Hogyan lehet létrehozni egy rugalmas Nyugdíjas terv

Home » Retirement » Hogyan lehet létrehozni egy rugalmas Nyugdíjas terv

Hogyan lehet létrehozni egy rugalmas Nyugdíjas terv

„Ha nem tudja megváltoztatni, változtasd meg úgy, ahogy gondolja róla.”

A rugalmasság azt a képességet, hogy kezelni az élet események és lényegében „roll az ütéseket.” Ha veszel egy pár percet, hogy gondolni az eseményeket, amelyek kihívást jelent a rugalmasság azoknak a listáját, élettapasztalatok is úgy tűnik, hogy meglehetősen kiterjedt. Azok fontos életesemények lehet pozitív (pl gyermek születése, kezdve az új munkahely), vagy a végén, hogy a negatív (pl egészségügyi problémák, munkahely elvesztése).

 

Hogyan dönt, hogy válaszol a potenciális akadályt az utat, hogy a nyugdíjba vonulás jelentősen befolyásolja az általános pénzügyi jólétét. Mint ilyen, a pénzügyi rugalmasság is a végén, hogy a különbség a virágzó során a nyugdíjas években, és csak próbál túlélni.

Mit jelent az, hogy egy rugalmas Nyugdíjas terv

Mivel rugalmas nem tekinthető személyiségvonás, de ez jelenti a dinamikus tanulási folyamatot. Rugalmas egyének nem tekintheti potenciálisan stresszes helyzeteket, hogy megoldhatatlan. De ahelyett, ők úgy őket, mint egy tanulási élményt és lehetőséget a személyes növekedés és fejlődés.

A koncepció a pénzügyi rugalmasság képességére utal, hogy ugrál vissza, és ellenáll az élet események, amelyek jelentős hatást gyakorolnak a jövedelem és / vagy eszközök. Az a képesség, hogy helyreálljon a pénzügyi kudarcok fokozott pénzügyi forrásokat, mint például a megfelelő megtakarítás, egészségügyi biztosítás, és megbízható jövedelem.

Néhány példa a pénzügyi cselekvési lépéseket és más viselkedést, amit megtehetsz, hogy segítsen javítani a saját érzése pénzügyi rugalmasság a következők:

 1. Fenntartsa az alacsony adósság-bevétel arány.
 2. Fenntartani egy olyan sürgősségi alap legalább három havi kiadásokat.
 3. Fontolja meg az oktatás vagy a szakmai képzés folyamatos.
 4. Vigyázz a fizikai egészség és jó közérzet.
 5. Vásároljon megfelelő élet- és rokkantsági biztosítási védelme szeretteiket elleni esetleges elvesztését vagy csökkentését jövedelem.

Ha biztos abban, hogy jó úton halad, hogy elérje a nyugdíj céljait, akkor a kisebbség. Álláspontja az Országos Nyugdíj Kockázati Index (NRRI) kiderült, hogy 52 százalékát a háztartások veszélyben vannak, hogy nem tudja fenntartani velük azonos életszínvonal alatt nyugdíjba. Az öregségi bizalom szintje olyan alacsony, hogy fontos, hogy ne hagyja a félelem és a szorongás átvegye az irányítást. Egy rugalmas nyugdíjazási terv áthelyezi a hangsúlyt a dolog, amit tehetünk, és felhatalmazza jár ma, hogy javítsa a siker esélye. Az egyik alapvető lépés az, hogy fuss egy alapvető öregségi számítást, hogy mennyit kell mentés, hogy elérje a céljait.

Úgy gondoljuk, hogy meg fogod tapasztalni a potenciális akadályokat az út, hogy nyugdíjba. Néhány a leggyakoribb pénzügyi kudarcok, hogy fáj a nyugdíjrendszer a következőket tartalmazza:

 • Fokozott megélhetési költségek
 • Korlátozott erőforrások hagyta, hogy mentse a nyugdíjba
 • Nem tud hozzáférni egy nyugdíjazási terv munkahelyi
 • Traumatikus életesemények (betegség, fogyatékosság, válás, stb)
 • Adósságfelhalmozás
 • Oktatási költségek
 • Fizet a jelenlegi és / vagy jövőbeli egészségügyi költségek
 • Gondozása az idősödő szülő vagy más szeretett

Öregségi tervezési szempontból, itt van öt fontos jelek, hogy a nyugdíjazási tervet rugalmasságának átvészelni a lehetséges kihívásokat és akadályokat, amelyek zavarhatják a tervek megvalósítása az anyagi függetlenséget.

