Hogyan védekezhet a Postautalvány csalások

Home » Banking and Loans » Hogyan védekezhet a Postautalvány csalások

Hogyan védekezhet a Postautalvány csalások

Postautalvány csalások közös ha vételi vagy eladási interneten. Átadása előtt árut vagy pénzt, biztos van dolgunk, jogos vevő-és legyen különösen óvatos, ha valaki megkérdezi, hogy küldjön pénzt után fizetnek neked a pénz érdekében.

Hamis átutalási megbízások a leggyakoribb típusú csalás, mint eladók hajó áruk vagy elektronikus pénzt a „vevő”, aki valójában egy szélhámos. Mire a bank felfedezi a problémát, akkor már túl késő, hogy visszaszerezze termékeket vagy alapok.

De azt is letépte, ha te vagy az egyetlen küldő a pénz érdekében.

Miért Postautalvány csalások Work

Pénzutalványok gyakran biztonságos módja a kifizetések fogadására, amikor azok jogszerű. Sajnos, ez a hírnév biztonsági okozhat címzetteket, hogy dobják őr. Ezek a csalások működik, mert úgy gondolja, hogy már kifizetett és pénzesutalványok olyan jó, mint a készpénz. Tény, hogy mindig meg kell kezelni pénzutalványok óvatosan, ugyanaz, mint ahogy azt a személyes ellenőrzést és más típusú ellenőrzés.

Tipikus Postautalvány csalások

„Felesleges” csalások:  Egy tipikus megközelítés magában foglalja egy vizsgálat valaki távol-másik állam vagy ország. Az a személy vállalja, hogy vásárolni az elemet, de amikor a fizetés érkezik, ez a pénz ahhoz, hogy sokkal több, mint amilyennek lennie kellene. Miért túlfizetik? A vevő fogja kérni, hogy küldje el a felesleges pénz felett és azon túl az eladási ár valahol máshol. Talán kéne küldeni a források egy drága feladó, aki kezeli a tengerentúli tranzakciókat.

Egy másik változat szerint a vevő fogja kérni, hogy visszatéríti a feleslegben, általában átutalással vagy a pénzátutalás szolgáltatás, mert nem tudta, hogy egy pénz ahhoz, hogy a megfelelő összeget. Akárhogy is, akkor elveszíti a pénzt a jó, ha megy együtt a vevő utasításai szerint.

Vásároljon csalások:  Néha a pénz érdekében átverés sokkal egyszerűbb: csak kap egy hamis pénzt annak érdekében, és kiszállítja az árut.

Vásárlók nem kérem, hogy küldjön készpénzt, de eljut az áruk szabad.

Kaució csalások:  Ezekben az esetekben valaki megkérdezi, hogy letétbe vagy készpénz a pénz érdekében számukra. Az a személy, a történet halad, nem rendelkezik bankszámlával még, és nem akar fizetni meredek díjat egy Csekkbeváltás boltban. Ehelyett azt szeretné, hogy aláírja a pénzt annak érdekében, hogy több mint te, és esetleg még fizetni az idejét. Mi baj lehetne? Meglepő, hogy a bank esetleg segítségével kisétálni készpénzzel, de ez nem az utolsó hallani fogod ezt a pénzt a sorrendben.

Fizetési feldolgozás: egy másik variáció a betét átverés, a fizetési feldolgozás átverés. Majd úgy gondolja, hogy van egy munka-tól-home munkahely lerakása kifizetéseket, illetve próbavásárlás, és az a feladata, hogy elfogadja a pénzt, és továbbítja a kifizetéseket. Egyes esetekben, akkor valóban segít bűnözők pénzmosásra, miközben letépte.

Kaució: Ha sikerül egy tulajdonság, lehet hallani a potenciális bérlők ki az állam. Majd küld pénzt ahhoz, hogy az első és az utolsó hónapban a bérleti díj, valamint a kauciót. Azonban hamar tájékoztatni arról, hogy a tervek megváltoztak talán a munkahelyek mozogtak az esett át, és már nem akarja bérelni az ingatlant. Ők kegyesen felajánlotta, hogy hadd tartsa a bérleti díj, de szeretném, ha vissza a kauciót.

Végtelen fajták: Tolvajok kreatív, és használják a pénzt megrendeléseket csalások végtelen módon. Nézd meg a vörös zászlók itt leírt, és bízzon az ösztöneiben. Ha valami úgy tűnik, egy kicsit túl könnyű vagy túl szép, hogy igaz, szünet előtt küldött pénzt, és minél több információt.

Ahol a dolgok szétesnek

Ha küldeni vagy szórja a pénzt, hogy úgy gondolja, hogy van egy átutalás, várni problémái vannak a bank. Amikor befizetsz a pénz érdekében, a fiókba a bank lehetővé teszi, hogy egyes vagy az összes betét azonnal (általában az első 200 $, de lehet több is, különösen a US Postal Service fizetési megbízásokat). Ugyanakkor a bank még nem gyűjtött pénzeszközöket a pénzt annak érdekében kibocsátó hogy a folyamat néhány napig vagy hétig.

Amikor a bank igyekszik összegyűjteni a pénzalapból származó Western Union, a mintapéldák a bank megtudja, hogy van egy hamis pénz érdekében.

Mivel a bank nem kapnak pénzt, akkor levonja a hamis betét a fiókból. Ha fiókja üres, fiókegyenlegét megy a negatív és akkor kell visszafizetni a banknak. Plusz, az ellenőrzések ugrál, és a beszedési / ATM kártya ideiglenesen lesz értéktelen, ha arra kevés a források.

