Hogyan kell bevezetni költségvetés a házastársa

Home » Budgeting » Hogyan kell bevezetni költségvetés a házastársa

Get a házastárs ugyanazon pénzügyi oldalon, ahogy

Hogyan kell bevezetni költségvetés a házastársa

Maga lelkesedik létre egy költségvetést, és a pénze kezelését óvatosan. Házastársa nyög az ötletet. Mit tudsz csinálni?

Sokan találják magukat ebben a pontos helyzet minden nap. Az egyik házastárs vagy partner hajlamos adózási gondolkodású, míg a másik nem figyel pénz és gúnyolódik a gondolatra, hogy drasztikusan csökkenti.

Hogyan lehet a kettőt el nem éri a pénzügyi harmónia? Íme néhány tipp, ami segíthet kap a házastárs vagy élettárs fedélzetén azzal a gondolattal költségvetés.

1. Állítsa be a közös cél

Ne nyissa ki a beszélgetést, mondván: „Drágám, azt hiszem, meg kell, hogy visszafogják a X.” A nyilatkozat ilyen keretek az ötlet költségvetés és a takarékoskodás negatív értelemben. Ez teszi a pénzügyi irányítás néz ki, mint egy húr a megrendelések és nélkülözéssel.

Ehelyett a beszélgetés megnyitásához, mondván: „Drágám, beszéljünk néhány célokat akarunk elérni a következő 5-10 évben. Mit szeretnénk tenni?”

Ti ketten kell egy hosszabb beszélgetés, hogy mi az ideális élet külleme együtt. Ne beszéljen pénzt ezen a ponton – csak beszélni a látás. Íme néhány ötlet a kezdéshez:

  • Szeretnél egy hónapot töltenek áthaladó Európa együtt?
  • Szeretné, hogy vesz egy vitorlás és eltölteni néhány hónappal a Karib?
  • Szeretné, hogy egy előleg egy házat, vagy kereskedelmi fel a jelenlegi kezdő otthon egy szebb örökre otthon?
  • Szeretné, hogy kifizessék a jelzálog teljesen, vagy fizet készpénzben a következő jármű?
  • Szeretné, ha gyermeke egyetemi alapok a $ 25,000 teljesebb?
  • Szeretné tudni, hogy nyugdíjba 55 éves, elkezdheti felépíteni saját üzletét, vagy hozzon létre egy új non-profit szervezet a közösség?

Beszélje meg, hogy ne érjen a pénzügyi szempontból. Tudja meg, mi elképzelésekkel és célokkal akkor két részvény a jövőben.

2. Csatlakoztassa monetáris értékek a célokhoz

Miután megegyeztek a céljait a jövőre nézve, a koncepció a pénz és a kifejezés azt a reális becslések.

A 20% előleg a $ 200,000 otthon, például jön a $ 40,000. Az egy hónapos európai körútján két ember jön a $ 4,000 – $ 10,000, szinttől függően a luxus, amit keres.

Készpénzben fizet a következő jármű talán költsége között $ 8,000 és $ 20,000, attól függően, hogy milyen típusú járművet szeretne.

Visszavonul a korai talán múlik elérted a 401 (k) minden évben.

Ezen a ponton, akkor a számok, és van egy időkeretet. Egyszerű osztás segíthetnek megérteni, hogy mennyi pénzt kell félretenni minden hónapban annak érdekében, hogy elérje a célját.

Megtakarítás 40.000 $ az elkövetkező öt évben, például megköveteli megtakarítás 8000 $ évente, vagy $ 665 havonta. Ha menteni szeretné ezt az összeget az előleg egy otthon, akkor már tudjuk, hogy mennyit kell majd félre minden hónapban.

3. Talk About mentése

Most, hogy van egy bizonyos havi megtakarítási célt, meg kell beszélnie, hogyan lehet megtalálni ezt a pénzt. Javasolj csökkenti a néhány költségek, kereső extra pénzt az oldalon, vagy a kettő kombinációja annak érdekében, hogy elérje a havi megtakarítás cél.

A házastárs lehet egy kicsit a fedélzeten most, mert a beszélgetés nem fogalmaznánk vágás vissza.

A beszélgetés fogalmaznánk kereskedés egyik rovására a másiknak. Akkor sem költ 600 $ havonta vacsorára éttermekben, vagy lehet elég pénz arra, hogy előleget ad otthont öt éven belül. Abban az aktuális jövedelem, akkor nem feltétlenül kell mindkettő, így melyiket választaná?

Keretezéssel a beszélgetés szempontjából kompromisszumok helyett áldozatokat, a házastárs sokkal valószínűbb, hogy fogékonyak – különösen, ha dolgozzanak az Ön házastársa izgatott.

Ha ti ketten még nem döntött, amely célja, hogy összpontosítson, hagyd, hogy házastársa beszélni, amit ő képzeli. Ön képes lesz arra, hogy elmondja, mit ők leginkább izgatott az a cél, hogy hozza fel a leggyakrabban. Ez a cél valószínűleg az egyik, hogy lesz a legboldogabb, hogy mentse a.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.