1. A pénzügyi élet Terv hosszú távú tervek a Nyugdíjas

Beállítás pénzügyi és egyéb életcélok rendszeresen pozitívan befolyásolhatja a képességét, hogy okos pénzügyi döntések. Pénzügyileg rugalmas egyének használnak célokat előtérbe döntéseiket és koncentrált maradni, amit a legtöbbet számít. Célmeghatározás is segít felkészülni a dolgokat, amelyek potenciálisan az fontos terveket ki pályán. De egyszerűen létre egy írásos pénzügyi terv csak az első lépés. Meg kell adnunk a szorgalom, hogy végigvigye a tervet, és koncentrált maradni a pénzügyi viselkedés, amely különbséget tenni.

Hozhat létre írásos nyugdíjazási terv felsorolásával rövid és hosszú távú pénzügyi célok és kérdezd meg magadtól ezeket a fontos kérdést a nyugdíjkorhatár.

 • Miért van egy pénzügyi életterv olyan fontos nekem?
 • Mit alig várjuk, hogy a legtöbb nyugdíjas?
 • Miért véghez ezeket a nyugdíj céljait olyan fontos?
 • Mennyi jövedelem kell élni egy kényelmes életmódot alatt nyugdíjba?

Ha megvan a választ ezekre a kérdésekre, nyugdíj tervezés kezdheti üzembe a tervet írásban. További információt, hogyan lehet ezt a folyamatot úgy tűnik, egy kicsit kevésbé ijesztő fontolóra egy egyszerű egyoldalas pénzügyi tervet.

2. megtettük a szükséges lépéseket, hogy védje a család és a gazdagság

Pénzügyi rugalmasságát többet igényel, mint egy erős akarat és elszántság kell átvészelni a nehéz életesemények. Meg kell továbbá egy vagyonvédelmi terv és az első helyen kezdeni, hogy létrehoz egy sürgősségi megtakarítási számla. Akkor, akkor a hangsúlyt, hogy ellen védő katasztrofális egészségügyi vonatkozású események megfelelő egészségügyi biztosítás. Rokkantsági biztosítás tervezés egy másik módja, hogy megvédje a kapcsolódó kockázatot bevételkiesés. Kérdezze meg a munkáltató, hogy ha hosszú távú rokkantsági biztosítást. Ha a 50-es vagy annál idősebb, a hosszú távú gondozási biztosítás válik szintén aggodalomra ad okot a gazdagság védelmet. A lényeg az, hogy előkészítse magát és családját azok nagy életesemények, amely jelentősen árt az esélyét, hogy visszavonul a feltételeket.

3. Nyugdíj megtakarítási terv jó úton halad, hogy megfeleljen a jövedelem célok

Pénzügyi wellness egy olyan kifejezés használatát, hogy értékelje az általános pénzügyi helyzetben van. Pénzügyi wellness áll több, mint a felfogás és érzéseit a saját pénzügyi helyzete. A koncepció a  hiteles pénzügyi wellness  mérjük tényezők kombinációja, beleértve az általános elégedettség a jelenlegi pénzügyi helyzetben, a tényleges pénzügyi viselkedés (azaz, a költségvetés, megtakarítás, megtérülnek hitelkártya-egyenlegek teljes egészében), pénzügyi hozzáállását, pénzügyi ismeretek, és objektív anyagi helyzet. Pénzügyi Finesse definiálja a pénzügyi wellness mint egy állam a jólét, ha az egyén elért minimális anyagi stressz, létrehozott egy erős pénzügyi alapot, és létrehozott egy folyamatban lévő terv, hogy segítsen elérni a jövőbeni pénzügyi célokat.

Pénzügyi wellness nem garantálja az ellenálló képesség, ha kudarcok esetén, vagy akadály áll az úton. Összpontosítva az általános pénzügyi helyzete lehet menni hosszú utat segít felkészülni visszavonulását, míg kihívások kezelése. Nyomon követheti a pénzügyi előrehaladás rendszeres értékelése fontos pénzügyi mérések például a teljes nettó vagyon, adósság-bevétel arány, és a megtakarítások arányok. Ellenőrzi a pénzügyi helyzete, legalább néhány alkalommal egy évben legyen ugyanolyan fontos, mint a rendszeres egészségügyi szűrések és wellness.

