyes kaput a határideje. Ha szeretne egy $ 5,000 párizsi útja egy éven belül (12 hónap), például, meg kell menteni $ 416 havonta. Ha szeretne egy $ 25,000 konyha alakítsa két év (24 hónap), akkor meg kell menteni $ 1041 havonta.

Ezen a ponton, akkor valószínűleg észre, hogy nem tudja teljesíteni a célokat a tervezett határidőre, különösen azután, ha tényezője nyugdíjazás adósságait és az épület egy sürgősségi alap, amely a három legfontosabb.

Tehát itt az ideje, hogy elkezd szerkeszti ezeket a célokat. Akkor vágott egy pár célok teljesen talán nem kell, egy felújított konyha, elvégre. Azt is megváltoztathatja a határidő egyes célok talán Paris egy év nem reális, de Paris 18 hónap ($ 277 havonta) úgy érzi, több megvalósítható.

8: többet keresnek

Ne feledje: a pénz kezelése kétirányú egyenlet. A legegyszerűbb módja, hogy növelje a megtakarítási ráta a kereső tovább. Keresse további munkahelyek meg tudják oldani esténként és hétvégén. Menteni minden fillért, amit keresnek az Ön másodállást. Hamarosan, akkor egy járat Párizsba.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.