Ha mindez ismerősen hangzik, a tolvajok használja ugyanazt a megközelítést csekkek.

Védd magad

Mit tehet, hogy megvédje magát a pénzt annak érdekében, csalások ellen?

Ismeretlen vásárlók: A legbiztonságosabb megközelítés csak akkor fogadja el a kifizetések, akiket ismer, és a bizalom. De ha azt akarjuk, hogy működjön együtt az új ügyfelek, vagy eladni az interneten, akkor lehet, hogy tegye ki magát némi kockázatot. Szerencsére vörös zászlókat és viselkedéséből segítségével kezelheti a kockázatot.

Piros zászló: Nem lesz képes észrevenni a legtöbb pénzt annak érdekében, csalások egy mérföldnyire, ha figyel. De amikor véget ér az élet mozgalmas, ez könnyen hiányzik egy részlet, és felejtsd el, hogy ezek a csalások dolgozni, és hogy ők is léteznek. A nagy vörös zászló és valami, amit meg kell állapodniuk, hogy-egy kérés, hogy küldjön vagy elektronikus pénzt, miután kifizették a pénzt sorrendben. Jelölje be ezt a listát, hogy lássa, ha valami ismerős az Ön számára:

 1. A kérelmet küldeni vagy elektronikus pénzt költöttem neked a pénz érdekében.
 2. Egy olyan ajánlat érkezett a semmiből (hogyan tette ezt nagylelkű, bízva személyt megtalálni?).
 3. Nemzetközi postautalvány (bár hamis USPS pénzesutalványokat is problémát).
 4. Üzenetek számos nyelvtani és helyesírási hibákat.
 5. Megtagadása fizetni elektronikusan (nem tudnak utaljon pénzt, vagy egy online szolgáltatás).
 6. A vevő nem érdekli megnézni az árut vagy a termék adatait, és úgy tűnik, nem tudni semmit, mit vásárol.
 7. A vásárló megkérdezi az érzékeny adatokat, például a bankszámlaszámát.
 8. Ez túl szép, hogy igaz legyen.

Ellenőrizze alapok: Mindig ellenőrizze alapok, amikor fizetett a pénz érdekében. Hívja a pénzt annak érdekében, kibocsátó és ellenőrizze, hogy ha van egy legitim dokumentum. Soha nem lehet 100 százalékig biztos, de lehet javítani az esélyét.

Biztonsági funkciók: Minden postautalvány kibocsátó is leírják a legújabb biztonsági funkciókat nyomtatott pénzüket megrendeléseket. Például USPS pénzesutalványok 2017-ben jellemző a Ben Franklin vízjel, míg MoneyGram használ hőérzékeny tapasz csökkentsék a csalást.

Késleltetés kiadások: Ha bármilyen kétség, nem szórja a pénzt kap a fizetési felszólítást. Kezeljük úgy, mint gyanús vagy hajlandó visszafizetni a banknak. Meg lehet venni hétig vagy hónapig a bank, hogy kitaláljuk, hogy már letétbe helyezett egy rossz pénz érdekében. A legtöbb időt fogsz megtudni a csalárd terméket néhány héten belül, de ez tovább is eltarthat.

Nyugodtan érdeklődjön bankjánál segítségért. Látták postautalvány csalások előtt és lehet beszélni a gyanús ügyletek veled.

Fizet pénzesutalványok

A leggyakoribb csalások kezdeni a fizetési kap, de az is lehetséges, hogy pénzt veszít, ha te vagy az egyetlen fizető.

Előleg: A legalapvetőbb típusú csalás történik, ha elküldi a fizetési és nem kap semmit cserébe. Eladók alig várják, kommunikatív tárgyalásakor fizetés, de ezek eltűnnek elküldése után alapok a pénz érdekében. Sajnos, fizetési megbízás nem vevő védelmet vagy képes visszafordítani díjakat. Egyes esetekben, akkor törölheti a pénz érdekében, de a folyamat nehézkes és pénzbe kerül.

Segítő kéz: Pénzutalványok és pénzátutalások gyakran része a „segítő” csalások. Valaki kéri, hogy küldje alapok, és készpénzt a pénzt annak érdekében, mielőtt rájönnek, hogy te is letépte. Ezek a csalások jön több fajta, beleértve a

 • Barátai és szerettei csapdába tengerentúli (pénztárcáját eltévedt vagy ellopták, így írunk, vagy kérnek a közösségi média).
 • Romantikus csalások (Önnél vonzalmat valaki az interneten, és az a személy kéri, hogy segítsen a számlákat, vagy vészhelyzet).
 • Inkasszó (valaki hívja a fenyegetések börtönt vagy más durva következményekkel, de lehet, hogy a probléma mögött, ha fizetni most).

Mielőtt pénzt küldeni, beszélni a helyzetet valaki tudja, és a bizalom. Várta, vagy más szempontból segíthetnek felmérni a kockázatot. Ha úgy dönt, hogy lépjenek előre a fizetési mert szeretne segíteni, akkor van egy jobb ötlete, mit bekerülni.

Author: Ahmad Faishal

Ahmad Faishal is now a full-time writer and former Analyst of BPD DIY Bank. He's Risk Management Certified. Specializing in writing about financial literacy, Faishal acknowledges the need for a world filled with education and understanding of various financial areas including topics related to managing personal finance, money and investing and considers investoguru as the best place for his knowledge and experience to come together.