Miután megvizsgálta a pénzügyi alapot akkor is nyomon követheti a pénzügyi egészség, mivel konkrétan vonatkozik nyugdíj céljait. Ez gyakran azt javasolta, hogy a futás az alap öregségi számítást legalább évente egyszer legyen része egy folyamatban lévő pénzügyi tervet. A legtöbb pénzügyi tervezők javasoljuk, hogy hozzon egy stadion cél helyére 70-90 százaléka a nyugdíjazás előtti jövedelem. Ez a cél lehet beállítani, hogy figyelembe a nyugdíj életmód. Miután a tervezett nyugdíjazási időpont 10 éves vagy annál általában értelme túlmutat a önsegélyező megközelítés és futtatni egy költségvetési tervet nyugdíjba.

4. Ön létrehozott egy alapítványt a pénzügyi alapismereteket

Pénzügyi rugalmassága olyan bázist igényel a pénzügyi ismeretek segíteni abban, hogy a fontos döntéseket. Ez is nem meglepő, hogy az általános pénzügyi ismeretek is fontos szempont a pénzügyi wellness. Amikor a pénzügyi döntéshozatalban nem áll fenn kapcsolat a tudás és a cselekvés. A tudva cselekedve rést általában közvetíti bizalmat. A kutatók  megállapították, hogy a saját megítélése, hogy mennyire ismerjük a pénzügyi témák egy jobb előrejelzője a pénzügyi viselkedés akkor fejtenek.

Íme néhány konkrét nyugdíj tervezés lépéseket nevelés magad jövőbeli lehetőségek:

 • Kap egy becslés a társadalombiztosítási ellátások
 • Megérteni a különböző nyugdíj jövedelem alternatívák
 • Tekintse Medicare jogosultsági és egyéb egészségügyi alternatívák
 • Ismerje meg, hogyan csökkenthető a tartozás előtt nyugdíjba

5. több, mint pénzügyi tőke jelentős részének a nyugdíjra

Épület megfelelő megtakarítást öregségi nyilvánvalóan fontos. De van valami, közkeletű nevén a „pszichológiai tőke” egy másik fontos eleme az öregségi felkészültség lehet a különbség készítő.

Nem lehet egyszerűen úgy gondolja, az utat a nyugdíjba siker. De mivel a rugalmas gondolkodásmód segítségével átjutni az élet legfontosabb átmenetek. Amellett, hogy a legfontosabb szempont a rugalmasság, az is fontos, hogy van remény, optimizmus, és az én-hatékonyság (vagy a hit magadban). Ezek az alapvető összetevők pszichológiai tőke ami hasznos lehet eszközöket, hogy segítsen boldogulni közben nyugdíjba.

Egy további szempont a rugalmasság az emberi tőke. Folyamatosan lépéseket, hogy tanulni és előre a munka és a személyes készségek létrehozhat karrierlehetőségek és csökkenti a kockázatot a pénzügyi kudarc, hogy milyen hatással lennének a képessége, hogy növelje a bevételeit, és növekszik a nyugdíj-előtakarékosság.

Jelentősebb élet átmenet, akkor kapcsolja be a barátok, a munkatársak és a kiterjedt szociális hálózatok (beleértve a szociális média), hogy a támogatást. Ez az úgynevezett „társadalmi tőke” egy hasznos eszköz, hogy túlélje a nehéz átállások és segít bizonyítani az ellenálló képesség.

Hogyan lehet létrehozni egy tervet, amely rugalmas

Ha van valamilyen akadály áll az útjában eléréséhez a saját értelme pénzügyi rugalmasságát a figyelmet ezekre a lehetséges akadályokat segíthet azonosítani a változás szükségességét. Felmérése potenciális gyengeségeit a pénzügyi tervet segít használni, hogy a figyelmet, hogy tegyen lépéseket, és hozzon létre egy nyugdíjazási terv, hogy ma is kiegyensúlyozza jelenlegi prioritások. Ennek eredményeként, a javuló pénzügyi rugalmasságának részleg jobban felkészülni a következő nagy élet átmenet, és akkor végül felkészültebben öregségi siker.

Összefoglalva, úgy félretéve néhány percet gondolkodni, hogy mi áll közted és az élet a jelenlegi életét, ahogy akarja. Most gyors előre, hogy a nyugdíjas évekre. Melyek az akadályokat, amelyek útjában állnak az Ön elérte az élet legfontosabb célokat nyugdíj? A rugalmasabb lehet, annál kevésbé valószínű, azokat az akadályokat, akkor válik véglegessé, útlezárások.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.